Fashion

Behind the beautyscenes - tripje naar Parijs dag 1

Deze week even een andere versie van "behind the beautyscenes" omdat ik deze week een paar daagjes in Parijs was, samen met vriendin Cynthia. We hebben heerlijk geshopt, gewandeld, gegeten, rondgekeken en genoten van al het mooie van Parijs, inclusief het shoppen van mooie beauty-items! Wat ik precies gekocht heb, dat zie je morgen in een shoplog, vandaag vast even de foto's van mijn week inclusief foto's van Parijs.....

De week begon natuurlijk "gewoon" thuis aan het werk, ik kreeg bijvoorbeeld deze Hair BB cream van Dove binnen.....ze verzinnen ook iedere keer weer iets nieuws, maar of het werkt?

Tussendoor pak ik graag zo'n zakje noten, zaden en pitten mee, lekker voor onderweg en je bent direct weer even bijgevuld met goede vezels en antioxidanten! 

Wow...heerlijke pigmentatie van deze Electric cool eyeshadows van MAC, heb jij er inmiddels al één gekocht?

Donderdagochtend gingen Cynthia en ik al vroeg op pad, de Thalys vertrok om 7 uur vanaf Rotterdam, dat werd dus om 5 uur opstaan! Tja, je moet er iets voor over hebben, Cynthia was hier trouwens al op woensdag, vanaf die tijd hebben we dus ongeveer 24/7 gekletst....alleen tijdens het slapen even niet...haha! Dit zijn een paar foto's van het hotel waar we hebben geslapen, Hotel Balmoral ligt net iets voorbij de Arc de Triomphe om de hoek van het metrostion Charles de Gaulle, echt een ideale locatie in een rustige straat. Het is net helemaal verbouwd en is echt van alle gemakken voorzien. We sliepen in een mooie suite, hadden een fijne badkamer met bad & douche, een waterkoker en nespresso-apparaat op de kamer en twee televisies....wat een verwennerij! Zalig hotel dus....hier wil ik gewoon nog een keer terug!

We waren rond 10 uur in het hotel, daarna gingen we snel de Champs-Elysees op om te genieten van alles wat Parijs te bieden heeft.....

...maar eerst even langs de Celine store aan de Avenue Victor Hugo om te kijken af ze de Celine Trio in het donkerrood hadden. Helaas......

Aan de overkant spotte ik nog een By Terry winkel met in de etalage hun Rose Infernale collectie, mooi hoor!

Tijd voor iets lekkers en dat vind je natuurlijk altijd wel bij LaDurée, gelukkig was het er nog niet zo druk toen wij er waren, soms moet je best in de rij staan namelijk. Je kunt er terecht van 's ochtends vroeg voor ontbijt tot 's avonds voor een diner, taartjes en macarons kun je de hele dag door eten.

Dat hebben we dus ook zeker gedaan...althans, we aten elk één taartje en ze waren minstens zo lekker als ze eruit zagen. Nou ja, eigenlijk waren ze nog lekkerder, de frambozen waren supervers en heerlijk zoet, het macarondeeg van de Isphahan stevig en toch luchtig en de lychee van binnen zooooo lekker! Cynthia had ook een heel fijn taartje dat smaakte naar rozen <3

Wat een kunstwerkje!

Ladurée heeft ook een bar achterin de winkel waar je even een drankje kunt doen, met een macaron of iets anders.

Natuurlijk kun je er ook binnenlopen om gewoon iets te kopen, van macarons tot chocolaatjes, van champagne tot geurkaarsen, het is een complete selectie fijne producten. Kiezen blijft altijd lastig....

Aan de overkant van Ladurée vind je de Guerlain store, dit is de historische boutique en ernaast vind je de meer moderne winkel waar je onderin ook een theeroom vindt waar je exclusieve Guerlain thee kunt drinken. Natuurlijk shop je er ook alle Guerlain producten die er zijn, inclusief producten die je alleen hier kunt vinden.

Guerlain KissKiss is all over Paris...

Op naar Sephora, waar we uiteraard wat hebben gekocht! Niet deze flacon van EUR 4.500 trouwens....ach, als je het breed hebt, dan moet zo'n flacon met 900 ml Chanel No.5 parfum best te doen zijn. Maar hoe haal je er eigenlijk iets uit?

De winkel stond in het teken van J'Adore Dior, hebben jullie de nieuwe commercial al gezien? Waanzinnig toch?

Lunchen in Parijs, dat doe je bijvoorbeeld bij Café Ruc, vlakbij het Louvre op de hoek van de Rue Saint-Honoré.....zalige steak tartare met echte, dunne Franse frietjes en heerlijk brood, een aanrader!

Colette is ook altijd fijn om even binnen te stappen, het is er alleen wel heel erg druk, niet normaal! Ze hebben ook een kleine beauty-afdeling boven, het is even zoeken, maar zeker de moeite waard omdat ze er echt bijzondere producten hebben. In mei ontmoette ik hier Deborah Lippmann en jawel, haar producten worden hier nu ook verkocht!

Deze is zoooo lekker, heerlijk fris en fruitig, Girl van Phrarell Williams voor Comme de Garcons.....is trouwens voor vrouwen en mannen.

De Star Wars nerd in mij werd ook erg blij, deze boekjes gingen mee naar huis.

Spongebob is de cultheld in Parijs, overal zie je hem verschijnen op behoorlijk dure accessoires....zou jij zo'n portemonneetje kopen?

Vlakbij Colette vind je ook de Marc by Marc Jacobs store, verdeeld over drie winkels (mannen, vrouwen en Bookmarc), het plein waaraan de winkel ligt is trouwens ook leuk en hip, veel lekkere restaurantjes.

Al wandelend langs de Saint-Honoré kwamen we deze Moschino jurk nog tegen....zou er serieus iemand duizenden euro's uitgeven voor zo'n jurk? 

Bij Burberry was de nieuwe parfum My Burberry groot nieuws, we werden direct onder gesprayt toen we de winkel binnenstapte....lekker hoor! Ik zag er ook nog een prachtig paar schoenen, zie je ze op de pop? Toch niet gekocht, maar ze zitten nog wel in mijn gedachten! Oh ja, een trenchcoat heb ik ook niet gekocht!

Terug op de hotelkamer even snel omkleden om weer richting Guerlain te gaan, nu voor een kort event dat er gehouden werd, be nice!

Op het event waren ook Natalia Vodianova en Oliver Echaudemaison aanwezig, de muze en de creatieve directeur van Guerlain make-up, leuk om hen even te zien al was het maar kort. Oliver vertelde wel dat iedere vrouw een rode lipstick moest hebben, zeker als je blond bent, dan kun je echt niet zonder. Ben jij het met hem eens?

Tijdens het event werd de nieuwe kerstmake-up collectie van Guerlain getoond, Un soir a l'opera. In de collectie vind je o.a. een palette met oogschaduws, blush & lipkleuren, lipglosses, twee mooie oogschaduwduo's, nieuwe Meteorites, een rode Rouge G en gouden topcoat.

het licht was jammer genoeg niet ideaal voor foto's, maar ik hoop dat je toch een idee krijgt. De collectie is verdeeld in een "witte zwaan" en "zwarte zwaan" gedeelte, voor een brave en minder brave look.

Nagellak uit de Guerlain Un soir a l'opera collectie

Guerlain Palette Petrouchka met onderin zes glanzend, prima gepigmenteerde oogschaduws....

...en bovenin vier kleuren blush, het ziet er heel mooi uit!

Uit het Guerlain museum, een koffertje dat speciaal werd ontwikkeld voor de Orient-express van zo'n 100 jaar geleden, zo konden de chique passagiers hun Shalimar parfum veilig meenemen. Het koffertje heeft wel een update gehad, nu kun je ook de moderne make-upproducten meenemen.

In de Guerlain store kun je ook een "made to measure" geur laten maken door Guerlain, een eigen, unieke Guerlain geur die helemaal naar jouw wensen wordt gemaakt. Er gaan heel wat sessies aan vooraf, maar uiteindelijk krijg je dan deze complete set flesjes van Guerlain met jouw unieke parfum. Je mag die zelf een naam geven en niemand anders zal ooit dezelfde geur dragen! De prijs van deze service??? Het begint bij 42.000 euro......en kan nog veel duurder zijn afhankelijk van de ruwe ingrediënten die gebruikt worden, amazing!

De bijenflacon van Guerlain is overal!

Zwart en goud, dat past helemaal perfect in de winkel van Guerlain, kijk maar naar de vloer!

Speciaal voor de feestdagen maakt Guerlain zeer exclusieve flacons, zoals deze Shalimar parfum van blauw kristal, een unieke beauty van een fles die je uiteraard kunt kopen tegen een prijs van enkele duizenden euro's.

Bij Guerlain was het alvast een beetje kerst.....gek eigenlijk, het lijkt nog best lang te duren maar inmiddels stromen bij mij de kerstcollecties inderdaad ook al binnen!


Liefhebbers van bijzondere geuren met een rijke historie moeten echt eens op bezoek gaan in de Guerlain winkel, echt heel bijzonder om daar te zijn!

Op pad naar een lekkere sushi kwamen we deze onopvallende auto tegen.....hoe kom je daar ooit in? En weer uit? Haha...

Goede sushi bij Kaiten, je kunt de bordjes met sushi zo van de band af halen, alles werd vers voor je gemaakt door de hardwerkende chefs...lekker!

Hou je niet alleen van sushi, dan kun je bij Kaiten ook warm eten bestellen, zoals deze heerlijke schotel vol gewokte groenten, love it!

De Up van Cynthia had bijgehouden hoeveel we vandaag gelopen hebben, toch meer dan 10 kilometer...en dat door te shoppen! Het is gewoon topsport <3  Oh ja, hierna hebben we geen stap meer gezet, we hebben maar fijn een Uber besteld om ons naar het hotel te brengen, dat is toch handiger dan wandelen op hoge hakken.
Morgen zal ik je de foto's van dag twee nog even laten zien, gecombineerd met een shoplog, zo zijn jullie weer helemaal op de hoogte! Heb je nog vragen over shoppen in Parijs...laat het mij dan zeker weten!
 
Wat is jouw favoriete gebied in Parijs? Tips zijn altijd heel erg welkom, het is altijd leuk om weer eens iets nieuws te ontdekken tenslotte en naar Parijs ga ik hopelijk snel weer terug!
Deel dit artikel
Back to top