Nieuws

Les Infusions de Prada eau de parfum (vernieuwde collectie)

Prada geeft sinds 2007 de bekende Infusions uit, exclusieve geuren die zich rond een bepaald ingrediënt zijn opgebouwd. De naam van de geuren zijn gebaseerd op de klassieke manier om een ingrediënt uit een bloem te extraheren ofwel eruit te halen om te gebruiken in een parfum. Vrijwel ieder jaar kwam er een nieuwe variant uit, die soms ook weer verdween. Dit najaar gaat het iets anders Prada introduceert een serie van zes nieuwe Infusions, de drie meest geliefde geuren en drie nieuwe varianten....

Zo'n grote introductie vraagt om een dramatische entree, ik kreeg de zes nieuwe geuren thuisbezorgd in een grote Prada tas in heel lichtgroen, ook de kleur van de verpakkingen van de nieuwe Les Infusions de Prada.

De nieuwe Infusions van Prada zijn verpakt in dezelfde flacon, die ontworpen werd op basis van een ontwerp van een fles uit 1913. De grootvader van Miuccia Prada, Mario Prada opende in dat jaar een winkel in luxe accessoires en reisartikelen in de Galerie Vittoria Emanuele in Milaan. Zoals je hierboven ziet hebben de flacons wel een gekleurde dop en is de kleur van de parfum hieraan aangepast.

Les Infusions de Prada zijn unisex geuren en zeker geschikt voor zowel mannen als vrouwen, je kiest de geur die het beste bij je past of die je het lekkerst vindt. Dat zie je toch wel steeds vaker, vooral in de niche parfumerie creëeren parfumeurs steeds minder vaak geuren voor mannen of vrouwen, tenslotte zijn we tegenwoordig niet meer in een hokje te stoppen!

Een korte uitleg over de geuren vind je hieronder:

  • Fleur d'oranger Oranjebloesem absolute en neroli vormen een luxueus geheel met weelderige jasmijn en uitbundige Tuberoos. Een delicate en charmante geur met een vleugje stoutmoedigheid die wordt versterkt door het sprankelende Mandarijnwater.
  • Iris Cèdre (nieuw) Als een karakteristieke en onverwachte interpretatie van Iris, balanceert Iris Cèdre op het geurakkoord van sprekende tonen als Iris en Neroli, Cederhout, Vetiver, Wierook en Benzoïne.
  • Amande (nieuw) Amandelen in Bergamotwater en anijstonen van Steranijs. De toevoeging van Tonkabonen geeft het de zoete bitterheid van Amandelolie.
  • Iris Een sensuele interpretatie van Iris: fris en licht als een tedere sluier. Kostbaar, ongrijpbaar en in volmaakt evenwicht, doet de geur denken aan schone, linnen lakens en naakte huid.
  • Vétiver Een indruk van Vetiver, die doet denken aan een zacht soort groen. Een sprankelende droom met de frisheid van Gember.
  • Oeillet (nieuw) Kruidige Anjer bloemnoten gemengd met Sandelhoutwater, Mandarijn essence en Styrax uit Honduras zorgen voor een frisse en sensuele geur.

Zes van die mooie strakke flacons met het klassieke Prada logo erop kun je prachtig neerzetten in huis, het zijn de perfecte woonaccessoires! Toch is dat niet zo'n goed idee, de geuren zullen qua kwaliteit achteruit gaan als je ze langere tijd in het licht bewaard, dat is wel zonde. Ik heb ze dus netjes opgeborgen in hun doosjes en in een kast gezet. Op die manier heb ik langer plezier van de mooie geuren.

In mijn parfumcollectie bevonden zich al twee van de Infusions van Prada, ik heb nog een klein beetje van de Fleur d'orange (kwam in 2009 uit) en er staat ook een Iris in mijn kast. Beide geuren vind ik nog steeds heerlijk, Fleur d'oranger is een vrolijke, lichte geur die ik graag draag op zonnige dagen en Iris is een zachte, poederige geur die sexy is maar toch heel licht.

Van de drie nieuwe varianten ben ik vooral gefascineerd door Amande, een amandelgeur die een tikje zoet is en mij doet denken aan de lekkere amandelkoekjes uit Italië (die harde cantuccini's, ken je ze?). Iris Cèdre is de duidelijk de meer mannelijkere versie van Iris en volgens de geruchten een "dupe" van Infusion d'Homme van Prada die gaat verdwijnen. Oeillet is de meest kruidige, opvallende van de serie, een prima anjergeur die het goed doet op koudere dagen volgens mij.

Les Infusions de Prada zijn vooral fijn voor fans van "luchtige parfums" met een chique uitstraling, ze zijn vrij subtiel aanwezig, je loopt niet rond in een wolk parfum als je deze opbrengt. Toch ruik je ze wel de hele dag door, soms komt er weer een vlaagje van de geur voorbij als je je armen beweegt of aan je kleding ruikt, afhankelijk waar je ze aangebracht hebt.

 

Les Infusions de Prada zijn beschikbaar in flacons van 100 ml eau de parfum, de prijs van een flacon is EUR 114,50 en ze zijn nu te koop bij o.a. De Bijenkorf. Als ik het goed begrepen heb, zijn Les Infusions niet overal te koop, maar zijn de verkooppunten beperkt. Mijn aanraders zijn absoluut de Fleur d'oranger en Iris, mannen houden vast van Iris Cedre en Vetover, voor de winter is Oeillet of Amande echt fijn.

 

Ken jij de Infusions van Prada ook al? Spreekt één van de nieuwe geuren je aan?

Deel dit artikel
Back to top