Inspiratie & Tutorials

Bronzers en zelfbruiners, die helpen je de zomer wel door!

Iedere maand schrijf ik een inspiratieblog voor De Bijenkorf, die ik natuurlijk ook graag met jullie deel. Dit keer heb ik een stukje geschreven over musthaves voor de zomer, maar eigenlijk zijn het producten die je het hele jaar door kunt gebruiken : zelfbruiner en bronzers. Lezen jullie even mee & kijken jullie naar wat pretty pics?

Nu de zomer echt in zicht komt is het de tijd om de make-uptasjes en -stashes eens kritisch door te lopen. Weg met die te lichte foundation & donkere, grauwe kleuren oogschaduw, stop de matte blushes en ijzige tinten maar diep weg in een lade! En nu je toch bezig bent, weg met die oude kruimelige mascara en het stompje oogpotlood, hou maar eens een lekkere schoonmaak! Dit alles is nodig om ruimte te maken voor wat nieuwe, frisse en zomerse make-up producten.Natuurlijk liet ik jullie in een eerdere blog al lezen dat colourblocking het helemaal gaat worden, dus die tips kun je natuurlijk meenemen. Maar er is meer dan alleen kleur, bij de zomer hoort ook brons, bruin en goud en laat ik daar nu ook wat fijne tips voor hebben?Op de foto : Lancaster Fast dry bronze spray, Estée Lauder Bronze Goddess tinted self-tan for body EUR 29,00, Biotherm Tinted Self tanning gel beautiful legs EUR 30,46, Clinique Self sun body tinted lotion EUR 23,30, Rodial Brazilian tan dark, Clarins Lisse minute autobronzant EUR 29,00, Clarins Delectable self tanning mousse EUR 35,00, Chanel Soleil identité en het Guerlain Terracotta serum tanning prolonging complex

We hebben al kunnen genieten van een heerlijk voorjaar en misschien hebben we zelfs al een lekker kleurtje gekregen, maar als dat nog niet helemaal het geval is, dan is het gebruik van een goede zelfbruiner misschien een aanrader? Nu niet schrikken hoor, want de zelfbruiners die je op de foto ziet zorgen niet voor de beruchte vlekkerige "peentjes" look maar zorgen wel voor een mooie, subtiele goudbruine teint. En dat zonder dat je bang hoeft te zijn dat het slecht is voor de huid, want er komt geen zonnestraaltje aan te pas. Vlekken krijg je hier ook niet van, mits je natuurlijk de producten wel even goed uitsmeert, even het lichaam scrubben van te voren is ook een handig advies (gebruik dan liever geen scrub op oliebasis, anders vlekt de zelfbruiner alsnog.Zoals jullie kunnen zien zijn zelfbruiners van Chanel, Estée Lauder, Clarins, Lancaster echte aanraders, het spannende Terracotta serum van Guerlain (EUR 50,52) is trouwens geen zelfbruiner, maar  zorgt wel voor mooiere, diepere bruine teint. Je kunt het serum apart gebruiken, maar kunt het ook mengen met jouw lichaams- en gezichtsverzorging!
Natuurlijk is het helemaal mooi als je die fijne zomerse kleur nog even wat extra kunt accentueren, daarvoor is het gebruik van een bronzer echt een must! Eigenlijk is het gebruiken van een bronzer het hele jaar door ene must, het geeft je net die (zo gewilde) sunkissed look met een fijne gezonde glans. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een kleur bronzer kiest die niet te donker is, tegenwoordig hebben vrijwel alle luxe merken zoals MAC, Dior, Guerlain, Chanel en Bobbi Brown bronzers in verschillende kleurenvariaties.Maar hoe gebruik je een bronzer nu eigenlijk? Easy….pak (of koop;-)) een grote poederkwast en neem wat bronzer op de kwast. Zet de kwast halverwege het voorhoofd en veeg richting slapen, nu niet stoppen….maar met een klein draaitje nu richting wang vegen. Ook nu gaan we weer direct door, eerst een beetje terug richting zijkant van het gezicht en dan eindig je met een veeg langs de zijkant van het gezicht bij de kin. Als je voor de spiegel staat zul je zien dat je eigenlijk de vorm maakt van een grote "3" (of een "E aan de linkerkant van het gezicht").


Op de foto''s zie je Soleil de Chanel Bronze Rosé EUR 50,00, Diorskin Healthy glow summer powder 001 EUR 45,00, Bobbi Brown bronzing powder Golden Light EUR 35,00 & Shimmer brick bronze EUR 45,00, MAC Bronzing powder Solar riche EUR 22,50, Esteé Lauder Bronze Goddess Soft shimmer bronzer EUR 34,00 en Guerlain Terracotta bronzing powder 02 EUR 45,00Natuurlijk kun je ook altijd advies vragen bij de make-up artists bij de verschillende make-up counters bij De Bijenkorf, ze zullen je graag helpen!

Deel dit artikel
Back to top