Reviews

7 musthave bronzers van 2016 - onder 20 euro

Vorige week liet ik jullie al een aantal prachtige, luxe bronzers zien van merken zoals Guerlain, Givenchy en Dior. Prachtige producten natuurlijk, maar wel behoorlijk duur, niet iedereen wil zomaar 75 euro uitgeven voor een bronzer, hoe mooi ook. Gelukkig kun je in de winkels ook meer betaalbare bronzers vinden. Ik laat jullie er 7 zien, bronzers die perfect zijn voor een zomers tintje en dat allemaal onder de 20 euro. Kijk je mee naar mijn tips, inclusief swatches?

L'Oréal Glam Bronze 102 Harmonie Brunes EUR 12,49 (9 gram - inclusief kwastje en spiegeltje) - een duo bronzer/highlighter, de bronzer valt veel meer oranje uit dan je zou denken.

Maybelline Terre Indienne 01 Blondes EUR 13,99 (7 gram) - een combinatie tussen een glanzende poedercombinatie en een matte bronzer, valt wel een beetje oranje uit. Het poeder is een beetje droog, maar wel erg fijn van textuur.

Max Factor Bronzing Powder 01 Golden EUR 9,49 (21 gram) - een no-nonsense bronzer van groot formaat in een beetje saaie verpakking, de kleur is heel mooi en geeft je natuurlijk zongebruind effect, al is de poeder wat aan de droge kant op de huid. Geen spiegeltje en geen kwast, verpakking oogt goedkoop en sluit niet goed af. Te koop bij Bol.com

Art Deco Bronzing Powder compact EUR 19,95 (10 gram - met spiegel, navulbare compact kost EUR 11,95) - een fijn gemalen poeder in twee tinten die vrij dicht bij elkaar liggen, handig als je zomers wat meer getint bent dan in de winter. Te koop bij Douglas.

BE Creative Baked Bronzer  001 Sungold EUR 15,95 (7,5 gram) - een prachtige, gebakken bronzer die zijdezacht aanvoelt op de huid en een mooi, natuurlijk effect met sunkissed glow geeft. Voor het mooiste effect "buff" je de bronzer in je huid met een kabuki kwast. De verpakking is apart met de draaideksel, jammer dat er geen spiegeltje bij zit. Te koop bij ICI Paris XL

Catrice Sun Glow Mineral Bronzing Powder 010 Golden Light EUR 4,99 (8 gram) - de goedkoopste van het stel, maar zeker niet de minste. Het is ook een gebakken minerale bronzer met een zachte textuur, qua kleur en effect lijkt deze erg op de BE Creative bronzer. De prijs is natuurlijk te gek, zeker de beste koop! De verpakking is simpel, maar wel goed afsluitend en stevig. - te koop bij Kruidvat & Trekpleister

Bourjois Contouring Illusion bronzer & highlighter EUR 15,29 (8 gram) - een combinatie bronzer & highlighter die behoorlijk licht is, handig als je een lichtere huid hebt. Zowel de bronzer als de highlighter zijn wat glanzend, maar de highlighter blijft subtiel. Het printje is natuurlijk schattig en de poeder ruikt ook nog eens heerlijk! Te koop bij Douglas & Bol.com

Mijn favoriet van deze bronzers is waarschijnlijk die van BE Creative, al vind ik die van Catrice eigenlijk net zo fijn en die is een heel stuk goedkoper. Dat is zeker de beste koop van deze 7 betaalbare bronzers. De minst fijne van het stel vind ik die van Max Factor, vooral door de droge textuur als je hem aanbrengt (de poeder blijft echt op mijn huid liggen) en de supersaaie, oubollige verpakking, tijd voor een update Max Factor!

 

Zoek je een wat luxere bronzer? Dan kun je ook nog een kijkje nemen in dit artikel. Heb jij inmiddels als een favoriete bronzer voor de zomer van 2016 gevonden?

Deel dit artikel
Back to top