Reviews

Dior Addict Lipstick - 10 musthave kleuren

Dior introduceert een grote collectie nieuwe lipsticks met een bekende naam: Dior Addict. Vernieuwende, innovatieve, grensverleggende lipsticks volgens Dior, die verslaafd zullen zijn, binnenkort zijn wij allemaal een Dior Addict. Creative and Image Director van Dior Makeup, Peter Philips heeft ze met de Dior vrouw in gedachten ontwikkeld, niets is aan het toeval overgelaten. Natuurlijk heb ik ze getest, 10 prachtige kleuren om precies te zijn en ik begrijp wel waarom Jennifer Lawrence er ook zo blij mee is. Shine, don't be shy!!

Dior Addict lipstick EUR 37,00 - een ultra-glanzende lipstick met hydra-gel kern, het assortiment bestaat uit 35 kleuren

Dior heeft er alles aan gedaan om mij verslaafd te maken aan de Dior Addict lipsticks, ze stuurden mij de 10 IT-shades op in dit transparante koffertje.....

De verpakkingen van Dior Addict lipstick zijn behoorlijk flashy, op de foto lijken ze "gewoon" zilver, maar ze weerspiegelen het licht op een bijzondere manier en lijken zelfs parelmoer soms. Die techniek heeft Dior ook toegepast op de inhoud, het spiegelende, glanzende effect van de lipsticks is heel mooi. Grappig detail, er zit een magneetje in de huls en daardoor krijgen de lipsticks weleens een eigen leven, zo willen ze niet netjes naast elkaar liggen omdat de magneten elkaar afstoten. Het voordeel van de magneetjes is dat de lipstick goed in de huls zit en niet, in je tas, loslaat met een vieze lipstick als resultaat.

Dior heeft een bijzondere dimensie aan de lipsticks toegevoegd, er zit een geïntegreerde topcoat in. Dat is gelukt door een glanzende, hydraterende gelkern door de hele lipstick te verwerken, bij iedere applicatie van kleur krijg je ook een extra glanzend effect door de kern in ongeveer dezelfde tint.

Die gelkern bestaat uit 40 % glanzende oliën, die naast glans zorgen voor volle, zachte lippen en daarnaast verzorgen ze de lippen extra zonder dat ze kleverig gaan aanvoelen. Dior Addict lipstick is dan ook een echte lipstick, zeker geen lipgloss, misschien kun je ze nog het beste vergelijken met een lipstick-balm. Ze voelen heel fijn aan op de lippen!

 

v.l.n.r. Dior Addict Be Dior 976, Fashion Night 881, Tribale 451, Smile 553 & Riviera 639

swatches Dior Addict Be Dior 976, Fashion Night 881, Tribale 451, Smile 553 & Riviera 639

v.l.n.r. Dior Addict Power 871, Delight 266, Wonderful 561, Frimousse 441 & Must-Have 579

swatches Dior Addict Power 871, Delight 266, Wonderful 561, Frimousse 441 & Must-Have 579

De gelkern zit onder de "CD" initialen, na een paar keer gebruik zie je de letters niet meer en lijkt de lipstick gewoon te bestaan uit één kleur. Op de swatches hierboven zul je misschien niet bepaald onder de indruk zijn van de kleuren, ze lijken allemaal nogal transparant. Mijn eerste indruk was dus ook een tikje teleurstellend, gelukkig bleek dat het effect op de lippen heel, heel veel mooier was, daar horen tenslotte ook.

Ik ben best onder de indruk van het effect van de kleuren, zelfs de vrij lichte tinten zie je nog prima op mijn lippen en vooral de knallende kleuren zijn echt te gek. Het zijn geen dekkende, extreem felle kleuren, maar dat pretenderen ze ook niet te zijn. Bij de Dior Addict lipsticks gaat het om de speelse kleuren, goed passend bij het mode-beeld die aanvoelen als een "second skin", een mooie "shine" geven en makkelijk zijn aan te brengen. Daar is Dior zeker in geslaagd! Kijk even mee naar de 10 kleuren die ik getest heb:

Dior Addict Smile 553 (glitter)

Dior Addict Riviera 639 (flash)

Dior Addict Delight 266 (glow)

Dior Addict Wonderful 561 (glitter)

Dior Addict Must-Have 579 (glitter)

Dior Addict Frimousse 441 (flash)

Dior Addict Tribale 451 (glitter)

Dior Addict Be Dior 976 (glitter)

Dior Addict Fashion Night 881 (glitter)

Dior Addict Power 871 (flash)

De 35 kleuren in het Dior Addict Assortiment zijn verdeeld in 3 groepen:

  • Glow - subtiele kleuren die de lippen een natuurlijke kleur geven, denk aan beige, roze en licht koraalrood
  • Flash - gedurfde, felle kleuren die een expressive kleur geven, met oranje- en opvallende paarstinten
  • Glitter - glanzend tinten met een maximale concentratie parelmoerpigmenten die het licht heel mooi weerkaatsen

 

De IT-shades zijn volgens Dior Be Dior (die draagt Jennifer Lawrence in de campagne), Wonderful, Tribale en Smile. Maar eerlijk gezegd vind ik andere kleuren ook wel erg mooi, Smile is voor mij iets te licht bijvoorbeeld en Frimousse vind ik dan weer mooier. Ik heb eerlijk gezegd geen voorkeur voor een kleurgroep, ik dacht van te voren dat ik zou kiezen voor de Flash kleuren omdat ik niet zo van glitter hou. Maar de glitters in de Glitter Dior Addict lipsticks zijn zo subtiel dat je ze amper ziet en zeker niet voelt. Ik vind het ook fijn dat de glitters niet achterblijven op mijn lippen als de kleur al wat vervaagd is, dat gebeurt nl. nog weleens.

De houdbaarheid van de Dior Addict lipstick is niet zo heel erg groot, als je niets eet of drink, dan houdt de kleur zeker wel een paar uur, maar na een maaltijd moet je echt even bijwerken. En wil je even een extra touch of color, dan is een extra laagje ook wel aan te raden. Aanbrengen gaat heel makkelijk en de lipsticks voelen fijn aan op de lippen, ze voelen bijna aan als een lipbalm! Dat is dan ook weer direct een nadeel, je blijft al snel opnieuw aanbrengen omdat het gevoel zo verslavend is....ben ik toch een Dior Addict geworden?

Je vindt de nieuwe Dior Addict lipsticks voor EUR 37,00 nu bij alle Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Douglas. Lijken deze fijne, glanzende lipsticks je iets? Ik gebruik ze de laatste weken heel erg graag, vooral Riviera en Be Dior zijn te gek!

Deel dit artikel
Back to top