Algemeen

Alexander McQueen overleden -

Gisteren ging er een schok door de fashion-wereld heen, toen het verdrietige nieuws naar buiten kwam dat de mode-ontwerper Alexander McQueen plotseling was overleden. Het kwam extra hard aan omdat de mode-wereld zich eigenlijk opmaakte voor één van de hoogtepunten van het jaar, de New York Fashion Week. Ik kijk even terug op wat prachtige dingen die McQueen heeft gemaakt en bedacht..... Nog maar 10 dagen geleden overleed de moeder van de ontwerper (die eigenlijk Lee McQueen heet), blijkbaar was hij hier zo verdrietig om dat hij geen uitweg meer zag en zelfmoord heeft gepleegd, blijkbaar op de dag van haar begrafenis (bron). McQueen, die door velen wordt gezien als één van de belangrijkste mode-ontwerpers van de laatste decennia, had volgens verschillende bronnen al langer last van depressieve buien, wat triest als je daar niet meer uit kunt komen en dit echt als de laatste uitweg ziet.....

Maar we kunnen natuurlijk nog altijd blijven genieten van al het moois dat hij heeft gemaakt, al blijft dat een schrale troost voor zijn fans die liever nog jarenlang van zijn prachtige shows hadden willen genieten. De shows waren altijd spectaculair en prachtig, ook op het gebied van make-up was er altijd iets bijzonders te zien.

Wisten jullie trouwens dat er in 2007 een collectie bij MAC is uitgekomen, die een samenwerking was tussen McQueen en MAC? Op de foto hierboven zie je de look die het uitgangspunt was, een soort Cleopatra look! Hieronder vind je informatie over de collectie en de producten, uiteraard zijn die allang niet meer te koop in de winkels, het was een limited edition. Maar...wellicht vind je er nog wat van op Ebay? Eyeshadow Haunting - Sea green (veluxe pearl) (LE) Nile - Soft royal blue with white pearl (veluxe pearl) (LE) Pagan - Yellow lime green with yellow pearl (veluxe pearl) (LE) Lipstick Masque - Rosy pink (satin) (LE) Archtype - Light gold (lustre) (LE) Lipglass Nothingless - Baby pink with white pearl (LE) White Magic - White gold with yellow pearl (LE) Kohl Power Black Karat - Black with gold pearl (frost) (LE) Feline - Rich black (LE) Jealous - Black with green pearl (LE) Paint Pots Electro Sky - Royal intense blue (LE) Pharaoh - Creamy yellow green (LE) Otherworldly - Mid tone sea blue (LE) Mineralize Skinfinish New Vegas - Golden beige with bronze pearl (LE) (repromote Gold Play ''05)

 

  En nog gewoon wat mooie plaatjes die ik tegenkwam...

Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top