Reviews

Foundation review - Armani Maestro Glow Nourishing Fusion Make-up SPF 30

In 2012 zorgde Armani voor een revolutie in de wereld van foundations door hun luchtige, extreem vloeibare foundation op oliebasis uit te brengen: Maestro fusion makeup SPF15. Inmiddels heeft vrijwel ieder merk wel een soortgelijke foundation, een dunne, bijna waterachtige formule die licht aanvoelt, goed dekt en mooi matteert. In 2016 brengt Armani een nieuwe variant uit, de Maestro Glow die ongeveer hetzelfde aanvoelt maar zorgt voor een meer glanzende, natuurlijk ogende huid. Perfect voor de zomer wellicht? Ik heb deze foundation natuurlijk ook getest!

Giorgio Armani Maestro Glow nourishing fusion makeup SPF30 EUR 65,00 (30 ml)

 

Wat zegt Linda Cantello, international make-artist Armani Cosmetics over deze Armani Maestro Glow nourishing fusion foundation?

"With MAESTRO GLOW, the skin is perfected, looking as healthy and natural as perfect skin, just like MAESTRO FUSION MAKE-UP, but less matte. Perfect for summer days when a warmer, glowier finish is desired.”

De Maestro Glow is dus het meer glanzende zusje van de Maestro Fusion foundation, die ik in augustus 2013 al eens reviewde in dit artikel. Ik hou zeker van glans, maar ik merk wel dat ik zelf vaker kies voor een iets matterende foundation om vervolgens later zelf glans toe te voegen door een blush en/of highlighter. Maar als je dat niet doet, maar toch wat dekking wilt en liefst een natuurlijke glans houdt, dan zou dit weleens een prima optie kunnen zijn.

 

Verpakking & ingrediënten

 

Deze Maestro Glow is een zusje van Maestro fusion en dus is de verpakking exact gelijk, opnieuw een semi-transparante, ovalen flacon met daarin de dunne foundation. Om deze goed te kunnen doseren zit er een pipet vast aan de dop, dat werkt prima en precies. Armani adviseert om niet teveel foundation aan te brengen, bouw de dekking eventueel op maar in principe heb je aan een paar stipjes voldoende voor een nette dekking.

Voor zo'n dunne foundation is de dekking prima, dat komt o.a. omdat de pigmenten in de formule zeer fijn zijn, waardoor ze beter verdeeld kunnen worden. De formule bevat ook mica en elastische siliconen die ervoor zorgen dat de pigmenten goed aan de huid hechten en dus zorgen voor een goede dekking. Zorg er wel voor dat je de foundation goed schudt voor je deze gaat gebruiken, als de foundation even stilstaat zakken de pigmenten naar de bodem en ziet je goed dat het een twee-fase foundation is.

De formule bevat 3 verschillende, verzorgende oliën die niet vettig aanvoelen, een glanzende finish geven en ervoor zorgen dat de huidbarriere sterker wordt. Daardoor zal de huid op lange termijn uit zichzelf stralender ogen en beter beschermt worden tegen invloeden van buitenaf.

Met de pipet kun je de foundation goed doseren, gebruik niet teveel in één keer

ingrediëntenlijst Armani Maestro Fusion met daarin verschillende siliconen, vitamine C & E en mais-, abrikozenpit- en passiebloemenolie. Er zit ook een SPF30 in de foundation, evenals (behoorlijk wat) alcohol en parfum.

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De formule van Armani Maestro Glow is heel dun, bijna water/olie-achtig en deze loopt dan ook bijna uit de flacon als je deze schuin houdt, voorzichtig! De foundation is makkelijk te verdelen over de huid, het gaat het makkelijkst met je vingers of eventueel een platte, kabuki kwast met echt haar (MAC 196 brush). De dekking is best goed voor zo'n dunne formule, hij egaliseert mijn huid eigenlijk best goed al heb ik voor mijn (donkere) pigmentvlekjes nog wel wat extra dekking nodig.

één druppel van de foundation & uitgesmeerd - je ziet dat je maar weinig foundation nodig hebt, deze is makkelijk te verdelen over de huid

 

Omdat de kleur van de foundation niet helemaal aansluit bij mijn huid heb ik dit op de foto hieronder (nog) niet gedaan, omdat  door de te lichte kleur de pigmentvlekken niet mooi zouden uitpakken. Ik draag op de na foto's van hieronder dus alleen maar een dun laagje van de foundation.

voor - zonder foundation

na - met Armani Maestro Glow Nourishing Fusion Make-up SPF 30 in de kleur 5,5

links zonder foundation en rechts met Armani Maestro Glow Nourishing Fusion Make-up SPF 30 foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt. De glans is direct na het aanbrengen niet overdreven, maar dat verandert vrij snel.

 

Review

Ik ben best lang fan geweest van de Maestro Fusion foundation, net zoals ik nog steeds gek ben op de Maestro compact foundation (die ook best glanzend is, check deze review). Maar deze foundation vind ik dan weer niet zo heel fijn, de glans op mijn wangen is prima, maar het deel van mij gezicht dat sneller gaat glanzen (t-zone) wordt er echt te glanzend door. Ik heb geprobeerd om een matterende primer onder de foundation aan te brengen op die delen en dat helpt wel. Ook een matterende poeder helpt wel, maar om eerlijk te zijn vind ik het overal effect net niet mooi genoeg. De glans is net iets teveel van het goede en dat is niet alleen op huid het geval, ook tijdens de presentatie vond ik de foundation bij het model teveel glanzen. En ik hou echt wel van een glanzend effect, maar het moet niet het effect hebben van een vette huid en dat zie ik wel bij deze foundation, zeker na een tijdje.

Toch voelt de foundation niet vettig aan, niet direct na het aanbrengen en ook niet na een tijdje, je merkt dat de talg op de huid best beperkt blijft, maar het gaat toch allemaal iets teveel glimmen. Heb je nu van jezelf een doffe huid, die vochtarm en/of droog is, dan is dit misschien wel een prima foundation voor jou. Je krijgt dan toch een beetje dekking en egalisatie, met een natuurlijk, glanzende finish. Wil je een matter effect, dan is de Fusion variant misschien beter voor je!

 

Dekking - medium, eventueel wat extra op te bouwen door plaatselijk een beetje extra aan te brengen, dat gaat prima.

 

Finish - glanzend, behoorlijk glanzend om eerlijk te zijn en dat vind ik zelf net iets te veel van het goede. De foundation doet het prima op mijn wangen, maar op de t-zone vind ik het effect niet zo mooi

 

Houdbaarheid - redelijk, aan het einde van de dag is de dekking beduidend minder en de kleur oxideert op mijn huid ook iets, ondanks de (officieel) te lichte kleur oogt de kleur na een tijd wat roder dan direct na het aanbrengen. De houdbaarheid verbetert wel na het aanbrengen van een poeder.

 

Huidtype - droge/vochtarne huid, ik zou de foundation niet combineren met een vette huid. Deze foundation is wel prima voor een oudere huid, omdat de fijne pigmenten niet in de lijntjes ophopen.

 

Prijs - EUR 65,00 (30 ml)

 

Verkooppunten - in Nederland exclusief te koop bij De Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag en online)

Een foto met Armani Maestro Fusion, een paar uur na het aanbrengen. Zien jullie dat de kleur van mijn gezicht roder is dan mijn nek? Dat is niet zoals het hoort of wat normaal is voor mij, blijkbaar oxideert de foundation iets op mijn huid. Ik heb op de foto wel een poeder op (van Hourglass) maar ik zie wel veel glim op mijn t-zone. Mijn wangen hebben daarentegen wel een mooie glow.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Armani Maestro Glow Nourishing Fusion Make-up foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top