Fashion

Fotoblog - op reis zonder cash naar Berlijn, gaat dat wel goed?

Donderdag vloog ik met een leuk groepje dames naar Berlijn om, op uitnodiging van Mastercard, een "cashless experience" te ondergaan. Wat dat inhoudt? Simpel gezegd, zonder een cent contant geld op reis gaan naar het buitenland, uiteraard wel voorzien van de nodige pasjes want er moest wel geshopt worden. Vandaag laat ik je alvast een deel van de foto's zien die ik gemaakt hebt, waarbij ik je even meeneem, later volgt er nog een artikel met echte shoptips in Berlijn! Kijk je even mee?

Berlijn! Ik ben er nog nooit geweest, maar hoorde van veel bekenden en vrienden heel goede verhalen over de stad. Toch nog maar even wat extra inlezen tijdens de vlucht die een uurtje duurt.

Aangekomen in Berlijn, op Tegel Airport een klein vliegveld in Noord-Berlijn, vanaf daar ben je vrij snel in de week Mitte waar ons hotel is. We gaan met een gezellige groep van 5 bloggers, een PR medewerker en een cameraman.

Hotel Amano ligt dus in de wijk Mitte, aan de drukke, lange Rosenthalstrasse in een levendige wijk. Omdat het ook Berlin Fashion Week was, stond het hotel een beetje in teken van mode, er werden ook verschillende events georganiseerd. Het is een leuk hotel, prima bereikbaar met de metro en met veel restaurantjes in de buurt.

Tijd voor lunch, we gingen voor sushi en meer Japans bij Hashi Izakaya, aan de Rosenthalerstrasse, aanrader!

En wow....wat een weer was het, dat had ik echt niet verwacht en ik had er zelfs niet echt op ingepakt! Ik ging voor jeans en truien, maar bij 30 graden en zon was dat minder geschikt, toen moest ik wel gaan shoppen.

Daarna begonnen we aan een lange wandeling door Berlijn, een stad die behoorlijk uitgestrekt is en vooral veel verschillende leuke wijken heeft. Er is geen echt centrum, maar dat is ook vrij logisch bij een stad die zo lang verdeeld is geweest. Het heeft natuurlijk ook zijn charmes, zo ontdekten we in de straat van ons hotel die geweldige "Gypsy" restaurant. Ik zal nog even het exacte adres opzoeken!

Dit was een klein ijszaakje in een doorsnee straat waar het extreem druk was, der Eisladen is een begrip in Berlijn en volgens mij waren er vooral locals aan het genieten van o.a. het zwarte vanille ijs! Zalig ijs overigens en ook nog eens heel goedkoop vond ik....

De Spree loopt dwars door de stad, je kunt er natuurlijk ook een rondvaart op maken, maar dat hebben we niet gedaan. Trouwens, wandelen in Berlijn is prima te doen, maar op de fiets is het nog relaxter, vooral in het oude Oosten van Berlijn kun je prima fietsen, het verkeer daar is echt vrij rustig.

De Reichstag is een van de bekendste gebouwen in Berlijn, ooit is het gebouw in brand gestoken door een Nederlander, wisten jullie dat? Je kunt het gebouw nu bezoeken, maar volgens mij moet je wel een kaartje reserveren, het schijnt wel gratis te zijn. Vooral de glazen koepel is prachtig en het uitzicht schijnt amazing te zijn. Het is wel een typisch toeristische locatie net zoals het Museumplein in Amsterdam.

Al wandelend naar de Brandenburger Tor kwamen we langs herrineringen aan de tijd van de Koude Oorlog, toen Berlijn verdeeld was in Oost en West Berlijn, bizar om te bedenken dat mensen binnen een stad soms doodgeschoten werden omdat ze naar de andere kant wilde gaan.....gelukkig is die tijd voorbij, maar het is eigenlijk nog maar zo kort geleden. Bij de Brandenburger Tor konden we niet komen, het werd ingenomen door het Voetbal Fan Park waar zondag meer dan 500.000 mensen naar de finale van het WK voetbal gaan kijken!

Nu is het dan eindelijk tijd om te winkelen, de KaDeWe is het warenhuis van Berlijn en te vergelijken met Harrods, Selfridges, Saks Fifth Avenue en Galeries Layafette en De Bijenkorf....zalig en luxe shoppen dus, ik hou ervan!

Eerst even wat ingeslagen bij Tom Ford, ik ging voor de body spray van Neroli Portofino, een matterend poedertje en een concealer/highlighter pen....binnenkort meer! En ja, natuurlijk heb ik daar gewoon met mijn creditcard betaald, dat gaat overal in Berlijn net zo makkelijk als hier in Nederland.

De beauty afdeling is prachtig, je vindt er de bekende merken, maar ook meer niche merken die je in Nederland juist bij Skins zou vinden, een prachtige combinatie en je kunt er zelfs producten van betaalbare merken zoals Alessandro of Art Deco vinden. Voor elk wat wils in KaDeWe!

Altijd grappig natuurlijk parfum, showergel en wat al niet meer in een van de bekendste Berlijnse trekpleisters : de Fernsehenturm, het hoogste gebouw van Duitsland.

En de creditcard wapperde nog even.....ik vond mijn lang gezochte Valentino's in mat zwart leer met hoge hak.....ze moesten uit de etalage gehaald worden, maar ik had het wachten er graag voor over! 

Na een lange dag wandelen, shoppen en nog meer wandelen had ik precies een kwartier om mij om te kleden voor het diner....vliegensvlug onder de douche gestapt en mijn LaDress jumpsuit aangetrokken!

Dineren, dat deden we in restaurant Schneeweiss, een zeer sfeervol restaurant in de wijk Friederichshain. Heel apart, want ze serveren vooral typische wintersportgerechten maar dan met een moderne twist. 

We begonnen op het terras, ik had een zalige zalmtartaar gevolgd door een bord met drie Wiener Schintzels.....die uiteraard niet opgingen, dat was iets too much, maar wel top van kwaliteit. En het is zeker niet al te duur, inclusief wijn en water betaalde we 40 euro per persoon voor een drie gangen menu.

Het interieur is heel sfeervol, zeker als de avond valt. Uiteindelijk stapte we om half twaalf de taxi in richting hotel! Afrekenen ging trouwens heel bijzonder in dit restaurant, we wilden allemaal pinnen en dat kon! Toen kwam de medewerker met een ipad en een piepklein kastje waar we onze kaart in moesten stoppen....heel apart! Maar het werkte perfect, de nieuwe manier van pinnen blijkbaar en vooral handig als de rekening gesplit wordt!

Dit was nog maar dag 1 van mijn trip naar Berlijn, de volgende dag heb ik vooral zelf veel gewinkeld in verschillende delen van Berlijn. Ik ga nog even een apart artikel maken met mijn tips in die verschillende wijken, dat is misschien wel zo leuk als je zelf ook een keer richting Berlijn gaat. Zo heb ik een waanzinnig mooi warenhuis gevonden in de Friederichsstrasse, moest ik hippe dingen voor Bo shoppen in de Weinmeisterstraat en kocht ik bijna nieuwe Nike's bij de Hackescher Markt! Wordt vervolgd dus!

Ben jij weleens in Berlijn geweest? Wat vond jij het mooiste/leukste aan de stad?

Deel dit artikel
Back to top