Nieuws

Op reis voor je werk? Zo kom je stralend aan!

Afgelopen week vloog ik voor een bliksembezoek naar Londen, dat hebben jullie misschien wel gelezen. Nu vind ik het heerlijk om zo''n korte trip te maken (een lange ook wel natuurlijk), maar het is vaak ook wel een beetje druk en stressvol. Toch kom ik de dag/dagen wel graag een beetje stralend door, tenslotte ben ik het visitekaartje van Beautyscene. Ik heb daarom een paar fijne tips voor je op een rij gezet, hoe kom je nu stralend aan op de plaats van bestemming?

Stap 1 Voor vertrek
Zorg voor vertrek dat de huid extra goed gehydrateerd is, natuurlijk breng je ''s ochtends jouw normale dagverzorging aan (serum, oogcreme en dagcreme met SPF of een BB cream). Wil je helemaal stralen de volgende dag? Gebruik de avond van te voren dan een lekker hydraterend masker of scrub de huid en breng een voedende nachtcreme aan, vergeet geen goede oogcreme aan te brengen.

Stap 2 Voor het inchecken en instappen
Vlieg je met alleen handbagage? Hou er dan rekening mee dat je niet alle verpakkingen met beautyproducten mag meenemen, in dit eerdere artikel kun je mijn tips daarover nog eens nalezen. Ik heb in dat geval altijd een klein koffertje mee, met daarin mijn "beautyzakje", die koffer verdwijnt in het bagagevak boven de stoelen. Daar kun je niet zo makkelijk bij, daarom gaan in mijn handtas nog altijd een paar items mee zoals bijvoorbeeld de Estée Lauder Daywear BB creme, de Cooling eye illuminator, handcreme en een lip conditioner. Maar ik heb ook nog wat samplepotjes mee met daarin de Advanced Night Repair en een foundation (die gebruik ik niet in het vliegtuig), samen met een mini mascara en blot papers. Oh ja, vergeet geen flesje water te kopen voordat je het vliegtuig instapt.

Stap 3 Tijdens de vlucht
Het is vooral belangrijk om veel te drinken in het vliegtuig, een flesje water is dus een must om mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat je die pas op het vliegveld koopt, maar doe het pas na de controle (kan niet altijd helaas...). Meestal kun je ook wel iets te drinken krijgen bij de stewardessen, maar die kleine glaasjes zetten geen zoden aan de dijk. Weet je wat ook een goed drankje is? Tomatensap, dat zit vol anti-oxidanten en is meestal ook een beetje pittig, een goede oppepper. 
Tijdens de vlucht breng ik altijd lip conditioner en handcreme aan, daarnaast breng ik altijd een paar druppels Advanced Night Repair op mijn wangen aan (je moet het eens proberen, het geeft zo''n mooi resultaat!). Ik dep simpelweg het product op mijn jukbeenderen, zorg ervoor dat je niet smeert maar alleen dept. Op die manier blijft de make-up prima zitten, want die heb ik natuurlijk niet voor niets ''s ochtends netjes aangebracht. Herhaal dit ritueel zo vaak je wilt, bij een lange vlucht kun je het prima een paar keer doen. En zet de airco uit om te voorkomen dat je verkouden wordt en gebruik een neuspray als bescherming. Snotterend aankomen op plaats van bestemming is niet echt "glamourous".

Stap 4 Op de plaats van bestemming
Tijdens de daling check ik even in mijn spiegeltje hoe mijn huid eruit ziet, soms kan die een beetje glimmen van het racen door de luchthaven en dan gebruik ik een blot paper. Kan ik nog wel wat dekking gebruiken rondom neus of onder mijn ogen, dan kan ik prima wat BB cream aanbrengen. Dat is natuurlijk een handig product, juist omdat er ook een SPF in zit, handig als je naar een zonnig land reist. Onder mijn ogen kan ik dan ook nog een druppel Cooling eye illuminator aanbrengen, dat licht lekker op en voelt verkoelend aan door de speciale applicator, wallen van vroeg opstaan masseer je zo ook voorzichtig weg. Je bent er helemaal klaar voor, "blow them away" met jouw stralende look!

Deze tips zijn vooral van toepassing op een korte reis, moet je veel langer reizen, dan heb je misschien liever nog wat andere producten in jouw tas. Denk dan aan make-up wipes, een tandenborstel, tandpasta, een hydraterende creme, een verfrissende spray en oogdruppels. Met zo''n kleine kit producten kom je overal stralend uit het vliegtuig en kun je direct door naar jouw afspraak!

toch maar een kledingwissel voordat ik naar het event ging

Want zo gaat het vaak, direct uit het vliegtuig door naar de afspraak, soms nog even een heel korte stop in het hotel, maar er is meestal geen tijd om je dan uitgebreid klaar te maken. Ik zorg er dan ook altijd voor dat ik helemaal klaar ben voor mijn afspraak of event voor ik in het vliegtuig stap, ik heb ook altijd mijn "werkoutfit" aan, eventueel wel gecombineerd met een paar ballerina''s omdat de afstanden op Schiphol en andere luchthavens nogal groot kunnen zijn. En een schoenenwissel is altijd wel ergens mogelijk, dat is zo gepiept. 

Als jullie nog meer van dit soort tips willen, laat het mij weten! Want zeker als je een zakelijke afspraak hebt, wil je wel een stralend en uitgerust bij jouw meeting aankomen, met de juiste voorbereiding lukt dit perfect.

Deel dit artikel
Back to top