Reviews

Budget-tip voor een onzuivere huid - Kruidvat Young Pure Gezichtsverzorging

Het vinden van de juiste gezichtsverzorging kan nog wel eens lastig zijn, zeker als je jong bent en last hebt van onzuiverheden. Speciaal daarvoor heeft Kruidvat een nieuwe huidverzorgingslijn ontwikkeld: de Young Pure producten! Ik heb ze getest en kan inmiddels zeggen dat ze niet alleen budgetproof zijn, maar ook nog eens heel fijn. 

De Young Pure lijn is heel geschikt voor de jonge, vette tot gemengde huid. Alle producten bevatten kleine concentraties salicylzuur, dat jeugdpuistjes en mee-eters helpt te bestrijden. Ook zorgen de ingrediënten ervoor dat de vette huid minder glimt, maar wel goed gehydrateerd wordt. De Young Pure lijn is trouwens ook heel geschikt voor jongens en mannen die last hebben van een onzuivere huid.

Zoals je ziet bestaat de Young Pure lijn uit heel veel verschillende producten, eigenlijk alles wat je aan huidverzorging nodig hebt vind je hierin terug. Hoewel het op het eerste gezicht moeilijk kiezen is uit zoveel soorten verzorging, heeft Kruidvat dit heel gemakkelijk gemaakt! Alle producten zijn namelijk genummerd. Volg simpelweg de nummers 1 tot 5 en je hebt alles voor een complete huidverzorgingsroutine. 

Stap 1 is natuurlijk de reiniging! Hierbij kan je kiezen voor een aparte reinigingsgel (EUR 3,49), die overigens niet op de foto''s staat. Maar als je meer haast hebt heeft Kruidvat ook handige producten met meerdere functies, zoals de 3 in 1 wascrème (EUR 3,79). Dit is een reiniging, scrub en masker in één. Persoonlijk vind ik deze door de scrub wat heftig om iedere dag te gebruiken, maar als masker gebruik ik hem wel graag. Je laat het dan gewoon een paar minuten zitten voordat je het afspoelt, met een heerlijk zachte huid als resultaat. De 2 in 1 wasgel (EUR 3,49) bevat ook kleine scrubdeeltjes en vind ik qua structuur net wat fijner dan de Wascrème om vaak te gebruiken.

Na de reiniging is het tijd voor een scrub en masker, al gebruik je dat natuurlijk niet iedere dag. Dat is het prettige aan het Pure systeem, je kunt dagelijks de producten uitzoeken waar je huid behoefte aan heeft. De scrub (EUR 3,55) is vrij heftig voor je huid en kun je dan ook het beste één keer per week gebruiken, zeker als je ook al een reiniger gebruikt met een lichte scrub erin. Het kleimasker (EUR 2,99) vind ik erg fijn, dit zorgt voor een heel intensieve reiniging. Toegevoegde allantoïne zorgt voor een gave en gezonde uitstraling van de huid, ook weer erg goed dus als je last hebt van onzuiverheden.

De laatste stappen bestaan uit een verfrissende lotion (EUR 2,99) en een talg reducerende crème (EUR 2,99). Lotions vind ik eigenlijk altijd fijn, ook deze bevalt goed doordat hij verrassend mild is. Maar het meest enthousiast ben ik over de talg reducerende crème! Deze trekt enorm snel in en geeft een zachte, matte finish. Je kunt de cème als dag- en nachtverzorging gebruiken en net als de andere producten heeft hij een lekkere, frisse geur.

Nog even de hele Young Pure op een rij, de swatches staan op volgorde van de producten eronder. Ik zou de lijn zeker aanraden als je last hebt van onzuiverheden. Mocht je een meer normale huid hebben zoals ik, dan zijn de reinigers met scrubdeeltjes en salycilzuur net iets te veel van het goede. De aparte reinigingsgel is dan ook een prima oplossing, en probeer vooral de crème even uit. Dat is echt de topper van deze lijn!

De Young Pure lijn is inmiddels bij alle Kruidvat filialen te vinden. Mocht je de producten zien staan, kijk dan even naar de nummers op de verpakking om je weg te vinden. Het is zeker een aanrader als op zoek bent naar een budgetproof oplossing voor een onzuivere huid!

Deel dit artikel
Back to top