Reviews

Guerlain Météorites blossom collectie - review

Vanaf deze week zul je de lentemake-up collectie van Guerlain in de winkels kunnen vinden, jullie hebben er al eerder over kunnen lezen in een eerder artikel. Centraal staan de vernieuwde Météorites poederballetjes die eruit zien om op te eten, maar daar natuurlijk helemaal niet voor bedoeld zijn. De balletjes in wit, groen, beige, paars en roze glanzend poeder breng je aan met een grote poederkwast en zijn vooral bedoeld als oplichtend en kleurcorrigerend poeder voor het hele gezicht. Werkt dat ook echt? Ja, maar of ik jullie kan overtuigen aan de hand van mijn review? Kijk snel verder.....

Ik review al heel wat jaren de make-up collecties van Guerlain en het is altijd een feestje wanneer je deze mooie producten ontvangt! De producten zijn allemaal verpakt in discrete zwarte doosjes, voorzien van goudkleurige tekst en details. Dat ziet er chique uit, maar wat er in de doosjes zit is nog veel mooier.

De Guerlain Météorites zijn al behoorlijk lang te vinden in het assortiment en zijn toch wel de pronkstukken van hun assortiment, er worden behoorlijk wat doosjes verkocht wereldwijd, hoe kun je ze ook weerstaan? Toch konden de balletjes wel een update gebruiken, de techniek om mooie poeders te maken is weer een heel stuk verder en die technieken hebben Guerlain gebruikt om de Météorites nog fijner te maken. De poederballetjes geven nu makkelijker poeder (en dus kleur en glans af), zijn nog steeds heel stevig en gaan enorm lang mee. 

Guerlain Météorites 2 Clair

Je brengt de Météorites aan met een grote poederkwast of eventueel met het bijgeleverde poederdonsje, dat gaat ook prima. De poeder van de balletjes komt op de kwast en zo breng je de poeder aan op de delen van jouw gezicht die wel wat extra (subtiele) glans mogen hebben, denk aan de wangen, bovenop de jukbeenderen, in jouw decolleté en tegen het wenkbrauwbot. Er zijn een drietal kleurencombinaties in het vaste assortiment, ik laat jullie dus de Clair zien en kleurencombinatie die te licht is voor mijn huid. Maar om de kleuren toch even te laten zien heb ik de verschillende balletjes over mijn huid gehaald, ze hebben duidelijk allemaal een ander effect.


v.l.n.r. het witte, groene, gouden, roze en lila balletje

Met de nieuwe Guerlain Météorites kwast gaat het aanbrengen prima, het formaat van de kwast is fijn in de verpakking en is prettig en zacht op de huid. De haren zijn wel stevig genoedg om poeder van de balletjes los te maken, een te zachte kwast is niet altijd een goede idee, de balletjes zijn best hard namelijk.

links zonder Météorites en rechts met....maar ik neem het je niet kwalijk als je niet zoveel verschil ziet, het is lastig te zien en vooral lastig op de foto vast te leggen

Guerlain Ecrin 4 couleurs 503 Les tendres

Het oogschaduwpalette wat bij deze collectie hoort is inderdaad behoorlijk "teer", de kleuren zijn licht en behoorlijk glanzend (althans de lichtste kleuren). Eerlijk gezegd is het palette niet mijn smaak, daarvoor zijn de kleuren net iets te licht, maar de kwaliteit is wel heel fijn. De oogschaduws zijn zacht, heel goed gepigmenteerd en makkelijk op te brengen. De donkerste kleur is wel behoorlijk rood en misschien minder om direct rond het oog aan te brengen, het kan de ogen roder laten laten. Je zou dat kunnen oplossen door een bruin oogpotlood onder de oogschaduw aan te brengen, dan heb je er iets minder last van denk ik. De lichtste kleuren lijken wel erg op elkaar, op de swatches zie je nog wel verschil, maar eenmaal aangebracht op het oog vrijwel niet meer. 


Guerlain heeft sinds een tijdje ook duo oogschaduws, ik was er de vorige keer nog niet erg over te spreken, misschien is de paarse Two VIP fijner in gebruik? Nee, helaas ook niet, ik snap nog steeds de combinatie niet van de fijne oogschaduw en de glitterende versie die altijd kruimelt, niet goed blijft zitten en weinig kleur afgeeft. Ook de kleurencombinatie is niet fijn, de kleuren lijken eerder te vloeken dan elkaar aan te vullen, ik weet niet goed wat ik met zo'n duo aanmoet? Natuurlijk heb ik er wel even een look mee gemaakt, de taupe-kleur lijkt op mijn ogen een stuk paarser dan het in doosje trouwens!

Guerlain Ecrin 2 couleurs 09 Two vip


Guerlain heeft wel twee leuke nieuwe blushes in hun collectie opgenomen, het zijn luchtige creme-blushes in een schattige "bubble" verpakking, too cute! Je brengt ze aan door de kleur op jouw wang te deppen of heel voorzichtig te wrijven, de kleuren zijn behoorlijk gepigmenteerd trouwens. Daarna blend je ze met jouw vingers of een kwast, de kleur laat zich redelijk makkelijk verdelen, maar er komt wel heel wat kleur op mijn vingers terecht, waardoor je soms wat extra blush moet aanbrengen om toch een goede kleur te krijgen. De finish is lichtglanzend en totaal niet poederachtig, ook deze blushes ruiken naar de befaamde Guerlain viooltjes!

Guerlain Météorites Bubble blush 01 Pink & 02 Cherry


Uiteraard heb ik de producten getest en heb ik ook een look gemaakt, maar helemaal gelukkig ben ik er niet mee! De producten zijn prachtig, goed van kwaliteit en prettig in gebruik, maar de kleuren zijn simpelweg niet te mijne! Geeft niets natuurlijk, ik ben er inmiddels wel aan gewend, lentemake-up collecties zijn vrijwel nooit "mijn ding", ze zijn vaak te licht en fris voor mijn huidstint en het warme type dat ik ben. Geeft niets hoor, de zomercollecties liggen mij meestal een stuk beter, you can't have 'm all!

sad face...niet door de producten, maar door hoofdpijn!

Waar ik wel heel erg blij mee ben is het nieuwe wenkbrauwdoosje van Guerlain, dat is geweldig mooi! Het slanke doosje is zwart van kleur, lekker stevig en ideaal om mee te nemen. In het doosje vind je 3 wenkbrauwpoeders, een highlightpoeder en een applicator, natuurlijk met een grote spiegel. De poeder zijn goed gepigmenteerd, zacht van structuur en hechten heel goed aan de haartjes, uitzonderlijk goed zelfs, er zijn maar weinig wenkbrauwpoeders die zo fijn zijn. En het is geweldig dat je nu makkelijk kleurtjes kunt mengen, voor overdag kies je misschien voor een lichtere kleur dan voor een avond in de club, dan mogen ook de wenkbrauwen best wat heftiger!

Guerlain Ecrin sourcils
Mocht je niet weten hoe je het poeder aan moet brengen, dan heeft Guerlain er nog even een uitleg bijgedaan.

De applicator is wel wat kort, maar prima om te gebruiken, zeker onderweg, thuis zou ik liever een langer kwastje gebruiken

De lipproducten van Guerlain zijn altijd fijn, de roze/rode Rouge automatique Insolence is een lekkere pittige kleur die mooi dekkend is, maar toch licht aanvoelt op mijn lippen. Ik vind de Rouge automatiques altijd erg fijn, vooral de verpakking is ideaal, je hebt nl. maar 1 hand nodig om de lipstick open te maken en aan te brengen, ideaal als je handen tekort komt!

Guerlain Rouge automatique 144 Insolence


Guerlain La laque couleur 862 Stardust & Gloss d'enfer 900 Stardust

De lipgloss Stardust geeft een mooie glans met blauwe shimmers aan mijn lippen, maar dat vind ik toch een tikje saai en te koel, ik combineer de gloss dus liever met een mooie lipstick, over Insolence heen staat het prachtig!

Guerlain Rouge automatique i.c.m. Gloss d'enfer Stardust

Wow! Is dit geen plaatje? De nagellak Stardust is prachtig in twee laagjes, dan is de lak toch vrijwel dekkend maar je kunt de lak ook gebruiken als topcoat, gebruik dan een dun laagje voor het mooiste effect.

Misschien is het niet mijn favoriete collectie, toch ben ik absoluut blij met de leuke blushes, de prachtige nagellak, de vernieuwde Météorites (al moet ik een andere kleurencombinatie hebben), de fijne kwast, de mooie lipstick en het geweldige wenkbrauwdoosje, die blijven zeker deel uitmaken van mijn dagelijkse make-uproutine de komende tijd! Wil je alle informatie over de Guerlain Météorites Blossom collectie nog even teruglezen, bekijk dan dit artikel nog even, daarin vind je ook alle prijzen! De producten zijn vanaf deze week te vinden bij de Guerlain verkooppunten zoals De Bijenkorf, Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en bijvoorbeeld Parfumerie Celeste, de leukste luxe parfumerie van Den Haag die ook een mooie online shop heeft! (aanrader!!)

Wat vind jij van deze collectie? Heb je al ervaring met de Météorites? Of is dit een mooie gelegenheid om ze eens voor het eerst te proberen?

Deel dit artikel
Back to top