Reviews

Dior Glowing Gardens collectie - review, swatches & look

Nu we (schijnbaar) aan het begin staan van meer winterse periode is het misschien een beetje vreemd om een lente make-up collectie te laten zien, maar ik doe het toch! Jullie hebben het artikel over de Glowing Gardens collectie van Dior al massaal bekeken en nu kan ik jullie ook wat swatches laten zien en geef ik natuurlijk mijn mening over de producten. Had jij na het zien van het artikel iets op het oog? Kijk dan snel verder of het echt zo fijn is als je dacht!

Dior Glowing Gardens collectie, een deel zie je op deze foto, alle informatie vind je in dit artikel

Diorskin Nude Air Glowing Gardens poeders - de blikvangers van de collectie die je gebruikt als (plaatselijke) highlighter. Je zou ze eventueel in een dun laagje over je hele gezicht kunnen aanbrengen, maar dat zorgt naar mijn idee net voor iets teveel glans...

Diorskin Nude Air Glowing Gardens 001 Glowing Pink EUR 58,50

Diorskin Nude Air Glowing Gardens 002 Glowing Nude EUR 58,50

Zoals je op de foto's kunt zien zijn de poeders behoorlijk glanzend, zoals een goede highlighter moet zijn natuurlijk! De poeders zijn helemaal glanzend, dus niet alleen het bovenste laagje van de poeder (zoals bij een overspray het geval zou zijn) dus dat is prima. Bij de poeders krijg je een kleine, witte kabuki kwast waarmee je de poeders kunt opbrengen. Ik vind de kwast eigenlijk iets te hard aanvoelen en daardoor is het effect wat je krijgt ook iets te hard, de kwast blendt niet zo fijn.

De poeders zijn vrij grof gemalen voor een highlighters, iets wat je vooral merkt als je de poeders goed in de huid blendt, dat gaat nl. niet zo goed met als gevolg dat de poeder wat op de huid blijft liggen en je fijne lijntjes en poriën wat teveel ziet naar mijn smaak. Wees dus niet te royaal met aanbrengen, zeker niet als je wat ouder bent.

swatches Diorskin Nude Air Glowing Gardens Glowing Pink & Glowing Nude

Glowing Pink - een koelere, champagne kleur met een vleugje roze, heel mooi voor de wat lichtere huidjes, maar zeker niet ongeschikt voor de donkere, koel getinte huid.

Glowing Nude - een wat warmere tint die wat perzik in zich heeft, deze kleur staat bij mij het beste met mijn warme, iets getinte huid

 

5 couleurs Glowing Gardens 031 Blue Garden EUR 61,50

een palette met koele tinten, die allemaal glanzend zijn en erg snel in elkaar overgaan als je ze op je ooglid aanbrengt en iets blendt. Je ziet amper nog wat van de individuele kleuren en het wordt snel één koele, grijzige tint met zilveren glans, al blijft de oranje tint wel iets zichtbaar. Op de foto van de look hieronder zie je de blauwe kleur amper meer, in het echt was de kleur nog vaagjes te zien.

swatches Blue Garden

5 couleurs Glowing Gardens 451 Rose Garden EUR 61,50

een palette in de kleuren van een bloementuin, compleet met boterbloemgele en grasgroene oogschaduws, aangevuld met mooie taupe tinten. Misschien wat gedurft door geel & groen, maar op zich best draagbaar omdat de kleuren niet vel zijn, maar mooi en lieflijk transparant. Dit palette is wat minder glanzend dan Blue Garden, al hebben de oogschaduws wel een satijnen glans.

swatches Rose Garden

Van de oogschaduwpalettes ben ik niet zo'n fan, maar dat is een puur persoonlijke kwestie omdat ik niet hou van dit soort lichte, glanzende tinten. Kwalitatief is er niets mis met de palettes, de kleuren op de huid komen overeen met de kleuren zoals je ze ziet in het palette, pigmentatie is prima. De kleuren pakken goed op de huid, al laten de lichtere tinten zich iets te makkelijk met elkaar mengen waardoor je amper meer verschil ziet. Ze zijn natuurlijk behoorlijk aan de prijs en ik zou ze dus zeker alleen aanraden als je dit soort kleuren graag en vaak draagt, smaken verschillen gelukkig!

swatch Diorshow Pro Liner Waterproof 072 Pro Taupe EUR 27,50 - op de foto van de laatste look draag ik deze taupe liner, die niet zo prettig is om aan te brengen omdat de kleur nogal stug is en niet goed pakt op de huid. De kleur is voor mij ook echt te licht om als eyeliner te gebruiken, al staat hij onder het oog wel weer mooi....

Dior Addict Lip Glow Liner 001 EUR 27,00 - een transparante lipliner die toch een gekleurd lijntje lijkt te maken, heel gek! Als je de liner aanbrengt, dan wordt de lipcontour wat dieper van kleur, de eigen kleur van de lippen krijgt een boost. Toch ben ik niet zo blij met de liner, hij breekt nl. heel snel af, dus misschien moet er aan de formule nog iets gedaan worden? Het is wel een tof idee om deze te gebruiken bij een lipgloss. 

Dior Addict Lip Glow Pomade 001 EUR 37,00 - een lippenpomade met een olieachtige geltextuur die o.a. sheaboter en olie bevat om je lippen superzacht te maken. De kleur van je eigen lippen wordt wat levendiger en dat staat lekker fris. Toch is het effect wel erg subtiel, zeker op een foto, dan ziet je eigenlijk alleen glans. Ruikt en voelt lekker, brengt fijn aan door de zachte applicator op de tube in een prima formaat.

Rouge Dior Baume 520 Rosée EUR 36,00 - een zachte lipstick met subtiele perzikkleur die wel een beetje in de lijntjes gaat zitten, voelt wel heerlijk aan maar ik helaas niet zo lang houdend.

Rouge Dior Vernis 301 Bleuette & Rouge Dior Vernis 491 Lillac EUR 26,50

Met de nagellakken van Dior ben ik altijd blij! Ze dekken zonder uitzondering in 2 laagjes (al mag Bleuette er eigenlijk nog wel één) en drogen snel, fijn als je een beetje haast hebt. Meestal blijven ze zonder topcoat wel een dag of 3/4 mooi! De kleurtjes zijn behoorlijk snoeperig en vooral straks leuk als het echt lente wordt, ik bewaar ze nog even voor als de lentezon gaat schijnen. 

 

Even een samenvatting: de Nude Air Glowing Gardens poeders zijn mooi als highlighters, maar pas op dat je fijne lijntjes en grove poriën niet teveel accentueert, pak eventueel een ander soort kwast erbij! De oogschaduwpalettes zijn erg licht en veelal glanzend, daar moet je van houden, ze geven echter wel een frisse look. De nieuwe Diorshow backstage producten als de lipliner en pommade zijn een prima aanvulling op het vaste assortiment, ze komen nl. altijd wel van pas. En last but not least zijn de nagellakjes gewoon mooi, fris en lenteachtig! Ga dus zeker even kijken bij de Dior counters/verkooppunten als de Glowing Gardens collectie vanaf 17 januari 2016 (altijd onder voorbehoud) in de winkels ligt!

 

Wat vind je van deze collectie? Ga jij wellicht voor een van de highlighters? Of kies je juist zo'n bloemig oogschaduwpalette?

Deel dit artikel
Back to top