Reviews

10 musthave bronzers van 2016

Ik ben niets, helemaal niets zonder een bronzer, het is een product dat echt onmisbaar is in mijn make-up routine (net als concealer & mascara). Ik heb al een paar jaar een aantal favorieten, maar omdat er ieder jaar ook weer mooie, nieuwe bronzers uitkomen, ben ik altijd benieuwd of ik één van die favorieten kan vervangen. Ik heb 10 mooie, nieuwe bronzers voor jullie die ik getest heb en even aan je ga laten zien, uiteraard met swatches. Zit er een nieuwe favoriet bij?

 

- Guerlain Terracotta Pause d'été EUR 70,00 | 17,5 gram |

een combinatie van een bronzer, een perzikkleurige blush en gouden glitters met de bekende Terracotta geur. Het doosje is gemaakt van echt hout en ziet er chique en bijzonder uit, het doosje is gemaakt van gecertificeerd hout en sluit goed af door de magneetjes. Het is wel iets lastiger te openen! De bronzer is behoorlijk warm van kleur, het poeder blendt wel mooi met de huid, maar is waarschijnlijk wat aan de donkere kant bij een lichte huid. Klein minpuntje....de prijs is wel erg hoog

 

- Givenchy Les Saisons Poudre Bonne Mine 03 Ambre Saison EUR 49,95 | 10 gram |

dit is officieel geen bronzer, maar een poeder voor een "bonne mine" ofwel een gezonde, stralende huid. Toch vind ik dat je zo'n poeder wel een bronzer kunt noemen, zeker omdat de kleur echt behoorlijk warm is. Ik heb nummer 3 op de foto gezet, maar ook de lichtere tinten zijn best warm te noemen en dus prima geschikt als bronzer. Het poeder is heel fijn van textuur, zorgt voor een natuurlijk resultaat en geeft de huid een mooie warme tint. Fijn ook dat het poeder de huid ook matteert en geen grove. zichtbare glitters bevat.

 

- MAC Bronzing Powder Matte Bronze EUR 30,00 | 10 gram | 

De bronzers van MAC zijn altijd goed, er zijn heel veel verschillende kleuren te koop en er zijn zowel glanzende als matte bronzers te vinden, Deze Matte bronze is een perfecte kleur om mij huid te contouren, hij is nl. niet oranje of te warm, waardoor je zo'n mooi schaduweffect krijgt en natuurlijk zitten er geen glitters in. Dit is zeker een aanrader en ook nog eens de voordeligste van de bronzers die ik laat zien.

 

- Tom Ford Bronzing Powder small 01 Gold dust EUR 62,00 | 8,7 gram |

Vorig jaar uitte ik mijn liefde voor de grote variant van deze bronzer die na twee jaar nog steeds niet op is, ook nu is deze nog niet op maar dat is ook niet zo gek met mijn keuze in bronzers. Deze kleinere variant is natuurlijk iets betaalbaarder, makkelijker mee te nemen en nog steeds heel mooi. Er zit een glansje in en de poeder blendt supermooi met mijn huid, het blijft een favoriet! Dit wit/gouden glanzende compact is natuurlijk ook nog eens superchique om te zien, al is de prijs wel behoorlijk hoog.

 

- NARS Laguna Tiare Bronzer EUR 48,00 | 10 gram | 

Deze bronzer zie je regelmatig terugkomen in mijn favorieten en dat is niet voor niets, al jarenlang hoort Laguna thuis tussen de producten die ik het meest gebruik. Het is een vrij matte bronzer in een donkere, maar niet te warme kleur die voor mij super is als contourpoeder. Natuurlijk kan ik mijn huid er ook mee opwarmen voor een zomerse look, maar eigenlijk kies ik daarvoor meestal een iets warmere tint.

Dit doosje is een speciale uitvoering, Laguna heeft ook een andere, naar tiaré bloemen ruikende parfum gekregen, zit in een zwart doosje met houtmotief en er zit een mooie, Ita kabuki kwast in die in Japan gemaakt is. Kortom, dit is vooral een prima deal en aangezien ik deze kleur heel vaak gebruik, raak ik vast weer snel door deze Laguna heen. Kan ik volgend jaar weer een nieuwe kopen.

 

- Urban Decay Beached Bronzer bronzed EUR 30,00 | 9 gram | 

Een vrolijk doosje met palmbomenprint waarin een fijn bronspoeder zit, dat een warme, bronzen tint heeft zonder al teveel  glitters. Het poeder pakt goed op de huid, is prima gepigmenteerd en laat zich makkelijk verdelen. De kleur is wel een tikje oranje, dus vooral heel geschikt als je al een tikje getint bent, er is volgens mij ook een lichtere kleur te koop. De verpakking is ook fijn om mee te nemen, niet te groot, perfect afsluitend en lekker plat. Zeker een prima bronzer!

 

- Laura Mercier Bronzed Butter face & body veil EUR 50,00 | 15 gram | 

Dit is een beetje vreemde eend in de bijt, het is geen echte bronzer maar een body butter met een stralend, zomers effect die je zowel op je gezicht als je lichaam kunt aanbrengen. Om eerlijk te zijn ben ik niet helemaal overtuigd van dit product, omdat het maar weinig gepigmenteerd is. De Bronzed Butter voelt zijdezacht aan en pakt mooi op de huid, maar het effect is bij mij vrijwel onzichtbaar. Ja, ik zie wel wat glans, maar dat is ook alles, zelfs op een lichtere huid zie je maar heel weinig effect. Nee, dit is wat mij betreft geen musthave, eigenlijk is het een product waar ik echt het nut niet van in zie? Gelukkig heeft Laura Mercier wel andere mooie bronzers (de Matte Radiance bronzer is te gek!)

 

- Benefit Hoola bronzer EUR 33,00 | 8 gram | & Dew the Hoola liquid bronzer EUR 30,50

Hoola is een van de meest favoriete bronzers die ook geschikt is om te contouren, door de goede, tikje koele kleur en de matte finish. Ik ben er zelf ook fan van, al worstel ik altijd met de verpakking, die vind ik niet zo heel handig omdat mijn bronzerkwast er niet echt in past. Maar goed, dat is een klein nadeel, de poeder is nl. wel heel fijn. Toch vind ik Hoola meer een contourpoeder dan een bronzer en daarom ben ik blij met de matte, vloeibare bronzer Dew the Hoola die wel voor een warme kleur zorgt. Je hebt maar heel weinig nodig van Dew the Hoola voor een mooie, zonnig resultaat. De liquid is heel makkelijk te verdelen, ook met je handen of eventueel met een kwast, de kleur is niet te donker of te warm. Het effect is vrij mat, maar in het begin glanst de liquid nog wel iets meer, maar dat trekt weg.

De Hoola combinatie is heel fijn, je kunt ze prima naast elkaar gebruiken!

 

- Dior Diorskin Nude Air Glow Powder 003 Warm Tan EUR 55,00 | 10 gram | 

Officieel is dit een poeder voor het hele gezicht, maar daarvoor vind ik de kleur echt te oranje. Is het dan een bronzer? Tja, ook dan is de kleur wel erg fel, te oranje om eerlijk te zijn. Ik gebruik Warm Tan dus het liefste als blush/bronzer/highlighter, daarvoor is de kleur dan wel weer mooi, maar bouw de kleur wel voorzichtig op. De poeder bevat wel vrij veel, zichtbare, maar fijne glitters, daar moet je van houden natuurlijk.

 

- Yves Saint Laurent Les Sahariennes Bronzing Stones Fire Opal EUR 56,00 | 8 gram | 

Dit is een bronzer met een heel fijne, bijna cremige textuur die geweldig met de huid versmelt voor een heel natuurlijk resultaat. De pigmentatie is behoorlijk goed, dus je ziet echt wel kleur en een gezonde glow. De kleur Fire Opal is wel wat aan de oranje kant, dus niet voor iedereen even geschikt, maar er zijn volgens mij vier kleuren te koop, dus hopelijk ook in een iets minder warme variant. De Bronzing Stones ruiken lekker tropisch, zonder dat de geur overheerst, de verpakking is klassiek YSL, goud doosje, zwart fluwelen hoesje en opvallend fijn kwastje.

swatches Laura Mercier Bronzed Butter Gold Lust, Urban Decay Beach Bronzer Bronzed, NARS Laguna Tiaré bronzer, MAC Bronzing Powder Matte bronze & Givenchy Poudre Bonne mine Ambre Saison.

swatches Diorskin Nude Air Glow Warm Tan, Tom Ford Bronzing Powder Gold dust, YSL Les Sahariennes Fire Opal, Guerlain Terracotta Pause d'été & Benefit Hoola bronzer

Als je Dew the Hoola en de Hoola brush ziet, dan krijg je toch direct zin in de zomer? Ze zien er zo leuk uit!

swatches Benefit Hoola bronzer & Dew the Hoola liquid bronzer

Er zitten weer mooie exemplaren bij! Ik ben fan geworden van de Matte Bronzer van MAC, de Laguna Tiaré bronzer en de Guerlain Pause d'été en ik vind de vloeibare Dew the Hoola zeker ook de moeite waard. Welke vind jij de mooiste van deze 10 bronzers?

 

Ben jij ook al een echte bronzer liefhebber? Of kun je er nog steeds niet zoveel mee? Misschien is het handig om dit artikel eens door te lezen : beauty voor beginners - alles over bronzer. Daarin kun je ook zien hoe je een bronzer aanbrengt!

Deel dit artikel
Back to top