Reviews

Foundation review - Laura Mercier Creme Smooth foundation

Afgelopen zomer maakte ik kennis met de Creme Smooth foundation van Laura Mercier toen ik een touch up kreeg van de visagiste van Koffietijd. Ik was direct onder de indruk van deze, vrij dikke, mooi dekkende en vooral lang houdbare foundation, die moest ik uitgebreid gaan testen. Natuurlijk deed ik dat, maar een review had ik er nog niet van gemaakt, tot vandaag dan! Ben je op zoek naar een mooie foundation voor een normale tot droge huid en hou je wel van wat dekking? Dan kan dit zeker een prima foundation voor je zijn!

Laura Mercier Creme Smooth Foundation EUR 55,00 (pot 30 gram)

 

Wat zegt Laura Mercier over deze Creme Smooth foundation?

Deze foundation heeft anti-aging eigenschappen en soft-focus diffusers die fijne lijntjes en rimpels optisch laat vervagen. De hyperinnovatieve textuur glijdt over de huid en blijft de hele dag mooi, zonder in lijntjes of oneffenheden 'op te hopen'. De foundation is verrijkt met Dermaxyl (voor het optisch verminderen van lijntjes) en het Super Moisture complex, voor het vochtverzorgende effect en het comfortabele, niet droge gevoel. De dekking is medium, door meerdere laagjes te intensifiëren. De finish is stralend en glad.

Verpakking & ingrediënten

De Creme Smooth Foundation van Laura Mercier is verpakt in een zware, matglazen pot en deze sluit af met een bruin deksel met daarop de naam van het merk. De foundation is vrij dik van textuur en is een stuk dikker dan een creme bijvoorbeeld, het is lastig deze met een ander product te vergelijken, het is een aparte textuur.

De verpakking is op zich prima, maar foundation in een potje vind ik over het algemeen iets minder fijn, al begrijp ik goed dat deze foundation niet in een tube of flesje zou kunnen zitten i.v.m. de dikke textuur. Vind je het vervelend om vieze vingers te krijgen of ben je bezorgd om de hygiëne? Gebruik dan even de achterkant van een kwastje of een spateltje om een likje foundation uit de pot te halen. Vergeet ook niet de deksel regelmatig even schoon te maken met een tissue, het kan nl. nogal een knoeiboel worden.

Zien jullie de dikke textuur? 

Ik breng de foundation op met een platte kabuki kwast van MAC, je zou eventueel ook je vingers kunnen gebruiken maar persoonlijk vind ik dat effect minder mooi, ik zie dan eigenlijk wat strepen en dat hoort natuurlijk niet. Ik denk dat je ook prima een beautyblender (of iets dergelijks) zou kunnen gebruiken, dat geeft net als met de kabuki kwast aanbrengen een natuurlijker resultaat. Ik zou zelf geen platte foundationkwast gebruiken, ik vermoed dat de dekking dan net iets te dik en onnatuurlijk wordt, maar uiteraard ligt dat er maar net aan wat je wil.

 

Als je de ingredientenlijst bekijkt dan ziet je dat er naast een aantal verdikkende bestanddelen ook arganolie, hyaluronzuur, vitamine E en camelia extract die een verzorgende werking hebben. Wat ik wel mis is een bescherming tegen de zon, iets wat tegenwoordig best standaard is in een foundation. Toch heeft dat ook wel een voordeel, chemische zonnefilters zorgen er nl. vaak wel voor dat een foundation minder lang mooi blijft zitten en kunnen ook zorgen voor teveel glans. Er zitten wel zonnefilters in de foundation, nl. titanium dioxide, maar blijkbaar is dat niet voldoende voor een officiële vermelding van de beschermende factor (SPF). Ik gebruik daarom de MAC Prep + Prime CC cream onder deze foundation, die heeft een SPF 35 en dat is prima voor nu.

 

Ingredientenlijst:

Aqua (Water), Hydrogenated Didecene, Polydecene, Glycerin, Hexyl Laurate, Phenyl Trimethicone, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Disteardimonium Hectorite, Boron Nitride, C12-15 Alkyl Benzoate, Methicone, Argania Spinosa Oil (Argania Spinosa Kernel Oil), Phenoxyethanol, Polyglyceryl-4 Isostearate, Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seed Oil, Trihydroxystearin, Tropolone, Tribehenin, Cetyldimethicone/Dimethicone Crosspolymer, Propylene Glycol, Sodium Dehydroacetate, Disodium Edta, Sodium PCA, Linoleic Acid, Ceramide 2, Camellia Sinensis Leaf Extract, PEG-10 Rapeseed Sterol, Polyquaternium-51, Linolenic Acid, Trehalose, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Palmitoyl Oligopeptide. May Contain: CI 77492(Iron Oxide), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

 

Swatches & foto's van het resultaat

Laura Mercier staat bekend als een merk dat producten maakt voor vrouwen (en mannen) van alle huidskleuren, de keuze in kleuren is dan ook behoorlijk uitgebreid. De Creme Smooth Foundation is te koop in 12 kleuren, van Porcelain Ivory tot Toffee bronze, en dat is echt goed nieuws!

Ik heb zelf de kleur Golden Beige, een kleur die prima past bij mijn eigen huidskleur, zeker in de zomer. In de winter is hij net ietsje te donker vind ik, maar aan de andere kant zorgt het wel voor een lekker kleurtje! Het verschil is ook maar minimaal, misschien zou ik in de winter beter de Tawny beige kunnen gebruiken.

de kleurkeuze van de Laura Mercier Creme Smooth Foundation bij Skins.nl

swatch Laura Mercier Creme Smooth Foundation Golden Beige

 

Op de foto's die je hieronder ziet heb ik een klein beetje foundation gebruikt, een hoeveelheid ter grootte van een erwtje denk ik, meer heb je echt niet nodig. Je ziet direct hoe goed de dekking is. De foundation blijft wel snel op lippen en in wenkbrauwen "hangen", zelfs als je die probeert te ontwijken, de foundation "pakt" heel goed en blijft eigenlijk direct goed zitten en gaat geen kant op.

voor - zonder foundation

na - met Laura Mercier Creme Smooth foundation

links zonder foundation en rechts met Laura Mercier Creme Smooth foundation, nog geen poeder gebruikt

Review

In de zomer heb ik de foundation een tijdje gebruikt, maar toen toch aan de kant geschoven omdat ik het resultaat wat te dekkend vond voor toen. Nu de winter in volle gang is en mijn ietwat droge huid best wat extra verzorging kan gebruiken heb ik de pot Creme Smooth Foundation er weer bijgepakt. En wat ben ik daar blij mee! De kleur mag dan ietsje te donker zijn, ik zie er na een dun laagje foundation echt direct fris en fruitig uit, mijn huid is mooi geegaliseerd en ziet er echt wel gladder uit. Maar ik ben vooral onder de indruk van de houdbaarheid, die is zoveel beter dan van veel andere foundations!

Je moet even wennen met aanbrengen omdat de foundation zo dik is, maar als je een goede methode hebt gevonden dan ben ik ervan overtuigd dat je ook erg onder de indruk bent van deze topfoundation. Vooral een aanrader als je een normale tot droge huid hebt, die al hier en daar een lijntje vertoond!

 

Dekking - medium tot volledig, ik gebruik maar heel weinig van de foundation en zoals je op de foto's ziet geeft dat al een behoorlijke dekking. Je zou eventueel nog een extra laagje kunnen aanbrengen op de plaatsen waar je een volledige dekking wilt, maar pas dan op dat het niet te onnatuurlijk wordt. Als je nl. teveel foundation aanbrengt, dan zul je merken dat de foundation wat op kan hopen in lijntjes en rimpeltjes, gebruik dus echt niet teveel.

 

Finish - de finish is natuurlijk glanzend en dat blijft ook de hele dag zo, als je een beetje poeder gebruikt kun je het effect wel wat terugbrengen en zorgen voor een mattere finish. Het grote voordeel van een beetje glans zoals dit is dat je er veel frisser, gezonder en jeugdiger uitziet, fijn als je al wat ouder bent of last hebt van een grauwige huid.

 

Houdbaarheid - heel erg goed, zo goed dat de dekking 's avonds nog net zo goed is als direct na het aanbrengen. Ik vind het ook opvallend dat de foundation echt niet gaat glimmen in de loop van de dag, ik heb totaal niet de behoefte om extra poeder aan te brengen. Dat doe ik wel direct na het aanbrengen, met de MAC 150 kwast breng ik een dun laagje MSF natural aan op mijn T-zone.

 

Huidtype - normale tot droge huid, ideaal voor de ouder wordende huid omdat de foundation de huid echt gladder laat ogen. De foundation voelt niet droog of oncomfortabel aan, maar voelt juist voedend en lijkt de huid extra te verzorgen gedurende de dag.

 

Prijs - EUR 55,00 (pot 30 gram) de foundation is heel zuinig in gebruik en dus doe je lang met zo'n pot!

 

Verkooppunten - in Nederland worden de producten van Laura Mercier verkocht bij de winkels van Skins, ze hebben ook counters in De Bijenkorf in Den Haag en Rotterdam. Online kun je natuurlijk ook winkelen in hun webshop, voor kleurenadvies kun je terecht bij de winkels van Skins. In België wordt Laura Mercier verkocht bij Cosmeticary en je kunt ook terecht bij Net-a-porter.

hier draag ik ook de Laura Mercier Creme Smooth foundation

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de Creme Smooth foundation van Laura Mercier jou iets?

Deel dit artikel
Back to top