Reviews

Review - Catrice Neo Geisha collectie

Als je deze dagen bij het kruidvat binnenloopt dan heb je het als beauty-liefhebber niet bepaald makkelijk. Catrice en Essence hebben nl. niet alleen een schap vol nieuwe producten, maar ook hun trend en limited editions zijn net binnen. Vanmiddag heb je de review van de nieuwste Essence collectie al gezien, ik heb de Catrice Neo Geisha collectie getest en op de foto gezet. Natuurlijk was ik vooral heel nieuwsgierig naar de eyeliner patches, ik heb ze getest! Kijk je mee?

Jullie hebben in dit eerdere artikel al kunnen lezen over deze leuke lente make-upcollectie, die wat kleurtjes betreft zeker direct in de roos schiet. Mooie roze en rode tinten op wangen en lippen, zachte maar kleurrijke tinten op de ogen en een mooie mix op de nagels. 

De hele collectie ademt een Japans sfeertje mede door de kersenbloesemprintjes op de oogschaduws en de bamboo look van het lippenseel. Ik hou er wel van, het past ook wel bij deze tijd van het jaar (al moeten we de sneeuw van vandaag dan even wegdenken...). 
De lip and cheek colours zijn echt geweldig fijn, deze lichte cremeblushes zijn goed gepigmenteerd, niet al te romig en geven lippen en wangen een mooie kleur en lichte glans. De lichtste tint, Discreet Artist, is behoorlijk licht en minder goed te zien op een iets getinte huid en gepigmenteerde lippen, maar de andere twee kleuren zijn echt voor iedereen heel geschikt. Zelfs als je licht van huidskleur bent, kun je een stipje van de rode Madam Butterfly echt wel hebben. Stip de wangen allebei aan en blend de blush mooi weg, een prachtige natuurlijke "flush" is het resultaat, love it!v.l.n.r. Discreet artist, Picked cherry blossoms en Madam Butterfly

De oogschaduws zijn mooi om te zien en ook voldoen ze prima aan mijn kwaliteitseisen, zeker gezien de meer dan redelijke prijs. Ze hebben elk best wat glans, op uitzondering van Discreet artist na en laten zich goed en makkelijk aanbrengen. De print verdwijnt wel snel van de oogschaduw, maar ach...dat maakt ze echt niet minder fijn. Dance in Gion heeft een mooie, blauw-achtige glans die lastig te zien is op de foto maar er wel is.

Japaneyse & Discreet artist

Dance in Gion & Planet Tokyo

Japaneyse, Discreet artist, Dance in Gion & Planet Tokyo

Over de lipbrush en het eyepencil valt niet zoveel spannends te vertellen, het eyepencil is mooi zwart en zacht, het is behoorlijk lang en dus kun je er lekker lang mee doen. Het lippencil is gemaakt van stevige kunstof haartjes en ligt lekker in de hand, zeker een aanrader waar je lang plezier van hebt.

En dan de eyeliner patches....wat denk je dat ik daarvan vind? Verrassend genoeg vallen ze mij echt niet tegen! Ten eerste krijg je 8 paar eyeliners in 4 verschillende soorten. Ze zijn gemaakt van flinterdun, ietwat mat materiaal en laten makkelijk los van het folie. Je brengt ze aan zonder lijm of andere benodigdheden, je kunt eventueel nog wel een pincet gebruiken als je dat handig vindt. De eyelinerpatches blijven goed plakken, al hebben sommige patches wat moeite met de dunne uiteinden. Het lijkt wel alsof daar minder lijm op zit, dat is natuurlijk wel jammer want zo floept het uiteinde steeds even omhoog.
Dit kun je heel simpel repareren door een heel klein beetje goede wimperlijm aan te brengen voordat je de patch opdoet, mijn advies is dus om dit te doen voordat je de patch aanbrengt. Nadien repareren is lastiger, maar natuurlijk niet onmogelijk.Het resultaat! Binnen 5 seconden had ik deze eyeliner patch op zijn plaats geplakt, normaal kan ik ook best een eyeliner zetten in een korte tijd, maar zo''n strakke lijn lukt ook weer niet in 5 seconden. Deze patch bleef trouwens perfect op zijn plaats, ook de uiteinden! Bij het uiteinde zie je van heel dichtbij wel dat het een sticker is, maar eerlijk is eerlijk...van een afstandje zie je dat echt niet. Je kunt het een beetje vergelijken met nepwimpers, daarvan kun je vaak van dichtbij ook wel zien dat ze niet echt zijn.

Misschien kun je links zien dat die eyelinerpatch loslaat? Dat is natuurlijk minder fijn, al kun je het best wel repareren. Geen nood dus! Op mijn wangen en lippen draag ik op de foto de Madame Butterfly lip and cheek and colour. Oh ja, heb je echt ronde ogen (ik weet niet goed hoe ik dat moet uitleggen...) dan kan het best zijn dat de eyeliner patches niet passen, hou daar rekening mee!

Op naar de nagellakjes die vooral lekker kleurrijk en prima draagbaar zijn! Ze dekken bijna allemaal in twee laagjes, Discreet artist dekt zelfs in drie laagjes niet....dat is niet echt een aanrader. Hou je van paars? Dan is Dance in Gion geweldig leuk, zeker omdat deze al in één laagje dekt!


Discreet artist

Picked cherry blossoms

Madame Butterfly

Dance in Gion

Planet Tokyo

De Catrice Neo Geisha collectie ligt nu in de winkels en is, zoals bekend, een limited edition. Mijn advies : koop zeker één Lip and Cheek colour (liefst allebei de felle kleuren), probeer de eyeliner patches uit en neem zeker een leuk nagellakje mee. Planet Tokyo en Dance in Gion zijn toch wel de allerleukste naar mijn mening. Of denk jij daar anders over?

Wat vind jij van de Catrice Neo Geisha collectie? Denk jij dat jij uit de voeten kunt met de eyeliner patches?

Deel dit artikel
Back to top