Reviews

Chanel Vitalumière fluid SPF 15 foundation review (met nieuwe compact douceur en blush)

Onlangs ontving ik een pakketje van Chanel met daarin hun nieuwe compact foundation, de Vitalumière compact douceur, samen met een nieuwe kleur Vitalumière fluid en een limited edition blush. Ik was even in de veronderstelling dat de fluid (foundation dus) ook nieuw was, maar dat was zeker niet het geval, de fluid bestaat al sinds 2002. In dit artikel review ik deze bestaande foundation en vertel ik iets meer over de nieuwe versie, lees je even mee?
De nieuwe Chanel Vitalumière Compact douceur SPF 10 is de tweede compact foundation in de Chanel Lumière range, er was nl. al een Éclat douceur (die volgens mij nog steeds te koop is, maar wel gaat verdwijnen). Deze nieuwe variant is extreem licht, voelt heel fris aan op de huid, geeft een medium dekking en laat een mooie natuurlijk glow achter op de huid. Ik ben zelf geen groot fan van compact foundations, al zijn ze wel ideaal om make-up even tussendoor bij te werken. Natuurlijk heb ik de nieuwe variant wel kort getest, ik kan jullie er zeker iets meer over vertellen.

er is een nieuwe kleur Vitalumière fluid SPF 15 beschikbaar : Beige 70

Vitalumière fluid is een dunne foundation die in een strakke pompflacon zit

De Vitalumière compact douceur is netjes verpakt in een zwart fluwelen zakje, die kun je dus probleemloos meenemen in jouw tas

Er is wel een uitzondering trouwens, ik ben wel groot fan van de Vitalumière Lumière Aqua Compact SPF 15 uit deze range, dat vind ik een ideale zomerfoundation. Maar goed, momenteel gaan we richting herfst en gebruik ik deze eigenlijk niet. Terug naar de Compact douceur, die heb ik wel een beetje getest voor jullie, maar niet uitgebreid omdat het totaal mijn kleur niet is. Ik vind de dekking redelijk, de finish is voor mijn huid net iets te mat, op de iets drogere plekjes zie je de poeder (want dat is het toch, ook al versmelt deze wel goed met de huid) net iets te duidelijk zitten. Ik denk dus dat deze Vitalumière compact douceur iets beter geschikt is voor een huid die ietsje vetter is dan die van mij. Wat ik wel fijn vind is de zeer zachte finish op de huid, mijn huid voelt heel zacht op de plaatsen waar ik de Compact douceur heb aangebracht, de houdbaarheid is redelijk, aan het einde van de dag is de dekking op sommige plaatsen echt verdwenen.

Vitalumière compact douceur SPF 10 EUR 53,00

Beige rosé 22 - naast deze kleur kun je de volgende kleuren ook in de winkels vinden : Beige rosé 12 en 32, Beige 30, 40 en 50

links 22 Beige rosé (compact douceur) en rechts 70 Beige (fluid)
Natuurlijk heb ik de Vitalumière fluid ook even getest, al is de kleur wel behoorlijk donker, maar dat los ik op door een klein druppeltje witte Face and body foundation van MAC (die heb ik speciaal gekocht om te kunnen mengen met te donkere foundation). Ik heb even moeten wennen aan de foundation, ik vond hem de eerste keren net iets te glanzend, te weinig dekkend en een tikje te plakkerig. Maar ik ben omgeslagen, ik heb nl. gemerkt dat ik niet al te zuinig moet zijn met deze foundation, normaal breng ik één klein pompje foundation aan over mijn hele gezicht, nu breng ik 1,5 pompje aan en dan lijkt de foundation veel mooier uit te komen. De dekking is dan prima, ik zou het omschrijven als een medium plus dekking, de finish is echt heel natuurlijk, het lijkt net alsof ik geen foundation draag (kijk straks even naar de detailfoto).

Voor en na een laagje Vitalumière fluid SPF 15 Beige 70 (tikje lichter gemaakt met druppel witte Face & Body foundation)

de natuurlijke finish van Vitalumière fluid SPF 15 van dichtbij, dit is direct na het aanbrengen, ik heb geen poeder of iets dergelijks aangebracht, alleen de fluid

Het is wel nodig om de foundation lichtjes af te poederen, dat verlengt de houdbaarheid bij mij enorm, en zorgt ervoor dat de finish niet al te glanzend is. Kortom, ik ben toch wel enthousiast over de foundation, de Vitamlumiére fluid SPF is een vloeibare foundation die een medium dekking geeft met een zeer natuurlijke, tikje glanzende finish. Gebruik dus niet te weinig, iets meer foundation geeft een veel mooier effect en je blijft dan toch het natuurlijk effect houden.

Chanel heeft ook nog twee nieuwe Joues contrast blushes (EUR 38,50) uitgebracht, waarvan de Discrétion op de foto hieronder, een limited edition is. Discrétion is een bleke roze, gebakken blush die verrassend mooi staat op mijn, toch wel iets donkere, huid. Denk dus niet dat deze te licht is, dat valt reuze mee, de pigmentatie is prima en vooral ook goed op te bouwen. Je kunt dus prima twee dunne laagjes opbrengen als je de kleur iets opvallender wilt zien.

Joues contrast Discrétion (limited edition)



Natuurlijk moet er ook nog even een full face foto bij met een complete make-up look, dit is de look die ik gisteren droeg in mijn favorieten video. Ik heb hier de Chanel Vitalumière fluid en Discretion blush op, op mijn ogen draag ik oogschaduws uit het Rich chocolate palette van Bobbi Brown en op mijn lippen de mooie Rimmel London by Kate nr. 107 matte lipstick (mooie kleur!). 

 De Chanel Vitalumière lijn vind je natuurlijk bij de bekende verkooppunten van Chanel zoals De Bijenkorf, Parfumerie Douglas en ICI Paris XL, de lijn bestaat nu uit de volgende producten:

  • Vitalumière compact douceur SPF 10 EUR 53,00 (navulverpakking EUR 40,50)
  • Vitalumière éclat SPF 10 EUR 56,00 (navulverpakking EUR 40,50) ---> deze gaat waarschijnlijk verdwijnen
  • Vitalumière fluid SPF 15 EUR 44,00
  • Vitalumière aqua SPF 15 EUR 41,50
  • Vitalumière aqua compact SPF 15 EUR 50,50 (navulverpakking EUR 37,00) lees mijn review hier

Ken jij de foundations uit de Chanel Vitalumière lijn? Heb jij ze weleens getest en welke vind jij dan de fijnste?

Deel dit artikel
Back to top