Nieuws

De leukste items van de Catrice & Essence update herfst 2015

Als jullie andere beautyblogs volgen, dan hebben jullie misschien wel de informatie voorbij zien komen van de nieuwe producten van de betaalbare cosmeticamerken Catrice & Essence? Natuurlijk was ik ook erg benieuwd naar al het nieuws van deze leuke merken en dus ging ik gisteren de producten die ik binnenkreeg eens testen. Inmiddels heb ik zeker een paar favorieten ontdekt, je vindt in dit artikel dus mijn lijstje met de leukste nieuwe producten van Catrice & Essence....

  • Catrice Sun glow mineral bronzing powder EUR 4,99 - een prachtig gezichtspoeder met een licht-gouden tint die heel erg lijkt op de Mineralize Skin Finish Natural van MAC. Gebruik een grote kwast om het poeder op te brengen en pas wel een beetje op voor fall-out.
  • Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette EUR 4,49 in 2 kleuren - mooie contour & highlightpoeders in mat-satijnen finishes, die qua kleuren echt wel goed zijn. Ik heb de Warm Harmony variant , die heeft een mauve tint om te shapen en een beige/gouden tint als highlighter. De highlighter is wel glanzend, maar niet extreem, het blijft netjes en subtiel.
  • Catrice Lash Curler EUR 3,99 - een bijzondere, maar fijne wimperkruller die opvalt door de tanden in de kruller. Die zorgen ervoor dat wimperhaartjes netjes omhoog krullen en niet door elkaar heen, wat ook weleens gebeurt tijdens het wimperkrullen. 
  • Catrice Chocolates Nudes eyeshadow palette EUR 4,99 - goed, heel origineel is deze kleurencombinatie misschien niet, want nudes oogschaduwpalettes zijn er heel veel te koop. Maar toch is dit echt een fijne variant met goed te combineren kleuren die ook nog eens verschillende finishes hebben. Zeker een echte aanrader als je geen genoeg kunt krijgen van nude oogschaduw looks!
  • Catrice Highlighter Powder EUR 3,99 in 2 kleuren - dit poeder ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook goed! Het poeder is licht van textuur en blendt mooi met de huid, breng dit poeder liefst wel aan met een kleinere kwast, tenzij je echt teveel wilt glimmen...
  • Catrice Prime and fine Dark Circle Eraser EUR 3,99 - een pen met een heel lichte textuur die moeiteloos wallen wegtovert door de goede dekking en het oplichtende effect. Stip met de pen een driehoek onder je ogen en blendt het mooi met je vingers, werkt heel goed. De kleur die ik heb gekregen is te licht voor mij en dat is best jammer, misschien toch maar even kijken of de andere kleur beter is.
  • Catrice Liquid Camouflage High coverage concealer EUR 3,49 in 2 kleuren - nog zo'n indrukwekkende concealer, een vloeibare variant die zelfs moedervlekjes kan verbergen (al schemert er dan nog wel wat doorheen) en de concealer is zelfs waterproof. Toch is de textuur vrij licht en is het effect natuurlijk en niet cakey, probeer het eens uit als je graag veel dekking hebt op bepaalde plekken.
  • Essence I love trends The Darks nail polish EUR 1,89 in 6 kleuren - dit najaar worden donkere nagels weer helemaal hip, ik voel het! Donkergroen, donkerrood, bijna zwart en donkerblauw, liefst met een vleugje metallic....denk ik ? Deze van Essence zijn tenminste fijn en betaalbaar, ze lakken snel en blijven met een beetje goede topcoat heus 3 dagen netjes zitten
  • Essence The Gel Nail Polish Soft Matt - dit zijn geen nieuwe lakjes van Essence, maar er zijn wel nieuwe kleuren in een aantal verschillende finishes, deze "soft matt" finish vind ik het mooiste.
  • Essence Liquid Lipsticks EUR 2,59 in 6 kleuren - vloeibare lipsticks zijn helemaal in momenteel en na alle dure merken is het misschien wel tijd dat de meer betaalbare merken er ook krijgen. Deze Liquid Lipsticks komen in de buurt, de dekking is behoorlijk goed maar geheel dekkend zijn ze niet, ook zijn ze niet mat maar behoorlijk glanzend. Toch ben ik echt fan, ze maken mijn lippen heel mooi glad en vol, wie heeft er fillers nodig?

 

Catrice Sun glow mineral bronzing powder

Catrice Chocolates Nudes eyeshadow palette EUR 4,99

Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette EUR 4,49

Catrice Highlighter Powder EUR 3,99

links de highlighter uit het Contouring palette Warm Harmony en rechts Highlighting Powder Stardust

Essence I love trends The Darks nail polish, The Gel Nail Polish Soft Matt & Liquid Lipsticks 

Essence Liquid lipstick 06 Make a statement

 

Naast deze (fijne) producten heb ik nog wat andere producten getest die mij minder goed bevallen zijn, zo gingen de Catrice Eye'Matic eyepowder pen enorm ophopen in de arcadeboog en heb ik al de hele dag pijnlijke ogen van de Eye'Matic waterproof dip liner. Dat is toch jammer, want ook al zijn de producten erg betaalbaar mag je natuurlijk wel verwachten dat ze goed blijven zitten. En wat betreft de reactie op mijn ogen, dat kan natuurlijk een toevalstreffer zijn! De Liquid Lipsticks zijn zeker toppers, maar ook de Sun Glow Mineral Bronzing Powder is heel fijn en de wimperkruller moet je zeker gaan kopen als je er nog geeneen hebt!

 

De nieuwe producten van Catrice en Essence liggen inmiddels vrijwel overal in de schappen van het Kruidvat, al kan het wel verschillen per filiaal. Op de websites van Essence en Catrice kun je alle nieuwe producten terugvinden, maar even in de winkels langsgaan is nog leuker! Heb jij nog leuke producten ontdekt tussen de nieuwe?

Deel dit artikel
Back to top