Reviews

Ik draag vandaag No Makeup!

Zien jullie de foto? Ik draag vandaag No Makeup.....geen make-up dus, maar als je goed kijkt klopt dat niet helemaal, hoe zit dat? Perricone MD, het Amerikaanse merk cosmeceuticals, heeft een make-up lijn geïntroduceerd die meer doet dan alleen kleur toevoegen, het verzorgt en beschermt de huid ook nog eens. Deze lijn heeft de bijzondere naam No Makeup gekregen, maar natuurlijk is het wel degelijk "gewone" make-up. Kijk je mee naar mijn review?

Perricone MD had al een aantal producten op de markt gebracht onder de naam No Makeup, maar dit jaar hebben die producten allemaal een make-over gekregen met nieuwe verpakkingen en zijn er een aantal producten aan de lijn toegevoegd. De lijn is niet zo erg uitgebreid, maar bevat wel alles wat nodig hebt voor een natuurlijke, verzorgde look!

Ik heb de producten al even in huis, de mascara hebben jullie zelfs al in verschillende artikelen voorbij zien komen, nu is het tijd om ook de andere producten te laten zien. Ik begin met één van de twee foundations, deze vind ik zelf het fijnste....

Perricone MD No Foundation foundation SPF 30 EUR 65,00

 

Dit is een vrij normale, vloeibare foundation in een flacon met pompje. De dekking is goed, bij een dun laagje krijg je een medium dekking, die je eventueel kunt opbouwen, de finish is natuurlijk glanzend. De foundation biedt een prima bescherming tegen de zon door SPF30 (geen chemische filters maar minerale), maar zorg er dan wel voor dat je echt een goed laagje opbrengt anders heeft het te weinig nut.

Als we de ingrediëntenlijst bekijken, dan zien we behalve bekende siliconen die we in andere foundations ook tegen komen ook wat fruitextracten, vitamine C en E en wat peptides die goed zijn voor de huid. Omdat de lijst op alfabetische volgorde staat, kan ik niet zien hoeveel van elk ingrediënt erin zit, lastig is dat altijd! De verpakking is prima, het pompje werkt goed, het enige wat een beetje gek is, is dat er maar twee kleuren te krijgen zijn....dat best weinig!

ingrediëntenlijst Perricone MD No foundation foundation SPF - er mist alleen nog het actieve ingrediënt Zink oxide (13,8 %), dat staat op een ander deel van het doosje

voor, zonder foundation

na, met Perricone MD No Foundation, nog geen poeder of concealer gebruikt, ik heb één pompje van de No Foundation aangebracht met een kwast

Perricone MD No Concealer concealer SPF 35 EUR 52,00

 

De concealer is een prettig, goed dekkende, romige concealer die makkelijk aan te brengen is door de applicator en heel mooi blendt met de huid. Er zijn best concealers die echt als een laagje op de huid blijven liggen, op zo'n manier dat je ze echt ziet liggen, dat is niet mooi. Als je de concealer even aanstipt en verdeelt met je vinger, dan is het effect gewoon goed. Deze textuur doet me zeker denken aan mijn favoriete NARS concealer. Gek genoeg is er maar één kleur verkrijgbaar, voor mij misschien net ietsje te licht, maar op zich kan ik de kleur net hebben.

Op deze foto heb ik de No Concealer gebruikt onder mijn ogen en op mijn pigmentvlekken, je hebt er heel weinig van nodig en de concealer blendt mooi met de huid. Ik heb op mijn T-zone en neus wat MAC Mineralize Skin Finish Natural aangebracht met een grote poederkwast. Ik heb nog geen blush & bronzer op, dat komt hierna....

Perricone MD No Bronzer bronzer SPF 30 EUR 52,00

Vloeibare bronzers zie je best vaker, maar ik moet eerlijk zijn dat ik ze toch minder vaak gebruik als die in poedervorm, ik vind dat net iets makkelijker. Toch is deze bronzer van Perricone in gebruik fijn en vooral ook mooi! De dunne emulsie is goed gepigmenteerd, laat zich makkelijk verdelen over de huid en zorgt voor wat kleur, zonder dat het vlekkerig of streperig is. De kleur is best aan de donkere kant, zuinig zijn is dus het devies, want met een piepklein stipje krijg je al best een lekker kleurtje. Ik heb de bronzer uitgewerkt met een kwast trouwens en de kleur niet direct op mijn gezicht aangebracht, maar eerst op mijn hand. Dat vind ik zelf het fijnste werken, maar je kunt natuurlijk ook een druppel aanbrengen op je gezicht en die uitwerken met je vingers of een kwast. Duw niet te hard, de bronzer glijdt nl. vrij makkelijk over de huid en verstoord zo de rest van je make-up niet, werkt prima! Oh ja, er zit ook nog een pipetje bij om de bronzer goed te doseren, ik gebruik die eigenlijk niet.

ingrediëntenlijst Perricone MD No Bronzer bronzer

ik heb de bronzer in de vorm van een grote drie aan de zijkant van mijn gezicht aangebracht met een duo fibre kwast van MAC

Perricone MD No Blush blush SPF 30 EUR 52,00

 

De No Blush werkt vrijwel hetzelfde als de bronzer, al vind ik deze iets dikker van textuur en nog gepigmenteerder. De kleur is prachtig, een natuurlijke perzik-roze blush die heel mooi is en een lichte glans geeft. Ik gebruik drie stipjes van de applicator en dat is eigenlijk iets teveel, zoals je kunt zien op de foto, 2 stipjes waren prima geweest. Heb je een lichte huid? Dan voldoet 1 stipje blush misschien al! Ik heb de kleur opnnieuw uitgewerkt met een kwast, dat geeft het mooiste resultaat. Als ik de blush met mijn vingers verdeel zie ik de randjes beter en dat is niet mooi.

ingrediëntenlijst Perricone MD No Blush blush 

Perricone MD No Lipstick lipstick SPF 15 EUR 36,00

 

Natuurlijk mag een lipstick niet ontbreken in de No Makeup range, een No lipstick om precies te zijn! Het is een mooie combinatie tussen een verzorgende lipbalm en een perfecte roze lipstick die je natuurlijke lipkleur nog mooier maakt. De lipstick brengt makkelijk aan, glanst mooi, is best gepigmenteerd en draagt fijn, er zit een lichte vanille geur (net als MAC) aan de lipstick. De kleur blijft niet zo heel lang zitten, zeker niet na een maaltijd, maar het is natuurlijk ook geen langhoudende lipstick, meer een extra verzorgende. De kleur is mooi, ik hou van dit soort tinten voor overdag, ze zijn altijd goed. Toch mag er best iets meer variatie komen :-)

ingrediëntenlijst Perricone MD No Lipstick lipstick met veel verzorgende, plantaardige oliën en vetten, maar ook peptiden om de lipcontouren te verstevigen, maar ook hyaluronzuur voor de hydratatie en vitamine E voor de bescherming. 

No Makeup, maar toch ook weer niet! De producten geven mij een mooie, natuurlijke en verzorgde look. Ze zijn makkelijk aan te brengen, ook als je geen make-up expert bent en dat is zeker een groot voordeel voor veel vrouwen! Perricone MD zet de producten neer als huidverzorging met een tintje, maar dat vind ik toch misschien een beetje te sterk. Ja, het zijn kwalitatief goede producten die prima verzorgende ingrediënten bevatten en heel erg goed beschermen tegen de zon (heel belangrijk!!). Maar als je je huid goed wilt verzorgen, dan is er natuurlijk meer nodig dan deze No Makeup! Dan is een goede reiniging en bescherming d.m.v. een dagcreme ook heel erg nodig, maar het is natuurlijk wel fijn om make-up te dragen die goed is voor de huid.

 

Er is wel een klein nadeel aan deze producten, ze zijn behoorlijk aan de prijs. Toch zijn ze hun prijs wel waard, ze zijn nl. erg zuinig in gebruik, zeker de bronzer & blush, daarvan heb je zo weinig nodig, daar doe je volgens mij jaren mee! En in dit artikel laat ik je de No Mascara niet zien, maar dat is zeker mijn favoriet van deze lijn, een geweldige, verzorgende mascara die mijn wimpers supermooi krult en zwart maakt, liefde! De producten van Perricone MD worden in Nederland exclusief verkocht bij Babassu, in België kun je de producten ook vinden bij Parfuma.

 

Lijkt deze No Makeup lijn van Perricone je iets?

Deel dit artikel
Back to top