Nieuws

Guerlain Terracotta Sun protection compact foundation SPF 20 & Bronzing Powder

Foundation in de zomermaanden blijft altijd een uitdaging, bij warm en zonnig weer loop je grote kans dat je foundation langzaam van je gezicht afdruipt. Dat gebeurt in elk geval zeker niet als je de nieuwe Guerlain Terracotta Sun Protection Compact foundation gebruikt, die is nl. waterproof en blijft erg goed zitten, zelfs tijdens het zwemmen en zweten. Toch is het geen oplossing voor iedereen, omdat er maar twee (vrij donkere) kleuren te koop zullen zijn. Kijk je even mee naar de nieuwe Guerlain Terracotta producten?

De Guerlain Terracotta collectie krijgt deze zomer tijdelijk uitbreiding van de foundation en de Summer Shadows, van de bekende producten als de Rouge Automatique, Colour Lacquer en Bronzing powder zijn nieuwe kleuren of varianten te koop. De collectie zal vanaf 1 juni 2015 te koop zijn, alle informatie en prijzen vind je in dit artikel terug.

De verpakking van de Guerlain Sun Protection Compact foundation is prachtig, de unieke witte glanzende witte compact met Guerlain zon heeft een kleurrijk beschermhoesje in licht turquoise. Zie je de "My Terracotta"? Dat is een normale Terracotta Bronzing Powder in een siliconen hoesje, je kunt het er weer afhalen en opnieuw gebruiken op een nieuw exemplaar. Ideaal....nu nog wachten op nieuwe kleurtjes, wat een ideale manier om je make-up producten een nieuwe look te geven en tegelijkertijd te beschermen.

Guerlain Terracotta Sun protection compact foundation SPF 20 EUR 59,00 (limited edition)

Dit is de kleur Sand, de lichtste van de twee en eigenlijk nog best donker. Natuurlijk is het een zomerfoundation, dus heeft Guerlain er rekening mee gehouden dat je een tintje hebt. Logisch natuurlijk, maar als deze kleur voor mij zelfs al iets aan de donkere kant is, dan is dat zeker het geval als je een lichte huid hebt.

De foundation is een compacte creme foundation die een vrij luchtige, niet plakkerige textuur heeft, de creme voelt meer gelachtig dan cremachtig aan en dat is heel fijn tijdens de zomer, denk ik. De dekking is licht tot medium, maar wel op te bouwen in dunne laagje, al wordt de kleur dan natuurlijk ook dekkender en misschien wel te donker. Ik vind het bijgeleverde sponsje niet zo fijn in gebruik, ik geef de voorkeur aan een kwast, maar even snel bijwerken kan wel weer prima met het platte sponsje. De witte verpakking is heel mooi, maar heeft ook wel een nadeel, je ziet vlekken (van de foundation) wel goed en snel zitten.

swatches Guerlain Terracotta Sun protection compact foundation SPF 20 & Guerlain Terracotta Bronzing Powder 02 Naturel - Blondes

voor de foundation

na gebruik van de Guerlain Terracotta Sun protection compact foundation SPF 20 in de kleur Sand

links voor en rechts na de foundation

 

Omdat de kleur iets te donker is momenteel, heb ik in het midden van mijn gezicht een klein beetje Lancôme Miracle Cushion foundation aangebracht, omdat het effect anders te donker zou zijn. Ik ben zeker onder de indruk van de houdbaarheid, die ik zelfs even heb getest tijdens het sporten (hardlopen...en dus behoorlijk zweten). De foundation blijft niet alleen op zijn plaats, zelfs na het sporten spoelt de foundation niet zomaar weg bij het douchen. Niet gek en heel fijn in de zomer! Ook ben ik onder de indruk van de mooie, licht glanzende maar totaal niet glimmende finish, die blijft de hele dag gelijk, ook zonder afpoederen!

Guerlain My Terracotta 02 Naturel - Blondes EUR 51,00 - de buitenkant doet anders vermoeden misschien, maar dit is de normale bronzing powder van Guerlain die al heel wat jaren bestaat. Het poeder is hydraterend en lang houdend, is makkelijk aan te brengen en mooi te blenden. Ondanks de donkere kleur op het eerste oog, is de kleur op mijn wangen behoorlijk subtiel en is deze best mooi op te bouwen. In de verpakking zit 10 gram poeder en zoals ik al vertelde, het hoesje kun je eraf halen en voor je nieuwe doosje bewaren!

Het resultaat met de foundation en bronzer, gecombineerd met een simpele eyeliner en mascara! Op mijn lippen draag ik niets...

Hou je van turquoise, dan zit je goed deze zomer, al ben ik eerlijk gezegd geen fan van de vloeibare oogschaduw. Die is heel vloeibaar en niet zo mooi op te brengen en te blenden, al blijft deze wel goed zitten zelf onder water. Je moet er een beetje van houden en dat doe ik niet, deze zou ik dus skippen, ik heb dan liever een ander soort oogschaduw met wat meer glans (zoals die van Chanel of Dior).

Guerlain Colour Lacquer Blue Ocean EUR 25,00 - deze lichte turquoise nagellak met heel fijne shimmer is wel heel mooi, al is de dekking niet perfect in twee laagjes, de kleur is wel prachtig en heerlijk zomers, dan nog maar een laagje extra!

Over de geel-gouden Rouge Automatique Yellow it-stick kan ik duidelijk zijn, dat is bepaald geen musthave. Je kunt hem eigenlijk alleen gebruiken als luchtige gouden glans over je lippen of een andere lipstick, maar dat is ook niet echt een succes. Dekkend opbrengen geeft echt een vreselijk resultaat, mijn lippen kregen een heel rare kleur die totaal niet flatteerde, nee...geef mij de roze Fluo Stiletto maar, veel leuker!

 

Zoek je nog een fijne zomerfoundation en heb je best een getinte huid, dan zou ik zeker even een kijkje gaan nemen bij de Guerlain counter in juni! Als je zelfs in de zon, graag een foundation draagt dan kan dit zeker wel een favoriet van je gaan worden. En als echte Guerlain fan is zo'n hoesje voor om je bronzer natuurlijk wel een musthave, er is ook nog een oranje variant! Je vindt de Guerlain Terracotta Sun collectie vanaf juni 2015 bij de bekende Guerlain verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

 

Heb jij ook een favoriete zomerfoundation?

Deel dit artikel
Back to top