Reviews

Short on sunday - mannengeuren van Michael Kors, Guerlain, Prada & Jill Sander

Over een week is het Vaderdag, hebben jullie het al in je agenda gezet? Maak je je vader blij met een nieuwe geur? Dan heb ik wel wat suggesties voor jullie, van de frisse nieuwe L'Homme Ideal van Guerlain tot de jetset parfum van Michael Kors. De vraag is nu even, kies je een geur bij het type vader of kies je puur een geur op basis van de geurnoten? Ik denk altijd dat het een combinatie van de twee is, de uitstraling van een geur doet ook heel veel. Kijk je even mee naar deze short on sunday, waarin ik 8 mooie mannengeuren kort review? Handig voor vaderdag!

Michael Kors for men eau de toilette vanaf EUR 48,00

Michael Kors for Men’ is de essentiële luxe voor een man van de wereld, die altijd alles onder controle heeft en steeds onderweg is. Hij straalt moderniteit uit en vindt een perfect evenwicht tussen een ruige stijl en “Urban Sophistication”. De geur opent met een heldere, frisse topnoot van bergamot, aangevuld met kruidachtige tonen van tijm, zwarte peper, koriander en steranijs. De warmte van wierook en de zachtheid van suede zijn verbonden door de unieke toets van salie. Deze moderne geur werd verrijkt met de aardse sensualiteit van patchouli en sandelhout. Muskus benadrukt de natuurlijke essentie van deze geur.

Model : Benjamin Eidem

 

Dit jetset parfum is naar mijn idee perfect geschikt voor een wat jongere man die houdt van een luxe leventje, de geur is vrij zacht, kruidig zoet met een fris tintje. De salie is een aparte geurnoot die ik in elk geval goed ruik, het geeft de geur een "lekkere" touch samen met de andere kruidige geurnoten, ik ruik wel een beetje Italië of Zuid-Frankrijk in deze jonge geur. De flacon is behoorlijk robuust, vierkant en zwaar...echt wel iets voor een stoere, jonge man die ervan houdt om zich goed te verzorgen en graag laat zien hoe goed hij het heeft.

 

Prada Luna Rossa Sport eau de toilette vanaf EUR 60,50

Prada Luna Rossa Sport roept de diepste emoties op van een man aan de vooravond van een allesbepalende uitdaging. In deze geur breken de explosieve hartnoten gember en jeneverbes dwars door de rijke tabaksnoten van tonkabonen en vanille. Het mannelijke en energieke lavendel geeft het hart kracht en intensiteit om een verfijnde en elegante geur te onthullen.

Model : Tim Schuhmacher

De prachtige rood met zilveren flacon bevat een lichte, vooral zachte geur die zeker een tikje zoet is. Ik weet zeker dat dit een geur is die vrouwen ook heerlijk vinden, ik ruik zelf vooral de jeneverbessen en in de verte de tonkabonen en vanille, maar die niet overheersend. Toch verwachte ik dit niet echt bij deze "sportieve" geur, dat associeer ik toch meestal met een frisse waterachtige of citrusachtige geur, iets wat deze nieuwe Prada geur zeker niet is. Toch vind ik het een hele mooie geur die naar mijn idee past bij een niet traditionele man die houdt van klasse.

 

Guerlain L'Homme Ideal cologne eau de toilette vanaf EUR 64,00 

Guerlain heeft het streven van de man gedecodeerd en heeft voor hen een concentraat van ideal ontwikkeld. De ideale cologne? Deze bevat drie elementen die je wilt terug zien in jouw ideale echtgenoot: energiek, charmant en loyaal. Als topnoot de energie van citrus, het charme van fris als hartnoot en de klasieke loyaliteit van musk en vetiver als basis.

De ideale man....die hebben we toch zeker allemaal? Of niet? Anyway, als je een statement wilt maken, dan is het natuurlijk een heel goed idee om deze nieuwe, frisse en zomerse geur te geven voor vaderdag. Misschien met een tikje sarcasme of gewoon gemeend, misschien heb jij echt wel de ideale man! Zorg dan wel dat je hem houdt, want als hij deze geur draagt zal hij zeker opvallen...zie de foto hierboven maar! De geur is eerst behoorlijk fris door de vele citrusnoten, maar gaat over in een zachte, bijna poederachtige basis met een klein beetje pit, misschien toch iets van peper? Een heerlijke geur voor deze zomer, ik zeg alle ideale mannen verzamelen!

 

Jil Sander Bath Sun Men eau de toilette EUR 50,25

Een stralende oranje kleur, als een concentratie van de gloed van de zomerzon, is het kenmerk van de JIL SANDER SUN BATH MEN flacon. De geur is een frisse, oriëntaalse geur met een topnoot van grapefruit en mandarijn voor het creëren van een levendige eerste indruk die rijpt tot een hart van groene appel en oranjebloesem. In de basis vermengen benzoë en warme houtsoorten zich harmonieus tot een warm, lang aanhoudend, mannelijk aura.

 

Voor mannen die enorm van zomer houden is dit een prima geur, want eerlijk is eerlijk, deze draag je niet in de winter! Of je moet zin hebben in een zonnige, zoete en zeer fruitige geur in combinatie met warme houttonen? Dat kan natuurlijk, al moet je wel houden van een tikje vrouwelijke geur, ik was zelf nl. eerst in de veronderstelling dat dit een damesgeur was. Niet dat het uitmaakt natuurlijk, tegenwoordig dragen heel wat vrouwen mannengeuren en omgekeerd, alles kan. Toch zal Sun Men niet alle mannen aanspreken, ik gok op de zonliefhebber die graag wat uurtjes op het strand of op het terras doorbrengt met een lekker wijntje!

 

Bottega Veneta pour homme travel size eau de toilette EUR 50,00

De Bottega Veneta signatuur herengeur roept het beeld op van een rustiek toevluchtsoord, om te ontspannen, in de bergen ten noorden van Veneto. Gekarakteriseerd door de noten van kostbaar labdanum, sparrenbalsem en bergamot is het houtachtige, aromatisch lederakkoord sensueel, intrigerend en understated.

Bottega Veneta is een exclusief leermerk dat bekend staat om zijn riemen, schoenen en tassen van zeer hoge kwaliteit. Understated chique, zo zou ik het merk willen omschrijven, want je zult geen opvallende logo's zien op hun producten en hun designs zijn zeker ook niet over the top. Het is een merk voor mensen die graag voor goede kwaliteit kiezen, maar dat niet persé wil laten zien. Ook de parfums geven je dit gevoel, zo is deze herengeur heel mooi van samenstelling, een vleugje klassiek met een fris-kruidige touch. Bottega Veneta draagt een man die niet al teveel wil opvallen, maar wel houdt van luxe misschien zelfs van nichemerken. Hij rijdt niet in de glimmende Mercedes, maar gaat voor een iets minder opvallende Volvo....en in zijn dashboardkastje ligt deze navulbare travelspray!

 

Dolce & Gabbana pour homme Intenso eau de parfum vanaf EUR 54,00

Pour Homme Intenso van Dolce & Gabbana is elegant en puur, de iconische handtekening van de moderne man. Het is een houtig aromatische geur die opent met groene accenten van basilicum en lavendel. Zijn diepzinnige aantrekkingskracht is gedefinieerd door de nieuwste ontdekking binnen de geurenwereld: een inheemse Zuid-Afrikaanse melkhoutbloem, die de geur zijn eigenschap en karakter geeft ingepakt met luxe bloemen, balsamico en honing accenten. Mannelijke tabacnoten zijn verder gedefinieerd met zachte geurnoten van hooi en zemel. De intensiteit en sterkte komt voort uit de combinatie van sandelhout en cipres. Een contrast van fris, warm en rijk die de compositie van de geur afmaakt en zijn houtige charme benadrukt.

model : Colin Farrel

Ondanks dat ik verwachte dat de geur erg intens en overheersend zou zijn, is niets minder waar, de geur is een zachte, klassieke houtachtige geur met hier en daar wat zoets en eetbaars. In damesparfums ruiken we steeds meer een gourmand noot, en langzaam maar zeker komt dat bij mannengeuren ook steeds terug. Niet zo zoet als bij vrouwengeuren, maar toch merk je langzaam dat de geuren wat eetbaars krijgen, al denk ik bij Intenso eerder bij een zoet-kruidige dressing bij een frisse salada. Niet dat je nu naar een salade ruikt als je de geur draagt, dat zeker niet, je ruikt tenslotte maar een vleugje.Ik vind het een mooie en fijne geur, die behoorlijk veelzijdig is en waarschijnlijk veel mannen zal aanspreken. Ik zie deze geur wel bij een stoere man met een klein hartje, die kan dat eetbaars wel hebben.....

 

Bleu de Chanel eau de parfum vanaf EUR 75,00

Bleu de Chanel is de geur van een man die niet houdt van uniformiteit en zich onttrekt van elke heersende opvatting. De geurcompositie onthult een mannelijke geest, die zelf zijn lot bepaalt en onafhankelijk en vastberaden is. Een karakter dat daar bevestigd wordt waar je het niet verwacht. De eau de parfum is een houtachtig aromatische geur met amber- en muskusachtige noten. Een sensuele interpretatie waarin de droge amberachtige cedernoten voor sensualiteit en genot zorgen. De muskusachtige houtnoten en het sandelhout uit Nieuw-Caledonië maken het een elegante geur met diepgang.

Model : Gaspard Ulliel

Bleu de Chanel is by far mijn favoriete mannengeur en ik probeer deze dan ook altijd aan iedereen aan te smeren, soms letterlijk! Niet dat ze dit erg vinden, want alle mannen die ik ken vinden dit een mooie, stoere en ook moderne geur. De eau de parfum is wat intenser of misschien is langhoudender een beter woord, want heel sterk is de geur zeker niet. Ik zou de geur willen omschrijven als een moderne houtachtige, lichtkruidige geur met een vrij zachte finish, die heel erg lang op de huid blijft ruiken en eerlijk gezegd zelfs op de vrouwenhuid goed ruikbaar is als je iets te dichtbij je man bent geweest....geen straf natuurlijk! Bleu de Chanel is de perfecte geur voor een zelfverzekerde man die niet houdt van een al te heftige geur die toch behoorlijk bij blijft!

 

Calvin Klein Reveal eau de toilette vanaf EUR 44,00 

Sensueel, energiek, intrigerend. In de top van de geur prikkelt de gekristalliseerde gember de zinnen met haar pittige karakter en stimulerende explosie van frisheid. De sensatie wordt intenser als de hartnoten van het verleidelijke ruw zout signatuur en het exotische agave nectar een krachtige sensualiteit onthullen die een onbevangen mannelijkheid openbaren. De basis van de geur komt op de huid naar boven met diepe, krachtige geursporen van betoverend vetiver en goudkleurig amber.

Model : Charlie Hunman

Zout op mijn huid, hebben jullie die roman weleens gelezen? Een prachtig verhaal over een bijzondere liefde tussen een stoere Bretonse visser en een chique Parissienne, zeg maar de "50 shades of grey" van de jaren tachtig. Zout ruikt behoorlijk sensueel op de huid, of zou dat komen door de associatie met zee, strand en zon? Reveal is ook heel sexy, maar ook best zoet voor een herengeur, zelfs wat aan de zware kant. Dat kan misschien niet iedere man waarderen of hebben, maar dat dit een opvallende geur is, is zeker. Reveal blijft enorm lang nasidderen op de huid, iets wat je natuurlijk vooral ruikt als je heel dicht bij Charlie Hunman bent....tja, die Doutzen krijgt dat natuurlijk "gewoon" weer voor elkaar! Reveal is voor een heel stoere man, één die makkelijk een zoete geur kan dragen zonder dat het too much is, zeg dus type Bretonse visser of Charlie Hunman!

 

Dit artikel maakt het kiezen misschien niet echt makkelijker, want hoe kies je nu een perfecte geur voor je man of vader? Persoonlijk ben ik groot fan van Bleu de Chanel, maar inmiddels ben ik Bottega Veneta en Reveal ook erg gaan waarderen. Vind je zo'n (grote) fles parfum iets te prijzig? Denk dan eens aan een lekkere douchegel of deodorant in dezelfde geur, die zijn vriendelijke geprijsd en zo kan je vader of man toch kennis maken met een nieuwe geur.

 

Als jullie mij op Snapchat of Instagram volgen, dan zien jullie vaak wel welke producten ik zoal binnenkrijg, mocht je daar iets tussen zien waar je wel een korte review over wilt lezen in deze Short on Sunday artikelen, laat het mij dan zeker weten! Wat is eigenlijk jouw favoriete herengeur?

Deel dit artikel
Back to top