Reviews

Best of 2015 - mijn favoriete parfums

Het is inmiddels een traditie geworden, aan het begin van een nieuw jaar deel ik mijn favoriete beautyproducten van het afgelopen jaar met jullie. Ooit begon ik met één artikel over mijn favorieten, inmiddels verdeel ik het over meerdere artikelen omdat ik simpelweg teveel interessante, fijne en favoriete producten heb. Vandaag het tweede artikel in deze "best of 2015" reeks, waarbij ik mijn favoriete parfums met jullie deel. Kijk je mee naar mijn favorieten van 2015?

Best of 2015 - parfums

 

Dit is misschien wel de lastigste categorie van deze "best of 2015" reeks omdat ik heel veel varieer met parfums. Ik draag vrijwel iedere dag een andere parfum, vooral ook omdat ik er echt veel te veel heb en ik er maar lastig afstand van kan doen. Ik durf mijn parfums amper te tellen, volgens mij zijn het er zeker meer dan 300! En dan hou ik zeker niet alle geuren die ik krijg zelf, ik laat alleen degene die ik echt lekker vind staan in mijn stash....maar ja, die groeit en groeit maar. Toch heb ik pas mijn parfumkasten even opgeruimd en verdwenen er minstens 25 parfums in mijn "weg te geven producten" doos. Dat waren geuren die ik inmiddels al een tijdje niet meer gebruikte, weg ermee!

Dat doe ik echter nog niet met de geuren die je hieronder ziet, die hoorden het afgelopen jaar echt tot mijn ultieme favorieten die ik het vaakst van allemaal heb gedragen! Ik heb alle namen op een rijtje gezet en vertel er even kort iets over.....

- Chloé signature eau de parfum van Chloe, de liefde begon ooit met een flesje parfum die ik als cadeau kreeg en de liefde is nooit meer overgegaan. Ik ben nog steeds fan van deze rijke, volle, vrouwelijke rozenparfum die zo heerlijk lang blijft hangen en oh zo herkenbaar is. De eau de parfum en parfum zijn mijn favorieten.....

- L'Eau de Chloé eau de toilette van Chloé, ....(vervolg van hierboven)....niet helemaal waar trouwens, want deze frisse L'eau de Chloé is heerlijk in de lente en zomer, vooral door de patchouli die erin verwerkt is, het maakt de frisse geur toch een beetje stoer!

- La Petite Robe Noire Eau fraiche van Guerlain, een bloemige groene geur die o.a. oranjebloesem en bergamot combineert met de ronde, rozen & andere bloemennoten van LPRB, heel fris en licht en toch altijd vrouwelijk en sprankelend!

- Beach eau de parfum van Bobbi Brown, ideaal op zonnige, echt warme dagen of als je op vakantie gaat...of daaraan wilt terugdenken, deze geur ruikt dus echt naar het strand met zand, zout en warme jasmijn...heel, heel erg lekker en al sinds 2012 favoriet!

- Neroli Portofino eau de parfum van Tom Ford, mijn wondermiddel bij hoofdpijn is een frisse "cologne" achtige geur met veel citrusnoten erin verwerkt. NP van Tom Ford doet dat perfect, maar combineert die frisse noten ook met kruiden, waardoor je je in een Italiaanse of Provencaalse tuin waant op een zomerdag, heel erg lekker. En in tegenstelling tot andere colognes blijft deze heel lang ruiken, ook al jaren favoriet!

- Beige parfum van Chanel, een prachtige schone en zonnige geur vol freesia, frangipani en honing, aan de ene kant heel licht maar wel de hele dag, zachtjes om je heen te ruiken. Deze geur is onderdeel van Les Exclusifs de Chanel en is alleen bij de Chanel boutique te koop, zeker mijn favoriet van Chanel!

- Pomegranate Noir cologne van Jo Malone, momenteel is deze licht zoete, wat kruidige cologne van Jo Malone mijn favoriet, maar eigenlijk had ik nog wel 10 andere geuren van Jo Malone kunnen opnoemen (Wood sage & Sea Salt, Lime Basil Mandarin, English Pear & Freesia, Dark amber & Lily, Iris & White Musk.....) maar deze gebruik ik echt het vaakst momenteel. De geurkaars is ook favoriet, net als de Body Creme en Shower Gel!

- Molecule 01 van Escentric Molecules, de meest "cleane" geur die er maar bestaat, Molecule is zo anders dan andere geuren omdat je deze zelf bijna niet meer ruikt, maar iedereen in de omgeving wel. Amazing en zo lekker, omdat je de bijzondere musky geur soms wel weer even ruikt....zalig en onmisbaar bij mij!

- Replica Lazy sunday morning van Maison Martin Margiela, nog zo'n schone geur die je doet denken aan een luie zondagmorgen in bed terwijl de ramen open staan en de vogeltjes beginnen te fluiten. De combinatie van musk & iris zijn zo comfortabel en de iets zoete roos zorgt voor wat meer warmte aan de geur, heel erg lekker dus!

- Si intense eau de parfum van Giorgio Armani, vorig jaar was ik al groot van van Si, maar deze meer intense variant vind ik nog fijner! De zoete bessen in deze geur intrigeren me, terwijl ik er normaal niet zo van hou, maar blijkbaar doet de combinatie met o.a. patchouli en andere houtnoten het erg goed bij me. Als ik Si draag, dan blijf ik dus ruiken aan mijn polsen, is dat herkenbaar?

- Kedu eau de parfum van MEMO Paris, deze geur is gebaseerd op een vlakte ergens in Java, Indonesië en misschien is dit daarom wel zo'n perfecte geur voor mij? Gek genoeg is het hoofdingrediënt sesam, maar ruik ik dat nergens terug, ik ruik wel een warm parfum waarin ik rijst lijk te herkennen, samen met warme citrusnoten, maté en toch ook wel wat musk. En enorm lastig te omschrijven geur, maar wel één die ik erg vaak draag!

- Mad Madame van Juliette has a gun, een geweldige combinatie van rozen, musk en zwarte bessen, een beetje gek en behoorlijk opvallend, verslavend lekker en bijna iedereen is er weg van, net zoals ik! Ik had ook best 3 andere geuren van JHAG hier kunnen noemen, Gentlewoman, Another Oud en Not a perfume zijn minstens zo fijn!

- Patchouli Absolu  eau de parfum van Tom Ford, patchouli....patchouli....en nog meer patchouli, zit er in deze extreem sexy, bijna bedwelmende geur die ik eigenlijk altijd 's avonds draag, zalig en vooral heel verleidelijk!

- Gris Montaigne eau de parfum van La collection privée van Christian Dior, een vrij recente ontdekking, die zowel fris als extreem vrouwelijk en chique is. Een geur die zowel opvalt (door de frisheid en sprankeling) alsook vrij rustig is, doordat deze niet heel herkenbaar is, een prachtige geur voor een vrouw die houdt van iets speciaals zonder teveel aanwezig te willen zijn. Dit is couture in een (mooi & gegraveerd) flesje! Alleen te koop bij De Bijenkorf in Amsterdam in Nederland!

- Narciso eau de parfum van Narciso Rodriguez, een prachtig opgebouwde geur die extreem poederachtig, vrouwelijk en sexy is, zonder over the top te zijn! Dat komt vooral omdat de geur een stoere basis van houtnoten heeft, dat zorgt ervoor dat het geen geur is die overheerst, pas als je iets dichterbij komt zal Narciso iedereen op een positieve manier bedwelmen!

- Alaïa eau de parfum van Azzedine Alaïa, de eerste parfum van deze befaamde mode-ontwerper was volgens mij zeker een succes, begrijpelijk wat mij betreft, want het is een unieke geur die koele en warme noten met elkaar combineert. Ik hou vooral van de wat stoere leernoten in de geur, die lekker contrasteren met de zachte musknoten...een beetje apart, maar wel verslavend lekker. Prachtige flacon ook!

 

Zoals je misschien wel ziet, heb ik heel verschillende favoriete geuren, van heel "clean" tot bijna dierlijk en sexy, maar ook alles wat er tussenin valt. Ik heb echter niet zoveel zoete geuren bij mijn favorieten en ook saaie, bloemige geuren komen bij mij niet in de favorieten terecht, ze moeten op zijn minst een beetje sexy en speciaal zijn. Toch blijft het altijd lastig om te omschrijven waarom een geur nu precies favoriet is, het kan soms net die perfecte combinatie aan geurnoten zijn die je wel aanspreekt. Soms is het echt jammer dat we nog geen geuren via internet kunnen sturen, hoe leuk zou het zijn als je met een druk op de knop mijn favoriete parfums bij je terecht komen! Misschien in 2017?

Als ik morgen maar 1 parfum mag meenemen ergens naartoe, dan weet ik trouwens wel welke het zal worden : Neroli Portofino van Tom Ford, die is altijd en overal goed, zowel voor mannen als vrouwen een fijne geur en past zowel op koude als warme dagen....mijn ultieme favoriet!

 

Morgen weer een artikel in deze "best of 2015" reeks, waarschijnlijk zijn morgen de oogmake-up producten aan de beurt! Kun jij je trouwens een beetje vinden in mijn favorieten? Deel gerust jouw favorieten in de comments, ik vind het altijd heel leuk om jullie favorieten te leren kennen!

Deel dit artikel
Back to top