Reviews

MAC Mineralize moisture foundation SPF15 review

Een goede foundation vinden is helemaal niet zo makkelijk, maar misschien helpt het als ik eens wat vaker een foundation review? Vandaag een foundation die alweer een tijdje te koop is, de Mineralize Moisture foundation SPF 15 van MAC, een romige foundation die vooral erg geschikt is voor de normale tot droge huid. Maar ook als je liever kiest voor een iets meer voedende foundation in de wintermaanden, zit je wel goed bij deze variant. Lees je mee met mijn review?

Wat zegt MAC cosmetics over deze foundation?
"Een combinatie van poeders creëert een optisch vervagend effect dat onvolmaaktheden en fijne lijntjes virtueel vermindert zodat de huid er egaler uitziet. De lichtreflecterende, naturel satijnen finish geeft de huid een gelijkmatige en frisse aanblik, alsof ze van binnenuit straalt. De perfecte finishing touch is de SPF 15 die bescherming biedt tegen de zon. Bevat ons 77-Mineralen Complex, Shea Boter en Vitamine E."

Verpakking & ingrediënten

De foundation is een vloeibare variant, die verpakt is in een glazen flesje met een draaibaar dopje. Als je de dop een slag draait kun je de foundation uit het flesje pompen, draai het dopje weer terug om het af te sluiten. De verpakking is behoorlijk no-nonsense, zoals we van MAC gewend zijn, maar ligt wel goed in de hand en is prettig in gebruik.

Letten jullie ook op de ingrediëntenlijst bij het zoeken van een foundation? Ik eerlijk gezegd niet, maar ik weet dat er altijd mensen zijn die graag weten wat er exact in een product zit, zeker als je gevoelig bent is dat een must. In de Mineralize Moisture foundation is het hoofdbestanddeel water, de volgende ingrediënten zijn zonnefilters, bindmiddelen, siliconen, verdikkers en daarna zien we ook wat verzorgende ingrediënten zoals sheabutter en vitamine E. En jullie hebben natuurlijk al kunnen zien dat de foundation beschermt tegen de zon met een SPF15, dat is een leuke bijkomstigheid, maar voor een volledige bescherming kun je toch beter een goede creme met SPF gebruiken. Waarom? Omdat we vaak te spaarzaam zijn met het opbrengen van foundation, zo beschermt het toch niet goed.

Swatches en foto's van het resultaat
Ik heb de kleur NC 35 gebruikt, een kleur die prima past bij mijn huidskleur. MAC heeft twee kleurgroepen, de NC kleuren voor de warmere huidtonen zoals de mijne en de NW kleuren voor de koelere huidtonen. In die twee groepen zijn er behoorlijk wat kleuren, deze Mineralize moisture foundation is er vanaf NC15/NW20 tot NC50/NW50, er zijn in totaal 17 tinten, de keuze is dus behoorlijk groot.
De foundation is vrij dun van textuur, voelt heel zacht en romig aan op de huid en laat zich heel makkelijk verdelen over de huid. De foundation is vrijwel geurloos, al ruik je wel iets, het is zeker geen geur die blijft hangen.

MAC Mineralize Moisture foundation SPF15 NC35


voor - geen foundation op


na - met een laagje MAC Mineralize moisture foundation

Review
De foundations van MAC staan behoorlijk goed bekend, toch was ik deze wel een beetje uit het oog verloren totdat ik (al speurend door mijn stash) deze weer tegenkwam. Vorig jaar gebruikte ik deze foundation best vaak, zeker in de winter, maar een review was uitgebleven. Tijd om foundation opnieuw te testen en mijn ervaringen met jullie te delen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weer behoorlijk enthousiast werd, wat een geweldige foundation! Misschien ben ik zelfs nog wel meer tevreden dan vorig jaar, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat mijn huid zoveel mooier is geworden. Ik heb duidelijk een foundation nodig die iets verzorgender is maar een extreme dekking heb ik niet nodig, deze foundation is dus prima! Ik combineer de foundation wel met een beetje Guerlain Les Violettes poeder om mijn voorhoofd iets te matteren, maar dat is maar 1 keer nodig, de rest van de dag blijft de foundation prima zitten.

Dekking - medium dekking, natuurlijk en dus licht glanzend. De foundation kun je prima opbouwen als je ergens iets meer dekking wilt hebben, ik heb zelf één pompje gebruikt voor mijn hele gezicht en die verdeelt met mijn vingers.

Finish - een satijnen finish die in het begin best behoorlijk glanzend is, maar met een vleugje finishing poeder is dat snel opgelost. Toch trekt dit na een paar minuten bij mij ook wel weer bij en oogt de foundation een stukje matter.

Houdbaarheid - goed, een stuk beter dan de eerste Mineralize foundation die MAC had, die scheen altijd van mijn gezicht te verdwijnen op raadselachtige wijze. Ik vind het opvallend dat de foundation in de loop van de dag niet meer gaat glanzen, dat had ik eigenlijk wel verwacht.

Huidtype - normaal tot droog, maar in de winter ook prima voor een normale huid, de foundation is naar mijn idee minder geschikt voor een vette huid. Deze foundation is erg geschikt voor een ouder wordende huid, juist omdat  fijne lijntjes en andere oneffenheden minder zichtbaar worden.

Prijs - EUR 30,00 voor een pompflacon van 30 ml (klik op de prijs om te kopen)

Verkooppunten - overal waar MAC wordt verkocht, dus bij een aantal filialen van Parfumerie Douglas en De Bijenkorf, online bij www.maccosmetics.nl

Nog een foto van gisteren, zien jullie de glans? De ietwat gouden kleur komt door de Instagram filter, niet door de foundation of door het poeder
Ik ben van plan om een dossier op te bouwen met meer reviews van foundations. Welke foundations willen jullie nog meer zien? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de MAC Mineralize Moisture foundation jou iets?
Deel dit artikel
Back to top