Nagel & Handen

Gwen Stefani X OPI - foto's, swatches en mijn review

OPI heeft regelmatig leuke samenwerkingen met celebrities, die met Mariah Carey staat ons nog vers in het geheugen. De meest recente samenwerking is die met Gwen Stefani, de zangeres van No Doubt, maar ze is ook solo-zangeres. Gwen is hip, lekker edgy, draagt vaak rode lipstick en kan lekker zingen, toch vind ik de Gwen Stefani X OPI een beetje aan de saaie kant...al is de nieuwe finish wel weer erg mooi. Kijk je even mee naar de swatches?

Het gaat misschien wat ver om de collectie saai te noemen, maar eerlijk is eerlijk, de kleuren zijn best wel standaard, wie heeft ze nog niet in huis? Toch maakt het de lakjes niet minder mooi, ze zijn wel erg goed van kwaliteit en zoals ik net al aangaf, hebben twee van de lakjes een nieuwe OPI finish en dat is altijd leuk.
Gwen heeft duidelijk gekozen voor haar signature kleuren, ze draagt graag rode nagellak, zwart en donkerrood zijn net zo edgy als Gwen en met goud en zilver kun je fijne nail arts maken (als je dat zou willen). 


OPI Love.Angel.Music.Baby & OPI Over and over a-Gwen

OPI Hey baby & OPI I sing in color

OPI In true Stefani fashion & 4 in the morning

Hey Baby - fris roze creme met een warme ondertoon, waardoor de kleur ook goed samengaat met een lichtere huid en je de kleur ook prima nu kunt dragen. De kleur is vrijwel dekkend in één laagje, maar voor de foto heb ik wel twee laagjes aangebracht.

Over and over a-Gwen - een klassieke rode nagellak, die mij erg doet denken aan Riri Woo van MAC, zouden Gwen en Rihanna over de kleur overlegd hebben? De kleur is een musthave in iedere nagellakstash, maar er is wel grote kans dat je al zo'n kleur in huis hebt! De kleur is vrijwel dekkend in één laagje, maar voor de foto heb ik wel twee laagjes aangebracht.

I sing in color - diep wijnrood met een behoorlijke glans, de finish is creme maar ik ben helemaal niet zo tevreden met de kleur, ik vind het net een verkeerde combinatie van bruin, rood en zwart....volgens mij had het mooier geweest als het rood iets meer naar voren was gekomen, nu is het een "net niet" kleur.

Love.Angel.Music.Baby - deze geweldige, semi-matte shimmery gouden nagellak is uniek in zijn soort! De shimmers zijn heel fijn, dekkend in twee laagjes en laten een gladde laag achter die ook weer makkelijk te verwijderen is. Ik was nogal verrast, dit had ik niet verwacht! Jammer dat deze lak pas in januari uitkomt, het had ook een prachtige lak geweest voor de feestdagen, bewaren tot volgend jaar dan maar?

4 in the morning - mijn favoriet is deze semi-matte antraciet-zwarte nagellak met een geweldige finish. Het geeft een beetje het effect van leer, niet echt van rubber trouwens, dat is net iets matter naar mijn idee! De lak dekt al in één laag, mede door de donkere kleur en het effect is natuurlijk het mooiste als je er geen topcoat over aanbrengt. Je zou een matte topcoat kunnen gebruiken, maar dan wordt het effect weer een stukje matter, dat is eigenlijk zonde. Waar blijft de semi-matte topcoat, OPI?

In true Stefani fashion (over 4 in the morning) - kun je geen genoeg krijgen van glitters? Dan kun je prima uit de voeten met deze zilveren glitternagellak met allerlei vormen glitters in holografisch zilver. De nagellak zit bomvol en dus kun je de lak ook prima op zichzelf gebruiken, na twee laagjes heb je zeker weten een behoorlijk dekkende, zilveren glitternagellak! Ik heb de lak nu alleen als topcoat aangebracht, dat kan natuurlijk ook.

close-upje van In true Stefani fashion

De Gwen Stefani X OPI collectie bestaat ook nog uit een bijzondere nagellak met een chrome finish, de Push & shove, maar die heb ik nog niet binnengekregen. Eerlijk gezegd ben ik ook niet zo heel enthousiast, ik hou niet bepaald van de chrome look op nagels. Ik heb natuurlijk wel even swatches bekeken op internet  en kan jullie wel even een foto laten zien van een nagelblog:

bron foto The Polish Aholic

inmiddels heb ik Push and shove ook binnen, streeploos aanbrengen is echt niet zo makkelijk, maar hij spiegelt wel mooi en blijft behoorlijk goed zitten!
Hmm...die zal ik niet missen in tussen de andere lakjes van de Gwen Stefani X OPI collectie, de andere vijf zijn wat mij betreft een stuk leuker (I sing in color hoeft van mij ook niet). Op mijn foto's zie je trouwens de sample flacons (aangebracht in twee laagjes), ik begrijp uit andere foto's dat je in de winkels flesjes koopt met een leuke, versierde dop, leuk bedacht van Gwen! De kwaliteit van de lakjes is prima, ze brengen soepel en makkelijk aan, drogen erg snel en zijn zonder topcoat binnen 10 minuten behoorlijk hard!

Er is trouwens ook een mini-setje te koop, zoals je wel gewend bent van OPI, dat setje kost EUR 18,95. De andere lakjes kosten EUR 14,25 per stuk, 

De Gwen Stefani X OPI collectie zal vanaf half januari 2014 te vinden zijn bij de verkooppunten van OPI (meer info via www.opi.nl). Welke kleur vind jij de moeite waard? Ik kan je zeker 4 in the morning en Love.Angel.Music.Baby aanraden, die zijn geweldig!

Deel dit artikel
Back to top