Reviews

MAC Mineralize eye shadow quads & lip glass - review & swatches

Sinds een tijdje zijn er nieuwe Mineralize producten te vinden bij de MAC counters en verkooppunten, jullie hebben er al iets over kunnen lezen in een eerder artikel. Voor het eerst heeft MAC haar gewilde, glanzende minerale oogschaduws in een handige quad gedaan, vier kleuren die prima op elkaar afgestemd zijn in een chique ronde compact met spiegel. Handig! Maar zijn ze ook fijn in gebruik? Ik ga het je laten zien, samen met swatches van 3 nieuwe Mineralize glasses, kijk je mee?

de nieuwe Mineralize eye shadow x 4, glass en lipstick kun je herkennen aan matte & glanzende zwarte doosjes, net even anders dan we van MAC gewend zijn.

de nieuwe MAC Mineralize eye shadow x 4 is een mooie, stevige, ronde compact met (gelukkig) ook stapelbaar is. De deksel is gesloten, waardoor je niet direct kun zien welke kleuren erin zitten, maar daar krijg je dan wel een mooie spiegel voor terug.

A glimmer of gold EUR 41,00 

de oogschaduws zijn gemaakt van minerale pigmenten en worden gebakken, hierdoor hebben ze een vrij harde structuur, een matige pigmentatie en vooral veel glitters. Het verschilt wel per oogschaduw en per oogschaduwcombinatie, A glimmer of gold is redelijk fijn in gebruik omdat de oogschaduw iets minder glitters bevat, maar wel erg veel glans. Er zit geen matte kleur bij de vier oogschaduws.

in het palette vind je een champagne-goud, een warme gouden, een koperen en een grijs-gouden kleur terug, de pigmentatie is redelijk maar niet echt om over naar huis te schrijven.


A waft of grey EUR 41,00

qua kleuren heeft MAC een goede keuze gemaakt, de vier kleuren passen goed bij elkaar maar je hoeft de kleuren natuurlijk niet persé allemaal tegelijk te dragen, je kunt er ook gerust één of twee gebruiken

in het palette vind je een satijnen zilver, een extreem glanzende discoglitter die qua kleur erg lijkt op de vorige kleur, een donkergrijs met enorm veel glitters en een vrij matte zwarte oogschaduw. De pigmenatie lijkt redelijk, maar vooral de twee middelste kleuren (zie hieronder) zijn op het oog niet mooi en geven vrijwel geen kleur af. De donkerste kleur is wel prima qua pigmentatie en in gebruik.

Ik heb er een look mee kunnen maken, maar eerlijk gezegd was dat helemaal niet zo simpel, de middelste kleur (donkergrijs) pakte helemaal niet goed en ik was vooral niet zo blij van de vele glitters. Nu is daar op zich niet zoveel mis mee, maar eerlijk gezegd vind ik dat iets teveel van het goede, al die glitters is gewoon niet zo mijn ding voor een "dagelijkse" look. Daarnaast hebben al die glitters toch wel de neiging om van mijn ogen op mijn wangen terecht te komen en dat is nooit fijn. Nee, heel enthousiast ben ik niet over dit palette, de oogschaduws vind ik wat te hard en in gebruik is het minder prettig.

Ook nieuw zijn de Mineralize glasses van MAC (EUR 25,50), zijdezachte lipglosses met 77 mineralen die de lippen hydrateren en een subtiele, maar wel zichtbare kleur geven. De finishes verschillen, sommige glasses bevatten fijne shimmer en anderen niet.

v.l.n.r. Lovingly yours, Got style! & Vibrant Vibe

de applicator is vrij recht en lang, hij brengt goed aan maar ik vind wel dat er maar weinig kleur achterblijft op de applicator als je dit in de huls dipt, dat is toch wel een minpuntje

v.l.n.r. Lovingly yours, Got style! & Vibrant Vibe

MAC Mineralize glass Lovingly yours - een peachy tint die een mooie glans geeft, de kleur trekt vrij snel in de lijntjes maar het effect een mooie natuurlijk nude look


MAC Mineralize glass Got Style! - een lichte paarse tint met blauwe en zilveren shimmers, qua kleur wat speels en niet zo heel diep


MAC Mineralize glass Vibrant Vibe - een diepe paars roze kleur zonder shimmers, waardoor deze een chique, volwassen uitstraling heeft


de look compleet met A waft of grey oogschaduws en Lovingly yours Mineralize glass, donkere ogen en nude lippen kunnen natuurlijk altijd!
Mijn conclusie : over de nieuwe oogschaduwquads ben ik niet heel erg enthousiast, maar eigenlijk ben ik dat nooit over de mineralize oogschaduws, terwijl ik juist wel groot fan ben van de mineralize blushes & skin finishes. Ik hou gewoon niet zo van teveel glans en glitter, zeker niet als de oogschaduws ook nog eens matig zijn in gebruik. Natuurlijk heb ik niet alle combinaties getest, misschien moet ik ze toch nog een kans geven? A glimmer of gold ga ik zeker nog een keer goed testen! De Mineralize glasses zijn fijn, ze voelen goed en fijn aan op mijn lippen, de applicator is erg fijn en de befaamde vanille geur van de lipgloss is zoals altijd heerlijk! De kleuren zijn transparant, maar wel zichtbaar en blijven behoorlijk lang zitten, ze plakken niet en dat is heel fijn! Kortom...je vindt vast een leuke kleur tussen de 12 nieuwe kleurtjes, ze zijn zeker het proberen waard!

De nieuwe Mineralize producten zijn nu te vinden bij alle MAC verkooppunten o.a. bij De Bijenkorf en natuurlijk via www.maccosmetics.nl, ze blijven deel uitmaken van het vaste assortiment. Wat vind jij van deze nieuwe MAC producten? Heb je ze al in het echt gezien en getest?

Deel dit artikel
Back to top