Reviews

Wat doet een gezichtsserum eigenlijk?

Jullie hebben vast weleens gehoord van gezichtsserums? Misschien zijn jullie zelf al (fanatiek) gebruiker of misschien ben je juist op zoek naar een prettig serum? Ik heb een aantal weetjes en producten voor jullie op een rij gezet, kijk je even mee?Regelmatig krijg ik van lezers en mensen in mijn omgeving de vraag waarom ze nu een gezichtsserum moeten gebruiken? Het is toch een product dat een beetje lastig is te plaatsen, vinden veel mensen. Iedereen weet ondertussen wel dat je een dagcreme moet gebruiken (met een goede zonbescherming) en dat gezichtsreiniging een belangrijke stap is in de huidverzorging is ook wel duidelijk. Maar waar past dat serum nu eigenlijk in?Een gezichtsserum (tenslotte bestaan er ook serums voor het haar) is meestal een dunne, sterk geconcentreerde lichte emulsie die je kunt gebruiken naast jouw bestaande dag- en nachtverzorging. Kunt gebruiken, want het is niet noodzakelijk......alhoewel, dat ligt vooral aan jouw huid.

Een serum kan verschillende problemen aanpakken, maar meestal richt het serum zich op één hoofdprobleem, een hydraterend serum zal zich vooral richten op  het herstellen van het vochtgehalte in de huid. Een kalmerend serum zal natuurlijk vooral de huid tot rust proberen te brengen en een liftend serum zal de huid steviger maken. Maar de meeste serums zorgen over het algemeen voor een verbeterde huidconditie, in principe kun je dus aan één soort serum genoeg hebben.  Heb je een gedehydrateerde, gevoelige huid, dan zal het Dermalogica Ultra Calming serum beide problemen aanpakken om maar een voorbeeld te noemen.Je kunt een serum ook gebruiken als kuur, zo kun je gedurende het jaar verschillende serums gebruiken. In de winter heeft de huid vaak een iets andere verzorging nodig i.v.m. de weersomstandigdheden, dat kun je prima ondervangen met het tijdelijk gebruiken van een serum. Gebruik zo''n serum dan bijvoorbeeld een week of zes dagelijks en je zult direct zien dat de huid een boost krijgt.Zoals jullie op de foto''s zien hebben we momenteel heel wat serums om uit te testen, allemaal hele fijne serums die eigenlijk stuk voor stuk aanraders zijn. Een serum kan gebruikt worden door vrouwen en mannen van iedere leeftijd, mits je natuurlijk wel een serum kiest dat bij bij jou huidconditie en/of -probleem. Een liftend serum als je nog geen verslapte huid hebt is natuurlijk totaal overbodig, maar een hydraterend serum zoals het Hydra Beauty serum van Chanel kan eigenlijk iedereen gebruiken.

Serums als de Lancome Génifique, L''Oréal Youth CodeLancaster Cellular elixir 365 intense enhet BioEffect serum richten zich op het tegengaan van de huidveroudering, iets waar je toch ook al mee kunt beginnen als je een jaar of 25 bent.En serums die pigmentvlekken, verwijde poriën en een doffe huid aanpakken kunnen ook op iedere leeftijd worden gebruikt.

Je kunt een serum zowel ''s ochtends als ''s avonds gebruiken, direct op de gereinigde huid. Een serum is zeer geconcentreerd, je gebruikt dus echt maar enkele druppels en doet met een flesje zeker enkele maanden. De prijzen van serums variëren behoorlijk, de prijzen van de producten die je hierboven op de foto''s ziet varieert van EUR 20,00 tot wel EUR 240,00 per fles. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt! En eerlijk gezegd kunnen voordelige serums zeker net zo prettig zijn als duurdere serums, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de eisen die jij aan een serum stelt.Vertel eens, gebruik je een serum? Of misschien zelfs wel meerdere? Welke is jouw favoriet en hoe gebruik je het product? In de vorm van een kuur of gebruik je het dagelijks? Laat het ons zeker weten, we zijn erg benieuwd naar de producten die onze lezers gebruiken. Natuurlijk zullen we een selectie van de hierboven getoonde producten binnenkort uitgebreider reviewen, laat het ons dus ook even weten naar welk serum jij benieuwd bent!

Deel dit artikel
Back to top