Nieuws

In de herhaling - Make-up & huidverzorgingtips voor jonge meiden

Onder de bezoekers van Beautyscene bevinden zich ook veel jongere meiden (van 12 tot 18 jaar). Natuurlijk vinden we  dat heel erg leuk en daarom heb ik speciaal voor jullie een aantal fijne tips op een rijtje gezet. Misschien zijn sommige je al bekend, maar er zullen misschien toch wel nieuwe tips bij zitten. Dit artikel hebben wij eerder gepubliceerd en kun je hier terug vinden.

De tips die je in dit artikel vindt zijn behoorlijk basic, maar natuurlijk wel heel belangrijk, zeker als je nog niet zolang bezig bent met make-up en huidverzorging. Ben je een beginner (jong of oud, dat maakt niet uit), lees de tips dan zeker even goed door.

Huidverzorging 
Dit is echt de aller-allerbelangrijkste stap, want als je je huid niet goed verzorgt, dan kan zelfs de beste en mooiste make-up dit niet verdoezelen of verhelpen! Als je jong bent dan zie je misschien niet zo het nut in van goede huidverzorging, maar neem van mij aan dat dit essentieel is. Wat heb je echt nodig:

  • vochtinbrengende dagcreme met SPF of een BB cream
  • een product om make-up te verwijderen (make-up remover), eventueel ook een extra reiniger om (waterproof) oogmake-up te verwijderen
  • een milde facewash, een product om na het verwijderen van je make-up de huid goed schoon te maken, liefst één die je gebruikt met water, dat is handig want dan kun je jouw gezicht reinigen tijdens het douchen en je maakt de huid echt goed schoon. 
  • een peeling of scrub, die gebruik je minstens 1 keer per week en dit product zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen waardoor de huid er stralender uitziet.

Jammer genoeg hebben sommige meiden weleens last van jeugdpuistjes of misschien zelfs van acné, helaas valt dit probleem meestal niet op te lossen met huidverzorging, want het heeft veelal een hormonale oorzaak. Maar het is wel erg belangrijk om een goede, milde huidverzorgingsproducten te gebruiken, ga zeker niet aan de slag met heftige middelen die vaak meer schade aanrichten dan ze verhelpen. Als je een paar puistjes hebt, dan hoef je dus niet direct met anti-acné producten aan de slag.

Heb je maar een enkele puistjes of pukkeltjes? Bewerk ze dan plaatselijk met speciaal daarvoor bedoelde producten zoals de Tea Tree Blemish stick van The Body shop of gebruik 's avonds een druppeltje pure Tea Tree olie op de pukkeltjes, grote kans dat ze de volgende dag weg zijn of een stuk kleiner. Heb je last van pukkeltjes op je voorhoofd en draag je een pony of lok? Dan kan dat weleens te oorzaak zijn, was je haar regelmatig om dit te voorkomen!

Is het probleem ernstiger dan een paar pukkeltjes, aarzel dan niet om een naar een specialist te gaan, dat kan zijn een dermatoloog (via de huisarts) of een schoonheidsspecialiste, zoek er dan wel 1 die goed weet om te gaan met een jongere huid. Ik vind zelf dat een gezond eetpatroon ook bijdraagt aan een mooie huid, al moet je daar geen wonderen van verwachten maar als je dagelijks flink wat vette producten eet, veel chocolade snoept en weinig groente en fruit eet, dan zie je dat echt wel terug in je huid. Mijn advies is dan ook om daar eens op te letten, probeer dit eens enkele weken te veranderen en je zult zien dat je huid hiervan opknapt! 


Make-up 
Nu komen we bij het leuke deel, de make-up! Het is natuurlijk superleuk om te experimenteren met make-up, alleen of met vriendinnen en dat moet je vooral ook lekker doen! Hier zijn toch wel wat tips:

  • meestal hebben jonge meiden nog een prachtige huid, foundation is zeker niet nodig!
  • Gebruik geen foundation om bruiner te lijken (werkt niet en staat onnatuurlijk), puistjes te camoufleren (lukt meestal toch niet) of sproetjes te verbergen (meestal is het resultaat lelijk).
  • Je kunt wel een getinte dagcreme of BB cream gebruiken (of meng een klein beetje foundation met de dagcreme) om de huid egaler te maken en wat roodheid weg te nemen, maar gebruik dit echt met mate!
  • Zoek de juiste kleur uit, test de creme of foundation altijd op je gezicht, want daar moet hij tenslotte komen! Breng van 2 of 3 verschillende kleuren stipjes aan op de zijkant van je wangen en blend/veeg die voorzichtig wat uit, pak dan een spiegel en kijk welke kleur het beste overeenkomt met je huidskleur, loop het liefst ook nog even naar buiten om in het daglicht te kijken! Of laat iemand anders meekijken, een vriendin ofzo.
  • Heb je toch een pukkeltje dat je wilt camoufleren, zorg dan voor een goede concealer (liefst een beetje creme-achtige of vloeibare) anders krijg je last van velletjes) en breng dit lichtjes aan en klop het in met je vinger. Dit kun je ook doen als je donkere kringen onder je ogen hebt, gebruikt wel een concealer die dezelfde kleur is als je huid of eventueel iets lichter, echt niet te licht anders is het resultaat weer erg onnatuurlijk.
  • Heb je snel last van een glimmende huid? Dan kun je die plekken eventueel even licht afpoederen met een transparante poeder, kies wel een kleur die bij jouw huid past.

Wil je wat kleur in je gezicht? Gebruik dan een bronzer! Breng die met een grote kwast aan op de zijkanten van je gezicht, begin midden op je voorhoofd en breng de bronzer dan aan op de zijkant van je wang en dan ook nog onderaan je gezicht, je maakt met de kwast dan een grote 3 over je gezicht, als het ware! Kijk ook eens op Youtube voor filmpjes hoe je dit moet doen! Kies niet voor een te donkere bronzer en gebruik een echte grote kwast met vrij losse haren.

Gebruik ook een blush! Kies voor een natuurlijk kleur, niet te fel en te donker. Een perzikkleurige blush is altijd mooi, maar ook roze staat veel meiden heel goed, gebruik wel een goede kwast of kies voor een creme-blush die je makkelijk met je vingers kunt opbrengen. Je brengt blush aan door even in de spiegel te lachen en de blush op te brengen op dat gedeelte van de wangen dat dan naar voren/boven komt, breng het lichtjes aan, je kunt er altijd nog wat overheen doen. Blend dit goed uit in de richting van de slapen, maar doe dat wel met draaiende bewegingen van de kwast zodat het geen streep wordt.

Oogschaduw, daar kun je lekker veel kanten mee op, maar voor dagelijks gebruik zou ik het een beetje basic houden, niet teveel shimmer, glitters of felle kleuren, een beetje kan echt wel, maar gebruik met mate is toch wel aan te raden! Veel meiden gebruiken zwarte eyeliner of kohlpotloodom hun ogen mee te accentueren, helaas staat dit vaak niet echt mooi en nogal ouwelijk. Zeker als je echt jong bent is dit echt niet mooi, als je toch niet zonder kunt dan zou je eens kunnen proberen het zwart te vervangen door mooi donkerbruin, dat staat al heel wat beter en maakt niet zo hard. Wil je experimenteren met oogschaduws? Maak het je dan niet te ingewikkeld, je hoeft echt geen 6 kleuren te gebruiken om een mooi resultaat te bereiken! Met 2 kleuren krijg je al een leuk effect, dus probeer dat gerust eerst. Je hoeft niet veel geld aan oogschaduws uit te geven, goedkope oogschaduw voldoen om te experimenteren vaak prima.

Wat erg belangrijk is het gebruik een oogschaduwbasis, hierdoor blijft de oogschaduw beter op zijn plaats en vaak komen de kleuren nog iets mooier uit, de Hema heeft een goede basis die lekker goedkoop is, Too Faced heeft ook een hele goed basis, die kun je kopen bij Sephora. Wil je toch wat kleur, denk dat aan een gekleurd lijntje onder je oog, staat lekker fris!

Mascara......voor veel meiden (en ook vrouwen) een lastige issue....want hoe vind je een goede? Dit is echt lastig want het is gewoon heel persoonlijk, een kwestie van uitproberen dus. Een goedkope mascara hoeft zeker geen slechte te zijn en een dure kan heel erg tegenvallen, maar andersom kan het ook het geval zijn.....Hoe dan ook, breng de mascara in enkele laagjes aan op schone wimpers voor een natuurlijk resultaat, ga een beetje zigzaggend door de wimpers heen, dus van rechts naar links en van boven naar beneden, zorg dat je altijd helemaal bij het begin van de wimpers begint met aanbrengen en doe de mascara niet alleen op de puntjes, dat staat heel raar. En probeer altijd het spinnepootjes effect te voorkomen....dat staat echt heel erg lelijk, breng ook niet teveel mascara aan op de onderwimpers, een klein beetje kan wel. En als je een erg lichte huid hebt dan staat een bruine mascara vaak wat natuurlijker dan een zwarte versie.

Kwasten zijn erg belangrijk, met kwalitatief goede kwasten krijg je zelfs met goedkope oogschaduw een mooi resultaat en andersom is dat niet persé het geval. Probeer dus een aantal kwasten bij elkaar te sparen die goed van kwaliteit zijn, meestal zijn die niet goedkoop maar zeker de moeite waard. Gosh verkoopt in sommige Kruidvat-filialen een aantal redelijk goede kwasten, The Body Shop heeft ook goede, synthetische kwasten. Bij Douglas vind je de kwastenlijn van Leco en natuurlijk heeft MAC ook super goede kwasten, Sephora heeft trouwens ook een mooi assortiment. 

Op je lippen kun je van alles eigenlijk wel gebruiken al zou ik heel donkere kleuren wel vermijden, dat is nu best een beetje lastig, want donkere kleuren zijn in!  Zorg wel dat je lippen goed verzorgd zijn door ze regelmatig in te vetten met een lekkere lippenbalsem en scrub je lippen van tijd tot tijd met een speciale scrub of met een zachte (geen elektrische) tandenborstel.

Oh ja, nog 1 belangrijke tip! je ziet natuurlijk heel veel prachtige foto's van celebrities en modellen met een prachtige make-up, dan ga je het zelf proberen en lukt het voor geen meter.....Blijf vooral oefenen, je zult zeker weten beter worden en vergeet ook niet dat al die prachtige foto's tot stand komen met behulp van heel veel make-up, professionele visagisten en fotografen, mooi licht en natuurlijk Photoshop! Logisch dat je niet hetzelfde resultaat krijgt als je thuis lekker aan het aanrommelen bent, maar dat maakt het niet minder mooi!

Mochten jullie vragen hebben over dit artikel, laat dan gerust een comment achter met de vraag dan ga ik mijn best doen die te beantwoorden, natuurlijk kunnen jullie ook nog eigen tips achterlaten! Komen jullie trouwens ook naar de leuke Dove Self Esteem workshop?

Deel dit artikel
Back to top