Reviews

Dior Chérie Bow collectie - foto's, swatches en review

Roze en grijs, de kleuren van het huis Dior staan centraal in de Chérie Bow collectie. Prachtige glanzende roze tinten gecombineerd met koel grijs, klaar om de lente in te gaan! Ik moet jullie eerlijk toegeven dat roze niet mijn lievelingskleur is, maar als dat bij jou wel het geval is, dan moet je eigenlijk wel even gaan kijken bij de Dior Chérie Bow collectie die nu in de winkels ligt. Natuurlijk heb ik heel wat foto''s, swatches en een review voor jullie, kijken jullie mee?

Het starproduct is het Cherié Bow palette (EUR 81,74), hieronder zie je nr. 1 Rose Poudré, de versie met de grijze oogschaduws. Er is nog een andere versie, Rose Perlé, die lichtere tinten bevat. Het palette is verpakt in een luxe verpakking gemaakt van zwaar materiaal, dat er zeer luxe uitziet en aanvoelt. Dat mag natuurlijk ook wel, want het palette is behoorlijk aan de prijs. Maar de Dior fans zal dit niets uitmaken, want kijk nu zelf eens hoe geweldig het eruit ziet, je zou het zo in een snoepjeswinkel kunnen vinden! En de inhoud is ook niet mis....

Dior Chérie Bow - Rose Poudré





Hierboven zie je de swatches van de oogschaduws en de eyeliner, de kleuren zijn prettig in gebruik, goed gepigmenteerd, hebben een mooie glans en kruimelen niet. Dat is prettig in zo''n compleet palette, anders wordt het nog weleens rommelig. 
In het palette vind je ook een creme-eyeliner in zwart, die best goed is. Hou er wel rekening mee dat het bijgevoegde eyeliner kwastje heel scherp is bij het eerste gebruik, duw de haartjes eerst even los voordat je het gebruikt. 

Om een look te maken met dit palette ben ik een uitdaging aangegaan met mijzelf....ik heb de look gemaakt met de sponsapplicator die bij het palette is gevoegd...iets wat ik echt nooit doe. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat het mij erg is meegevallen, het resultaat is eigenlijk net zo goed als bij gebruik van mijn favoriete MAC kwasten.

De stappen zijn vrij simpel volgens mij, bij stap 1 breng ik de roze kleur aan op het onderste ooglid en bij de binnenste ooghoek, de middelste grijze tint gaat vervolgens in de buitenste ooghoek (stap 2). Bij stap 3 heb ik de donkere kleur aangebracht aan de buitenkant van het oog en die kleur is iets vervaagt in de arcadebook. De donkere kleur heb ik ook onder het oog aangebracht met het puntje van de applicator.

Met het eyeliner kwastje heb ik een dunne eyeliner aangebracht, samen met mascara (Le Volume de Chanel) en de look is af. De look oogt behoorlijk koel en dat staat minder mooi bij mijn huidskleur, normaal zou ik deze combinatie dan ook niet zo dragen. Ik zou de kleuren dan liever combineren met nog een vleugje grijs/paars. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur, de kleuren zijn echt wel prima draagbaar.


Naast het sterproduct zijn er nog twee oogschaduwpalette''s uitgebracht en twee blushes, waarvan ik er twee aan jullie kan laten zien. Vooral de blush is om te smullen (ik draag de blush ook op de foto''s hierboven, love it!). Deze producten hebben een exclusieve "pied-de-poule" print, die je bijvoorbeeld ook vindt bij de flacon van Miss Dior, een print die echt hoort bij Dior.

De 5 couleurs Cherie Bow edition in Rose Ballerine (EUR 57,45) bestaat uit 5 zeer lichte tinten variërend van glanzend wit tot fris roze, die vooral opvallen door de mooie parelachtige glans. De Diorblush Cherie Bow edition Tender Coral (EUR 43,37) is daarentegen best fel en bestaat uit twee delen, de linkerkant is mat en de rechterkant bevat een lichte gouden glans, de rechterkant laat zich ook iets makkelijker opbrengen.





Dior 5 couleurs edition Rose Ballerine


Diorblush Cherie Bow edition Tender Coral

Helemaal niet in het assortiment zijn de Twin Set pennen (EUR 32,94), die aan de ene kant een zacht potlood hebben met cremige structuur en aan de andere kant een sponsapplicator met poederoogschaduw. Je gebruikt de potloodkant als basis, waarna je de glanzende oogschaduw er overheen aanbrengt.  De pigmentatie van de beide kanten is prima, maar de sponsapplicator blend de oogschaduw niet zo mooi, de applicator is een tikje te stroef daarvoor. Daarom heb ik na het aanbrengen toch nog maar even geblend met mijn MAC kwast (224) en met MAC Naked Lunch oogschaduw.

Dior Twin set Gris Soupir

De lipproducten zijn mooi, maar niet extreem opvallend, zeker de Lip Glow (EUR 31,52) niet. Deze roze, transparante lipgloss zorgt nl. niet echt voor kleur, maar de gloss reageert met de kleur in jouw lippen en accentueert deze. Het resultaat is een mooie glanzende mond in een zeer natuurlijke tint, die toch echt sprekender is dan als je een normale transparante lipgloss zou dragen. Toch is het amper te zien op de foto....haha, daar hebben jullie dus ook niet zoveel aan, je moet mij maar op mijn woord geloven!
Gelukkig maakt de Dior Addict lipstick Espiegle (EUR 32,03) weer wat goed, deze frisse roze tint met een vleugje warmte is heel mooi, ik hou ervan, zeker op een grauwe dag als vandaag. De lichte formule heeft als voordeel dat je deze amper voelt zitten en lekker lang blijft zitten, een heerlijke, zeer draagbare lipstick.

boven Dior Lip Glow - onder Dior Addict lipstick Espiegle

Roze en grijs op mijn nagels? Grijs ja, maar roze...hmm, niet zo vaak! Toch heb ik de laatste tijd regelmatig gegrepen naar de prachtige Rosy Bow (EUR 23,50) en dat ga ik vast vaker doen, een heerlijke Barbie roze kleur die handen direct een frissere uitstraling geeft. De grijze Gris Trianon (EUR  23,50) is een grijs met een vleugje olijf erin, een mooie rustige tint die handen juist weer een beetje bleekjes maakt. Toch hou ik van een grijze nagellak, het is chique en toch spannend.
De Dior Nail Glow (EUR 24,00) heeft ongeveer hetzelfde effect als de Lip Glow, de natuurlijke kleur van het nagelbed wordt geaccentueerd en de glans maakt het net even iets frisser en verzorgder.

Dior Vernis Rosy Bow
Dior Gris Trianon

Mijn favorieten van de collectie zijn zeker de mooie Tender Coral blush en het Star Product is toch ook wel erg mooi, zeker als je een lichtere huid hebt dan ik. Dan staan deze tinten net even wat beter, de kwaliteit is zeker de moeite waard! De andere twee palette''s zijn nog lichter van kleur en dus vooral geschikt voor iemand die juist houdt van meer glans dan kleur. Dat kan natuurlijk! En dan is bijvoorbeeld Rose Ballerine een prima keuze. Natuurlijk zijn de nagellakjes ook watertandend leuk en vooral erg "Dior". 

Voor meer informatie over de complete collectie kun je terecht in dit artikel, de producten zijn inmiddels ook te vinden in de online shop van De Bijenkorf, via deze link kom je er direct terecht. De producten zijn allemaal limited editions, de nagellakjes zijn bijvoorbeeld al uitverkocht online, maar misschien in de winkels nog wel te vinden.

Wat vind jij nu echte musthaves van de Dior Cherie Bow collectie?

Deel dit artikel
Back to top