Reviews

10 musthaves die je beschermen tegen de zon!

In het artikel van vanmiddag heb ik je (opnieuw) verteld hoe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen de zon. Maar welke producten kun je nu het beste gebruiken, welke factor is geschikt voor jou en welke producten passen goed bij je huidtype. Welke creme kies je bijvoorbeeld voor hier in Nederland, die je ook graag combineert met make-up? Dat is nl. vaak een andere dan die je kiest als je op vakantie bent! Ik zet 10 verschillende musthave zonneproducten van lente 2015 op een rij, er zit vast iets voor je bij!

de keuze in beschermende producten is heel groot, zo groot dat het soms lastig is om te kiezen! Ik krijg natuurlijk regelmatig producten binnen en heb daar de meest interessante, vernieuwende, gevarieerde producten uit gekozen om aan jullie te laten zien. 

 

Anti-aging met extra hyaluronzuur - RoC Soleil protect anti-wrinkle smoothing fluid SPF 50+ EUR 17,50 (tube 50 ml)

In de zomermaanden is het heel verstandig om jouw dagcreme zonder SPF in te ruilen voor een variant met goede bescherming, tenslotte ben je veel vaker buiten en is het prettig als je niet steeds hoeft na te denken of je beschermt bent als je even in de zon loopt. Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor een complete anti-aging creme die vol met o.a. hyaluronzuur zit maar ook goed beschermt tegen de zon. Deze variant van RoC is heel licht, trekt snel in, droogt transparant op en geeft een mooie matte finish, maar zorgt ook voor voldoende hydratatie. Zeker een aanrader ook als je altijd make-up gebruikt overdag, heel fijn in gebruik.

ingrediëntenlijst RoC Soleil protect anti-wrinkle smoothing fluid SPF 50+

 

Egaliserend, voor de gevoelige huid met zonneallergie - La Roche-Posay Anthelios XL getinte BB creme SPF 50+ EUR 17,65 (tube 50 ml)

Wil jij het liefst een product dat én tegen de zon beschermt én de huid egaliseert én goed verzorgt? Dan is een getinte zonnebrandcreme met hoge factor zeker een aanrader, deze tinted BB cream van La Roche-Posay is een dunne, neutraal gekleurde geurloze creme die snel en makkelijk uitsmeert en een lichte dekking achterlaat. Verwacht geen volledige dekking, maar de BB cream doet wel iets, mede doordat de pigmenten goed verdelen over de huid en zich zo goed aanpassen aan de huidskleur. De finish is mooi en mat, de creme is een beetje aan de droge kant en misschien iets minder fijn voor een drogere huid. De BB cream is verder watervast en bevat geen parfum en parabenen.

ingrediëntenlijst La Roche-Posay Anthelios XL getinte BB creme SPF 50+

 

Lichtgewicht voor de vette huid met minerale filters - Kiehl's Ultra Light Daily UV defense SPF 50 PA+++ EUR 41,00 (flacon 50 m)

Ik moet nog even op zoek naar de ingrediëntenlijst van deze, getinte, superdunne fluide, maar ik weet wel dat het vooral een prima formule is voor de vette, gevoelige huid die snel last van onzuiverheden heeft. In deze fluide vind je nl. alleen maar minerale filters en die geven over het algemeen het minste irritatie aan de huid. De fluide is niet dekkend te noemen, maar door de gekleurde pigmenten heb je geen last van een witte waas, iets wat je anders wel zou kunnen krijgen bij minerale filters, een handige oplossing van Kiehl's dus! De fluide is parfumvrij en bevat ook vitamine E, dat de huid extra beschermt tegen de zon. En natuurlijk is de SPF 50 helemaal fijn!

 

Ideaal over make-up, olievrij en transparant - Clarins UV Plus Day screen multi-protection SPF 50 EUR 43,50 (flacon 30 ml) deze variant komt in mei in de winkels, nu al te koop in SPF40

Dit is de ideale zonbescherming om mee te nemen in je tas als je op pad gaat, de dunne fluïde is heel licht en zelfs geschikt om over je make-up aan te brengen! Natuurlijk kun je de fluide ook gewoon eronder gebruiken, maar door de dunne textuur, die transparant opdroogt en niet erg glimt, heel voorzichtig over de make-up heen te deppen ben je nog wat extra beschermt. Dat maakt het echt een superfijn product, dat eigenlijk iedereen bij zich moet hebben, zeker als je houdt van een terrasje of wandeling buiten op zijn tijd!

ingrediëntenlijst Clarins UV Plus Day screen multi-protection SPF 50

 

Matterend en fris voor lichaam en gezicht - Biotherm Aqua-gelée solaire ultra-light moisturizing sun gel SPF 30 EUR 28,00 (tube 150 ml)

Heb je een vettere huid en vind je het lastig om een zonbescherming te vinden die niet zo vettig is, dan is dit een prima alternatief! Het is nl. een gel-creme die heel licht is op de huid aanvoelt en vooral mooi en mat opdroogt, wat erg fijn is als je een vettere huid hebt. De gel-creme is ook waterproof tot op 40 meter, misschien handig om te weten als je van plan bent om te gaan duiken, ook daar ben je beschermt! Maar hou er wel even rekening mee dat deze creme gel wel parfum bevat en die is best opvallend (maar wel lekker). Fijn ook dat het voor zowel het gezicht als het lichaam geschikt is!

ingrediëntenlijst Biotherm Aqua-gelée solaire ultra-light moisturizing sun gel SPF 30

 

Oogcreme met goede beschermende factor - Lancaster Sun Control anti-wrinkles & dark spots sun sensitive skin eye contour cream SPF 50+ EUR 37,50 (pompflacon 15 ml)

Dit is zeker een innovatie te noemen, een speciale oogcreme met een zeer hoge beschermende factor in een speciale zonnecosmeticalijn! De Sun Control lijn van Lancaster is vooral een lijn die zich richt op het voorkomen van huidveroudering door extra goed te beschermen tegen UVA, de straling die o.a. pigmentvlekken en rimpeltjes veroorzaakt. En natuurlijk weten we allemaal dat de huid rond de ogen extra gevoelig is, ook voor de zon en waarom zijn er dan eigenlijk nog zo weinig oogcremes met SPF. Anyway, deze van Lancaster is prima te gebruiken, ook als "normale" oogcreme door verzorgende bestanddelen als glycerine, sheaboter, vitamine C en diverse plantenextracten. Natuurlijk heb ik deze oogcreme al uitgebreid getest en op zich ben ik tevreden in de formule en textuur, al vind ik wel dat de geur iets te aanwezig is voor een oogcreme, dat terwijl er geen parfum in zit!

ingrediëntenlijst Lancaster Sun Control anti-wrinkles & dark spots sun sensitive skin eye contour cream SPF 50+

 

Zeer waterbestendig, versterkt de bescherming in contact met water - Shiseido WetForce Expert sun aging protection lotion SPF 30 EUR 37,00 (flacon 100 ml)

In de zomer zijn we vaker in het water te vinden, maar we zweten natuurlijk ook meer en dat is ook weleens lastig in combinatie met zonbeschermingsproducten. Ik heb het regelmatig gehad, dan kwam ik uit het water en vervolgens liep de zonnebrand zo van mijn voorhoofd mijn ogen in, met behoorlijk prikkende ogen als gevolg...erg vervelend! En natuurlijk moest ik mij daarna direct opnieuw insmeren! Hoe fijn is het dan dat er goede waterproof zonbescherming is, zo kun je onbezorgd sporten en zweten, je bent in elk geval goed beschermd. Deze vernieuwde zonnebrand van Shiseido gaat in combinatie met water zelfs beter werken volgens de berichten omdat er een beschermd laagje wordt gevormd. En dat werkt echt, na het aanbrengen van deze zonnebrand blijft water gewoon op de huid liggen in dikke druppels, heel anders dan op de huid zonder Shiseido zonnebrand.

ingrediëntenlijst Shiseido WetForce Expert sun aging protection lotion SPF 30

 

Luxe anti-aging vol anti-oxidanten - Guerlain Orchidée Imperiale the UV beauty proctector SPF 50 PA +++ EUR  121,00 (tube 30 ml)

Luxe merken brengen ook steeds vaker een goed beschermend product uit, iets waar we best even op hebben moeten wachten eigenlijk, maar gelukkig zien ze ook in dat het erg belangrijk is om de huid goed te beschermen. In de Orchidée Imperiale lijn is er nu ook een UV beauty protector te vinden, een verzorgende anti-aging creme met de goede ingrediënten van deze lijn maar ook met goede zonnefilters en extra anti-oxidanten. In gebruik is deze, licht getinte, creme fijn, hij is niet vettig en trekt snel in, het is een prima basis voor make-up. Natuurlijk is de prijs wel aan de hoge kant, ik denk ook niet dat dit een musthave is voor iedereen, wel voor de echte fans van Guerlain! En ook al is de creme iets getint, je kunt hem toch best goed deppen over make-up heen, dat gaat prima.

ingrediëntenlijst Guerlain Orchidée Imperiale the UV beauty proctector SPF 50 PA +++

 

Snel, makkelijk en heel veilig voor de kids - Lancaster Sun for kids Invisible wet skin application SPF 50 EUR 28,95 (sprayflacon 125 ml)

Kinderen moet je natuurlijk zoveel mogelijk uit de felle zon houden, maar aan de andere kant is buitenspelen in het zonnetje ook heerlijk! Dat moeten de kids dan ook vooral blijven doen, maar we vergeten ze helaas nogal eens in te smeren. Zorg er dus voor dat je een handig product beneden hebt staan, liefst bij de deur waar de kids naar buiten gaan en spray het gewoon even snel op! Niet direct in het gezicht sprayen trouwens, maar gewoon even in je handen en daarna op het gezicht, de armen en benen kun je wel direct sprayen. Deze spray van Lancaster ruikt lekker fruitig, is transparant en kan zelfs goed gebruikt worden op de natte huid, dus ook als de kids net weer uit het zwembad komen, heel handig! Er zitten veilige filters in, zonder nanodeeltjes, maar gebuik het niet bij kinderen onder de drie jaar! Dan kun je beter een creme gebruiken met minerale filters!

ingrediëntenlijst Lancaster Sun for kids Invisible wet skin application SPF 50

 

Goede bescherming van Nederlandse bodem - Biodermal all day zonnespray SPF 30 EUR 24,99 (sprayflacon 150 ml)

Ik ben een beetje sceptisch over de claims van Biodermal dat deze zonnespray tot 8 uur lang beschermt tegen de zon om eerlijk te zijn. Dat zou ik je in elk geval niet aanraden, maar toch is deze zonnespray echt wel goed, de chemische filters die erin zijn gebruikt zijn eigenlijk allemaal van hoge kwaliteit. En dat betekent dat ze het extra lang volhouden, in dat opzicht snap ik de claim van Biodermal wel. Toch neemt de werking van zonnefilters echt af na verloop van tijd, dus persoonlijk zou ik liever iets vaker smeren dan minder vaak. En dat je niet verbrand wil dus nog niet zeggen dat er geen schade ontstaat, dat is een misverstand dat vaker speelt, kortom...een prima zonnespray met goede filters tegen een redelijke prijs, maar smeer toch maar wat vaker! En heb je een zeer gevoelige huid, dan kun je ervan uitgaan dat je veel vaker moet sprayen en smeren (want dat moet je nog wel even doen bij deze spray)!

ingrediëntenlijst Biodermal all day zonnespray SPF 30

 

Kun jij tussen deze 10 musthaves een product vinden dat past bij jouw behoeften? Zou je nog meer voorbeelden van producten willen zien? En wat zou je dan precies willen weten van dit soort producten? Ze allemaal uittesten is bijna niet te doen, maar ik kan natuurlijk wel wat vertellen over de verschillende ingrediënten en de textuur testen. Laat het vooral even weten, ik wil nl. zeker nog vaker artikelen maken over fijne zonbescherming, maar hou daarbij graag rekening met wat jullie willen weten.

 

Nu maar hopen op veel zonnige dagen, wij zijn er alvast klaar voor deze weken! 

Deel dit artikel
Back to top