Reviews

Tata Harper Skincare - 100 % natuurlijk, biologisch en niet-giftig

De trend om natuurlijke, biologische huidverzorging te gebruiken is nog lang niet voorbij, het aantal mensen die bewust op zoek zijn naar dit soort producten neemt alleen maar toe. Sinds een tijdje kunnen we weer een mooi nieuw merk toevoegen aan het lijstje dat in Nederland verkocht wordt : Tata Harper skincare. Beautybloggers, -vloggers en -guru's over de hele wereld zijn enthousiast en dat maakte mij weer nieuwsgierig. Ik heb een paar producten kort getest en vertel je er in het kort wat over...

bron afbeeling Vanity Fair

 

Wie is Tata Harper?

Tata Harper komt oorspronkelijk uit Columbia en maakt haar huidverzorging tegenwoordig in Vermont, USA samen met haar man die uit New York komt. Ze raakte geïnteresseerd in natuurlijke cosmetica toen haar stiefvader kanker kreeg. Toen ze ging onderzoeken hoeveel niet-natuurlijke, soms zelfs schadelijke ingrediënten in bestaande cosmetica en huishoudelijke producten verwerkt waren schrok ze behoorlijk. Tata heeft toen de stap gemaakt om alleen nog maar natuurlijke producten te gebruiken om haar huid te verzorgen, maar vond het lastig om prettige, goed werkende producten te vinden met een luxe uitstraling. Je begrijpt het al, het werd haar missie om hoogwaardige, natuurlijke cosmetica te maken met een luxe uitstraling en comfortabele gebruikerservaring. Het moest volgens Tata toch mogelijk zijn om producten te maken die zowel goed voor de huid als veilig voor je lichaam zijn! Inmiddels is haar skincare lijn een groot succes en wordt deze verkocht bij Sephora, Neiman Marcus, Selfridges, Net-a-porter en nu ook bij Babassu in Nederland.

 

Wat maakt de producten zo uniek?

  • er worden 100 % natuurlijke, niet-giftige ingrediënten gebruikt voor hun producten
  • ze produceren hun producten zelf
  • de producten zijn gemaakt met exclusieve formules die helemaal worden samengesteld door hun eigen team
  • zeer geconcentreerde formules vol actieve ingrediënten zonder onnodige vulmiddelen
  • het bedrijf werkt met de meest hoogwaardige technologiën om de producten te maken, ook maken ze gebruik van de kennis van toppers op het gebied van chemie, plantenkunde, biologie en dermatologie.
  • de producten worden niet op dieren getest, bevatten geen gluten, synthetische en genetisch gemodificeerde ingrediënten

De kwaliteit van de producten is hoog, juist omdat Tata het enorm belangrijk vindt dat niet alleen de ingrediënten in orde zijn, maar ook de textuur en de werking van de producten. Dat is niet altijd zo eenvoudig, het is geen kwestie van even wat olietjes door elkaar roeren...er komen juist behoorlijk veel techniek aan te pas om de natuurlijke ingrediënten te verwerken tot fijn aanvoelende en prettig werkende producten. Dat is ook de reden waarom de producten niet goedkoop zijn, maar absoluut wel interessant om eens verder te bekijken.

Ik heb een drietal producten van Tata Harper uitgeprobeerd en zal je er iets meer over vertellen!

Repairative Moisturizer EUR 100,00 

Een dunne, lichte maar wel goed voedende moisturizer die je zowel 's ochtends als 's avonds kunt gebruiken. De moisturizer zit in een chique, glazen flacon met pompje, het glas lijkt troebel en ik denk dus dat dit de houdbaarheid van de moisturizer zeker ten goede komt. Toch kun je de creme maar max. 6 maanden gebruiken, dat heeft vooral ook te maken met het ontbreken van conserveringsmiddelen in de creme.

Als je de ingrediëntenlijst bekijkt, dan zie je eigenlijk alleen maar goede, natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera sap, mango pitolie, saffloerolie, olijfolie, rozenwater, jojoba-olie. De moisturizer ruikt echt "groen" en bijna eetbaar, op een prettige manier overigens, ik hou wel van die natuurlijke, groene licht-bloemige geur. De dunne emulsie trekt heel snel in mijn huid, sneller dan andere cremes, waarschijnlijk komt dat ook omdat hier geen siliconen in zitten. Mijn huid voelt zacht en gevoedt aan , oogt direct vrij mat en plakt niet, het aanbrengen van make-up gaat prima en de make-up blijft ook prima zitten. Mijn iets droge huid en deze lichte emulsie zijn een perfecte match, de creme is precies rijk genoeg en voelt de hele dag lekker aan op mijn huid.

Regenerating Cleanser vanaf EUR 38,00 

Naar deze cleanser was ik heel nieuwsgierig, zeker omdat deze de huid zowel reinigt als exfolieert, zowel chemisch (door fruitzuren) als fysiek (door gemalen abrikozenpitolie en klei), maar dan wel op een zachte wijze waardoor je de cleanser twee keer per dag kunt gebruiken. De verpakking is prettig, een mooie glazen flacon met handig pompje, doseren is dus makkelijk! Je brengt de cleanser aan op de droge huid en masseert deze vervolgens goed in de huid, waarna je deze weer afspoelt. Je voelt inderdaad hele fijne korreltjes op de huid, maar het is niet te vergelijken met een echte "scrub", dit is veel zachter. De geur van het product is ook best aanwezig, opnieuw is het weer de bekende, frisse groene geur! Mijn huid voel na het afspoelen zacht, soepel en zeker niet droog of trekkerig.

Toch past deze niet zo goed in mijn routine om eerlijk te zijn, ik haal mijn make-up er 's avonds in de douche af (met bijvoorbeel Purity made simple van Philosophy) waarna ik mijn gezicht afspoel en verder ga met het reinigen van mijn huid. Daar heb ik dus meerdere keren deze Regerating cleanser gebruikt, maar dan moet ik eigenlijk eerst mijn gezicht weer droogdeppen....dat kan natuurlijk wel, maar heel handig vind ik het niet. Natuurlijk heb ik wel geprobeerd de cleanser op mijn iets natte huid aan te brengen, maar dan lijkt deze minder goed te hechten aan de huid. Al met al is dit geen favoriet van mij geworden, iets in de cleanser combineert niet zo goed met mijn huid en zorgde binnen een paar dagen voor pukkeltjes en daar hou ik niet zo van. Maar goed, dat is waarschijnlijk niet bij iedereen zo.

Resurfacing Mask EUR 55,00 

Dit is een heerlijk, verfrissend masker dat lekker makkelijk in gebruik is. Je brengt een dun laagje aan op de huid, laat het 10 tot 30 minuten zitten en was het af met warm water. Het masker wordt niet hard en is makkelijk te verwijderen, de geur is opnieuw lekker groen en best wel aanwezig. Ondanks het kleine potje kun je volgens mij best lang met het masker doen, je gebruikt per keer maar heel weinig van het product. Qua ingrediënten zie ik vooral veel plantenextracten, die volgens Tata Harper ook een exfoliërende werking hebben die ervoor zorgen dat je huid meer gaat glanzen, fijner van structuur gaat worden en gladder wordt. Dat merk ik nu direct na één keer gebruiken om eerlijk te zien, ik zie wel dat mijn huid er fris en stralend uitziet.

v.l.n.r. Tata Harper Regenerating cleanser, Repairitive Moisturizer & Surface mask

Ik vind van de drie producten die ik getest heb de moisturizer het fijnste product, de reiniger is in mijn routine niet echt handig en mijn huid reageert er iets minder goed op. Het masker is prima en wie weet ga ik die wel vaker gebruiken (zou ik moeten doen, maar ik gebruik tegenwoordig sneller naar een nachtmasker. Toch ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de andere producten van Tata Harper, vooral haar serums, exfoliants en Lip and cheek tints wil ik zeker nog een keer testen. Ben jij op zoek naar een nieuw, groen, veilig, luxe merk huidverzorging, dan is Tata Harper misschien ook wel iets voor jou! Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van Tata Harper zelf : www.tataharperskincare.com.

 

De producten van Tata Harper worden in Nederland verkocht bij Babassu.nl en in hun winkels in Amsterdam & Leiden. Neem daar zeker eens een kijkje als je nieuwsgierig bent geworden. Vind jij het, net als Tata Harper, ook belangrijk dat de producten die je op je huid smeert veilig zijn?

Deel dit artikel
Back to top