Blogs & Editorial

De cadeautip van 2015 - geef een zinvol cadeau via Plan Nederland

Nu kerstmis dichterbij komt, krijg ik steeds vaker de vraag of ik misschien nog iets op mijn wensenlijstje heb staan. En dat heb ik, ik wil namelijk een biggetje of een paar eenden, maar ook wel duurzaam maandverband, een moestuintje of een geboortebewijs! Nee, niet voor mijzelf natuurlijk (man ziet mij al aankomen met een biggetje!) maar wel voor mensen die het nodig hebben in India, Nepal, Pakistan of Uganda. Wat mij betreft is dit absoluut het cadeau-idee van 2015 : geef een zinvol cadeau aan iemand die het echt nodig heeft via Plan Nederland! Kijk snel verder hoe je dat kunt doen!

Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes (Girls First). In 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika voert Plan kindgerichte gemeenschapsprojecten uit, juist omdat ze zich willen richten op de toekomst! En kinderen hebben de toekomst, vandaar dat Plan wereldwijd opkomt voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Meer informatie over de projecten van Plan kun je vinden op hun website www.plannederland.nl

Voor EUR 25,- draag je bijvoorbeeld al bij aan veilig drinkwater in de sloppenwijken van de Indiase miljoenenstad Delhi waar ieder jaar veel kinderen sterven aan de gevolgen van vervuild drinkwater. Bij dit project steunt Plan ondernemers in de sloppenwijken om betaalbare waterfilters te verkopen aan de bewoners. Dat werkt op verschillende manieren positief, de gezondheid van kinderen verbert en dat is ook het geval met het inkomen van kleine ondernemer, waardoor die hun kinderen ook een betere toekomst kunnen geven.

In de webshop van Plan vind je niet de standaard cadeaus die je doorgaans onder de Kerstboom aantreft in een mooi versierd pakje. Je vindt er echter wel duurzame cadeaus waarbij je met de aankoop bijdraagt aan één van de projecten van Plan voor een betere toekomst van kinderen én hun familie. Zo doe je bijvoorbeeld een geit cadeau aan een geliefde, of koop je een geboortebewijs voor een kind in India (heel belangrijk omdat ze zo letterlijk een identiteit hebben). Elk “product” in de webshop is gekoppeld aan een specifiek project van Plan, de producten in de webshop vertegenwoordigen als het ware deze projecten. Je krijgt dus niet echt een geit, een doos met kuikens of schoon drinkwater thuisgestuurd, Plan zorgt ervoor dat je cadeau aankomt bij mensen die het echt nodig hebben.

Na aanschaf van een virtueel product in de webshop krijg je de mogelijkheid om digitaal of fysiek een kaartje te versturen aan de ontvanger van het cadeau, je kunt daar ook een persoonlijke boodschap op vermelden.

Ik vind dit dus een geweldig initiatief en heb zojuist een geit gekocht voor zoon Sem, schoon drinkwater en eenden voor Bo. Mijn kinderen groeien op in een behoorlijk bevoorrechte positie, ze zijn gezond, we hebben het erg goed hier en ze worden omringd door lieve familie en vrienden. Niet ieder kind (of volwassene) op deze wereld heeft het zo goed en zij kunnen deze steun goed gebruiken. Ik vind het zelf heel prettig om letterlijk te zien waar mijn geld naartoe gaat, zo wordt de hulp die je geeft een stuk tastbaarder en dat maakt het ook fijner om te geven.

 

Denk er dus ook eens aan om deze maand iemand, in plaats de zoveelste parfum, paar sokken of boek, eens via Plan een zinvol cadeau te geven aan iemand te geven die het echt nodig heeft. Je kunt al een bijdrage leveren vanaf EUR 5, doe dat dus en geef het goede voorbeeld aan je kinderen en andere mensen in je omgeving!

Mocht je mij een keer een cadeautje willen geven (misschien wel in ruil voor de mooie prijzen in de Beautyscene Advent Calendar winactie? ;-)) dan kun je mij altijd iets geven uit de webshop van Plan. Stuur me dan wel even een kaartje op info@beautyscene.nl en ik deel die zeker op social media en/of Beautyscene.


Deel dit artikel
Back to top