Nieuws

Essence Crystalliced collectie - de nagellakjes, oogschaduws en lipglosses

De Essence Crystalliced collectie begint de verschillende Kruidvat filialen binnen te druppelen. Deze collectie bevat naast oa. oogschaduws een mascara topper en highlighter ook vijf kleuren nagellak. Deze nagellakjes laten wij jullie vandaag even zien, samen met wat swatches van de oogschaduws en lipglosses, dus lees snel verder.

De wintercollectie van Essence  is geïnspireerd door de winter, sneeuwvlokjes en ijskristallen. De Crystalliced collectie is leuk en doet mij absoluut denken aan de IJskoningin. Ik heb speciaal voor jullie de nagellakjes getest.
V.l.n.r. It''s a snow-woman''s world, Ice crystals on my window, Iced age reloaded, Ice eyes baby en Frosted champaign
Hieronder beginnen we met een van m''n drie favorieten genaamd Ice crystals on my window dit is een transparante nagellak met een zweempje roze. De nagellak bevat een parelmoer glans en is goed te dragen als nude tint in slechts een laagje. Mooi, netjes, verzorgt, kortom, doen!
De Iced age reloaded variant is behoorlijk transparant en zit qua kleur eigenlijk overal een beetje ‘in between’. Op deze afbeelding draag ik drie laagjes nagellak en nog steeds is de kleur voor mij te ‘sheer’. Ik heb swatches gezien van dames die vertellen dat de nagellak dekt in twee laagjes maar dat is echt uitgsloten. Eigenlijk vind ik twee laagjes nagellak al de limit (want ik draag ook altijd een top- en base coat) dus drie laagjes nagellak is voor mij persoonlijk al te veel.

De baby blauwe Ice eyes baby nagellak is interessant. Door de sheer finish heeft de lak zeker drie laagjes nodig om een complete dekking te geven. Ik ben echter bij twee laagjes gestopt met lakken. Ik moet bekennen dat de kleur en de shimmer zeer zeker de moeite waard zijn dus heb je geen moeite met een ‘laagje meer’ dan moet je deze kleur zeker in huis halen.

Frosted champaign doet het niet voor mij. De parelmoer gloed heeft iets geligs waardoor je nagels bij een enkel laagje geel lijken. Bij twee laagjes ziet de nagellak eruit als op onderstaande afbeelding. Ik ben er zelf niet zo over te spreken maar kan mij voorstellen dat er meer dan voldoende dames zijn die absoluut op zoek zijn naar een dergelijke tint.

Mijn grote favoriet dat is It''s a snow-woman''s world. Deze prachtige bleek paarse tint bevat een vleugje grijs die je aan jouw nagellakstash moet toevoegen. Deze variant bevat geen shimmer en geeft een prima dekking in twee laagjes. Kortom; De must have van de Essence Crystalliced collectie!

Naast de nagellakjes vinden we ook vloeibare oogschaduw en lipglosses in de collectie terug, samen met een vloeibare highlighter voor het gezicht. Leuke producten om te zien, maar jammer genoeg niet zo prettig in gebruik.

De oogschaduws zijn maar weinig dekkend en ook de kleuren zijn behoorlijk tricky, want of ze nu echt mooi zijn? Ik vind van niet, je kunt met dit soort glanzende oogschaduws behoorlijk de fout in gaan, maar dat blijft natuurlijk persoonlijk. Nadeel is vooral dat ze vrijwel geen kleur afgeven, maar wel een behoorlijke ijzige glans.

swatches direct na het aanbrengen, nog niet uitgeveegd
eenmaal uitgeveegd ogen ze zo, de houdbaarheid is niet goed
de lipglosses geven vrijwel geen kleur af, wel gekleurde shimmer die je heel slecht kunt zien op de lippen

De Essence Crystalliced trend edition is sinds half januari 2012 te vinden bij de winkels van het Kruidvat, zoals altijd zolang de voorraad strekt, deze collecties zijn namelijk altijd tijdelijk verkrijgbaar.
 
Deel dit artikel
Back to top