Reviews

Nutriganics Skin Care van The Body Shop

Ik heb een geweldig fijne huidverzorgingslijn "ontdekt" die niet alleen heel prettig is in gebruik maar ook nog eens gecertificeerd biologisch is! Meestal is Wendy degene die jullie meeneemt in de wereld van ECOCERT en organische cosmetica, maar dit keer ga ik jullie er wat meer over vertellen. The Body Shop heeft namelijk sinds kort een nieuwe huidverzorgingslijn, Nutriganics, die speciaal bedoeld is om de eerste tekenen van de huidveroudering tegen te gaan, erg geschikt voor vrouwen vanaf ongeveer 30 jaar. Lees snel verder......Tijdens mijn bezoek aan The Body Shop aan de Kalverstraat in Amsterdam viel mijn oog op deze nieuwe producten, ik heb ze direct even goed besnuffeld en bekeken, waarna ik eigenlijk steeds enthousiaster werd. De lijn bestaat uit een flink aantal producten, zowel om het gezicht te reinigen als om het te verzorgen. De lijn is speciaal bedoeld om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan, uiteraard door de fijne biologische ingrediënten die de huid revitaliseren. De producten vielen mij eerst op door hun fijne geur en structuur, ze deden mij denken aan de producten van Aveda, één van de mooiste merken natuurlijke cosmetica. Dat is natuurlijk fijn, maar nog fijner is dat de producten uit de Nutriganics lijn ook nog eens prima van prijs zijn! En dat is zeker goed nieuws, een fijne huidverzorgingslijn die biologische en anderszins geheel verantwoord is, die ook nog een prettig van prijs is, dat is toch perfect? Ik loop met jullie even de producten voor die ik enige tijd heb uitgetest, ik ben echt heel enthousiast over alle producten. Foaming Facial Wash (150 ml € 10,-)

Je gezicht reinigen was nog nooit zo’n verkwikkende ervaring dankzij de sprankelende, bloemige geur van deze schuimende reiniger. De geur opent met akkoorden van roos, ylang-ylang, magnolia en Italiaanse citroen, gaat vervolgens over in een elegant hart van jasmijn, roos en cabreuva, en sluit af met warme, sensuele basisakkoorden van ceder, amyris en rode vruchten. Dankzij biologische Community Trade-rietsuiker uit Paraguay houdt hij je huid extra zacht en soepel.

Dit is de klapper uit de range en krijgt een vaste plek in mijn badkamer! Een superfijne, zacht schuimende reiniger die ik gebruik onder de douche. Ik verwijder mijn make-up eerst met een make-up reinigingsdoekje en was daarna mijn gezicht met deze fijne reiniger. Het is zo''n leuk product, het lijkt alsof het een waterachtige cleanser is, maar als je het pompje indrukt verschijnt er prachtig wit, heel fijn schuim waarmee je lekker kunt wassen. In gebruik is de cleanser erg fijn en het resultaat is prima, de huid voelt schoon en fris aan, maar zeker niet droog of trekkerig. Hij lijkt heel erg op mijn favoriete cleanser, de Philosophy Foaming Purity made simple! Refreshing Toner (200 ml € 9,-)

Deze toner revitaliseert de huid en verzacht zonder haar uit te drogen. Dankzij zijn geur – een melange van de essentiële oliën van Damasceense roos, geranium, peen, tijm, venkel en sinaasappel – is het een genot om hem twee keer per dag, na het reinigen, te gebruiken om je huid voor te bereiden op de dag- of nachtcrème. Hij voelt extra fris en mild aan dankzij biologische Community Trade-aloë vera uit Guatemala.

Een heerlijke frisse toner, zonder alcohol, die de huid lekker verfrist en de eventuele laatste restje vuil van het gezicht haalt. Ik gebruik de toner in elk geval in de ochtend, een paar druppels op een vochtig watje doen wonderen om mijn gezicht wakker te maken. De geur van de toner is echt heerlijk, fris & bloemig, erg fijn in gebruik en met deze grote fles doe je heel lang! Smoothing Serum (30 ml € 16,-)

Dit serum is de dagelijkse verwenbehandeling voor je huid. Je gebruikt het voorafgaand aan de dagcrème om je huid te revitaliseren en zacht en glad te maken. Speciaal geselecteerde, biologische plantaardige ingrediënten verbeteren de souplesse van de huid, en laten haar veerkrachtig en zijdezacht aanvoelen. Het serum bevat maar liefst drie biologische Community Tradeingrediënten: naast babassu-olie uit Brazilië, ook aloë vera uit Guatemala, en olijfolie uit Italië.

Een prettig, redelijk dun serum in een handige en hygienische pompflacon, wees wel voorzichtig want met één druk komt er eigenlijk iets teveel serum uit het pompje. Het serum is wit en zoals gezegd redelijk dun, daardoor brengt het erg makkelijk aan en smeert het lekker uit. Het serum wordt snel door de huid opgenomen, gelukkig niet te snel waardoor je het nog wel goed kunt uitsmeren. Mijn huid voelt na gebruik lekker aan, zacht en fris maar toch ook gevoed en hij voelt iets strakker aan, het serum heeft een licht aanspannende werking. Smoothing Day Cream (50 ml € 15,-)

Deze verkwikkende, niet-vette dagcrème is ideaal voor huid die vermoeid oogt of vochttekorten heeft. Hij werkt namelijk langdurig vochtregulerend, om de huid te revitaliseren en de eerste tekenen van huidveroudering weer glad te strijken. Dankzij een hoog gehalte aan biologische plantaardige ingrediënten, die zijn gekozen om de huidelasticiteit te verbeteren, werkt hij tot wel 12 uur lang. Daardoor voelt de huid zacht, glad en soepel aan, en ziet ze er fris uit. De crème bevat een melange van biologische Community Tradeingrediënten die stuk voor stuk krachtige huidverzorgende eigenschappen hebben: naast babassu-olie uit Brazilië, koudgeperste kokosolie uit Samoa, en olijfolie uit Italië. Verder bevat hij een speciale melange van biologische rode druif uit Frankrijk, en vlierbloesem en weegbree uit Zwitserland, die de huidtextuur verbetert. De creme is heerlijk geparfumeerd met een verfijnde mix van roos, ylang-ylang, magnolia, Italiaanse citroen, jasmijn, cabreuva, ceder, amyris en rode vruchten.

Ook de creme zit weer in een prettige, hygienische pompflacon waardoor je met één druk op het pompje weer voldoende creme hebt voor een applicatie. Ook deze creme is prettig van structuur, niet te dik en niet te dun, maar precies goed. De creme is niet erg vet, maar voedt mijn huid prima, hij hydrateert erg goed en zorg ervoor dat mijn talgproductie gereguleerd blijft, geen last van glimmende plekjes gedurende de dag bijvoorbeeld. De geur is ook weer heel prettig, bij het aanbrengen ruik je de geur best goed, maar na het opbrengen eigenlijk niet meer, dus ook voor vrouwen die niet zo van geparfumeerde producten houden is de creme heel prettig. Er is alleen weer een klein nadeel.......de creme heeft geen SPF en dat is een behoorlijke gemiste kans, zo zonde dat dit er niet in zit anders had het misschien wel de ideale creme geweest voor vrouwen vanaf 30 jaar wat mij betreft. Smoothing Mask (100 ml € 14,-)

Dé wekelijkse verwenbehandeling voor je huid: extra diepe reiniging met het masker dat het aanzien van de huid sterk verbetert in slechts 10 minuten. Het heeft ook een zalige geur, een melange van venkel, geranium, citroengras, sinaasappel, tijm en peen. Breng het masker aan op een schone huid, laat het 10 minuten inwerken en neem het dan met een doekje of watje weer af. Het resultaat is een fluweelzachte, gladde huid die er fris en stralend uitziet. Het Smoothing Mask bevat diverse biologische Community Tradeingrediënten: naast babassu-olie uit Brazilië, ook rietsuiker uit Paraguay, en olijfolie uit Italië. Samen maken die je huid heerlijk glad, zacht en soepel.

Hier kan ik kort over zijn, dit is een prettig masker! In gebruik heel simpel, al vind ik het wel jammer dat het masker in een pot verpakt zit, maar ik denk dat het bijna niet anders kon gezien de vrij vaste structuur van het masker. Op zich vind ik het geen echt probleem, omdat je een masker maar één keer per week gebruikt en je dus de pot niet dagelijks hoeft open en dicht te doen, ook reageren de ingrediënten minder snel op invloeden van buitenaf. Mijn huid voelde lekker zacht en gevoed aan na gebruik, als moest ik mijn gezicht wel even afwassen om alle restantjes te verwijderen! Er zijn nog een aantal andere producten die ik zeker ook nog ga uittesten, want ik ben eigenlijk zeer enthousiast! Ik heb de bovenstaande producten twee weken lang gebruikt en mijn huid bleef er prima uitzien en aanvoelen. Mijn huid was al goed in conditie, dus ik heb niet echt een verbetering gemerkt, maar de goede conditie is wel gebleven. Ik vind de producten van deze Nutriganics lijn erg goed, zeker gezien hun prijs. Daarnaast is het natuurlijk zeker een aanrader voor vrouwen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke huidverzorgingslijn, die ook nog eens makkelijk verkrijgbaar is! Om de producten eens uit te testen heeft The Body Shop ook nog een handige travel/probeerset van deze lijn uitgebracht, die zeker de moeite waard is om eens aan te schaffen. Oh ja, nog een handig weetje, The Body Shop verpakt zijn producten niet in onnodige kartonnen doosjes, maar natuurlijk is de ingrediëntenlijst wel verplicht om te verpakken bij het product, die zit dan ook op het product geplakt! Hieronder vind je de andere producten en hun prijzen, de Nutriganics lijn ligt vanaf april in alle winkels van The Body Shop, ook lezen jullie hieronder nog wat extra informatie over de organisatie ECOCERT:

  • Smoothing Night Cream (50 ml € 16,-)
  • Smoothing Eye Cream (15 ml € 13,-)
  • Skin Essentials Kit met facewash, toner, day cream en night cream (€ 17,-)

ECOCERT is een wereldwijd erkende, van origine Franse controle- en certificatieorganisatie die zich richt op ecologische en biologische productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. Meer dan 95% van alle ingrediënten in de Nutriganics™- producten is van natuurlijke oorsprong, waaronder hoge gehaltes biologische ingrediënten. Daardoor voldoen ze aan de strenge certificatierichtlijnen van ECOCERT. Zo hebben gebruiksters van de Nutriganics™-lijn een biologische garantie wat betreft kwaliteit en herkomst.

Deel dit artikel
Back to top