Reviews

Mijn gezichtsverzorgingroutine lente/zomer 2015

Ieder seizoen maak ik een artikel (soms in videovorm) waarin ik deel welke producten ik gebruik om mijn huid te verzorgen. Ik waarschuw je alvast, mijn gezichtsverzorgingsroutine is behoorlijk uitgebreid en ik gebruik heel veel verschillende producten. Tja, dat krijg je natuurlijk als je beautyblogger bent en veel producten "moet" uitproberen, iets wat ik overigens helemaal niet erg vind. Het is dus een beetje over the top, dat besef ik ook, maar aangezien ik er toch heel vaak vragen over krijg kun je in dit artikel mijn gezichtsverzorgingsroutine van lente/zomer 2015 bekijken!

 

Ochtend

In de ochtend begin ik sinds een paar weken met een paar pompjes La Mer The Cleansing Lotion op mijn gezicht te masseren, waarna ik die afspoel met koel water. Ik dep daarna mijn huid voorzichtig droog (niet wrijven) en breng een paar druppels La Mer The Treatment Lotion aan in mijn handpalm. Die duw ik tegen elkaar en vervolgens duw ik mijn handpalmen op mijn huid om de Lotion aan te brengen.

Maar ik gebruik ook wel de Sisleÿa Essential Skin Care Lotion in plaats van The Treatment Lotion van La Mer, ik denk toch dat ik die van Sisley iets fijner vind, iets verzorgender misschien wel voor mijn huid. Ik gebruik één pompje en verdeel die al duwend op mijn hele gezicht en hals.

Na de reiniging en eerste verzorging kies ik dan een serum uit dat ik ga gebruiken, de laatste weken is dat afwisselend het Sisleÿa Radiance Anti-aging concentrate, het Mission Perfection serum van Clarins of The Lifting Contour serum van La Mer. Ze zijn eigenlijk allemaal fijn, het serum van Clarins pakt pigmentvlekken en een doffe huid aan, maar geeft ook direct effect door een abrikooskleurtje. Sinds een weekje gebruik ik ook een paar druppels Babor Ultimate Vitamine C concentrate, daar zit maar liefst 20 % vitamine C in en is echt een wondermiddel volgens de berichten....ik test braaf uit!

Na het serum is het tijd voor een dagcreme, maar de laatste tijd gebruik ik eigenlijk het vaakst een goede verzorgende zonnecreme met hoge beschermingsfactor zoals de Lancaster Sun Control Radiant Glow Cream SPF50 of de Sunleÿa Age minimizing global sun care SPF 30. Deze cremes zijn perfect voor mijn 40+ huid zeker omdat ze ook een flinke hoeveelheid atni-oxidanten bevatten die zorgen voor extra bescherming/ondersteuning voor de huid. Op niet zonnige dagen kies ik voor de heerlijke Cellular Swiss Ice Crystal Emulsion van La Prairie, een lichte en toch voedende emulsie die perfect is voor mijn huid, het is echt ongeloofelijk hoe fijn deze aanvoelt op mijn huid.

Een oogcreme gebruik ik altijd en ik ben er ook niet zuinig mee, ik breng een goede hoeveelheid aan onder mijn ogen, op het harde deel van de oogkas, dus niet te dicht bij mijn ogen. Dat klopt ik heel voorzichtig in (niet wrijven) en laat ik even intrekken voordat ik mijn make-up ga aanbrengen. Mijn favoriete oogcreme is ook van La Prairie, de Cellular Swiss Ice Crystal eye cream, die is heel rijk en voedend, maar toch niet vettig of plakkerig, hij combineert ook prima met concealer en andere make-up. Ik ben ook de Philosophy Renewed Hope in a jar aan het testen, ook fijn, maar wel iets minder voedend, toch ben ik blij verrast door de lichte textuur die de huid onder mijn ogen wel goed blijft voeden.

 

Avond

Make-up verwijderen en mijn huid reinigen, dat doe ik eigenlijk altijd met de Philosophy Purity Made Simple, maar ik heb hem de laatste weken even aan de kant geschoven voor het twee stappen reinigingssyteem van Sensai. Maar....ik was minder tevreden over de Cleansing Milk, die verwijderde mijn oogmake-up niet zo goed. En dus haal ik die er nu eerst af met wat Purity Made Simple en ga ik daarna door met step 1 van Sensai....misschien is dit wel een beetje omslachtig? Anyway, ik test door want ik wil de producten weer eens uitgebreid reviewen voor jullie. Ik ben wel heel blij met de milde, doeltreffende Milky Soap van Sensai, die is heel fijn, vooral door het zachte schuim wat de reiniger geeft! Deze stappen gebruik ik trouwens onder de douche.

Ik ben nog niet door al mijn stappen heen hoor, na de reiniging is het tijd om mijn huid goed te hydrateren, dat doe ik sinds een week of drie met de drie (!!) stappen van Sensai. Eerst een paar druppels Sensai Lotion II en daarna een pompje Sensai Emulsion II, door die twee producten is mijn huid heel goed hydrateerd, maar dat is niet genoeg! Nee, er moet nog wel een creme bij, die zorgt voor verstevigen en extra hydratatie, de Sensai Cellular Perfomance cream is vrij rijk, maar niet te rijk voor mij, mijn huid is enorm zacht en soepel!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over het belang van een exfoliant en je begrijpt dat deze Alpha-H Liquid Gold exfoliant niet mag ontbreken, deze gebruik ik een paar keer per week in plaats van mijn drie stappen systeem van Sensai. Ik probeer wel een beetje op het weerbericht te letten, want als ik weet dat het de volgende dag heel zonnig wordt, dan skip ik de exfoliant omdat de huid er toch wat gevoeliger van wordt voor zonlicht. Natuurlijk vergeet ik mijn SPF niet!

En dan is er nog een vrij nieuwe ontdekking, de Medik8 Retinol 10TR, een balsem met 1,0 % vitamine A-zuur, volgens dermatologen het enige ingrediënt dat echt zorgt voor een jeugdige huid met minder rimpels, een goede huidtextuur en een egalere teint. Dit is de hoogste concentratie die gebruikt mag worden in cosmetica, er zijn ook lagere concentraties te koop. Ik gebruik zelf altijd een vitamine A-creme van de apotheek (op recept van de dermatoloog/huidtherapeut, ik ken het percentage eigenlijk niet) en dit is wel een heel ander product, meer balsem inderdaad en minder smeerbaar. Ik ben er nog niet uit wat ik ervan vind eigenlijk, ik gebruik het de laatste weken ook iets minder vaak dan de weken daarvoor omdat ook dit product de huid gevoeliger maakt voor de zon!

deze foto is van eergisteren zonder filters maar wel met goed licht en make-up, ik ben tevreden over hoe mijn huid er momenteel uitziet al ben ik mijn pigmentvlekken nog niet helemaal kwijt. Ach...je kunt ook niet alles hebben, voorlopig vind ik dat ik er best ok uitzie voor mijn (bijna) 45 jaar! 

 

Jullie missen misschien een masker? Klopt helemaal, die heb ik dus ook echt niet gebruikt, echt een slechte zaak maar weet je, ik gebruik al zoveel verschillende producten, ik weet soms niet wanneer ik het zou moeten doen! En in de zomer heb ik er ook minder behoefte aan, denk ik. 

Ik hoop dat jullie zo een beetje een idee hebben gekregen van de producten die ik gebruik, al kun je mij altijd vragen stellen over de producten en/of mijn routine. Dat kan altijd bij dit artikel! 

Deel dit artikel
Back to top