Reviews

Foundation review - MAC Cosmetics Next to nothing face colour

Er zijn weleens van die producten waarvan niet op het eerste gezicht duidelijk is waarvoor je ze nu moet gebruiken. Dat had ik ook toen ik de nieuwe Next to nothing face colour van MAC zag. Is het een foundation? Of toch een soort BB creme? Of een getinte dagcreme? Je begrijpt het al, ik moest het gewoon zelf even gaan proberen en dat heb ik gedaan. Ben ik er nu dan uit? Eigenlijk nog steeds niet, al begrijp ik de naam van het product wel heel goed. Lees je mee?

Wat zegt MAC Cosmetics over deze Next to nothing face colour?

Next to Nothing Face Colour voelt heerlijk zacht aan als een balsem en is verrijkt met voedende bestanddelen en iriserende microkorrels, voor een jeugdige gloed van binnenuit. Gebruik de licht getinte crème onder of over je foundation of alleen, om je huid te laten stralen. De comfortabele, gladmakende textuur glijdt over je huid en minimaliseert onvolmaaktheden en fijne lijntjes, terwijl je huid intens wordt gehydrateerd en beschermd. Kortom, een instant oppepper!

MAC Cosmetics Next to nothing face colour EUR 31,00 (flacon 35 ml)

 

Je leest het al bij de omschrijving die MAC geeft aan deze Next to nothing face colour, dit is geen gewone foundation. Nee, het is een voedende balsem met een tintje die je huid iets mooier maakt, die er natuurlijk uit blijft zien en fijn aanvoelt. Het klopt dus niet helemaal dat dit een foundation review is, maar gezien MAC dit product ook schaart onder zijn "foundations" in hun webshop besloot ik er toch maar een foundation review van te maken.

 

Verpakking & ingrediënten

 

De Next to nothing face colour lijkt in eerste instantie op een "gewone" vloeibare foundation. Er zijn 9 verschillende tinten verkrijgbaar en qua verpakking is het product verpakt in een transparante flacon waardoor je de kleur goed ziet. Ik heb de Next to nothing aangebracht over mijn normale dagverzorging, dus over mijn dagcreme, eigenlijk gewoon als een foundation. De zachte, balsemtextuur voelt lekker en verkoelend aan op mijn huid, het aanbrengen gaat makkelijk zowel met een kwast als met mijn vingers.

Maar ik merkte al snel dat ik amper dekking zag, ook de kleur van de Face colour zag ik amper terug. Nu is dat ook wel logisch omdat deze kleur overeen zou komen met mijn huidskleur (normaal heb ik MAC NC35 als foundationkleur). Eerlijk gezegd zag ik amper dat ik een product op had gebracht? MAC heeft 9 verschillende tinten op de markt gebracht in Nederland, van Light tot Dark Deep, allemaal verpakt in een handige  pompflacon waarmee je makkelijk doseert.

Misschien zou een extra laagje verschil maken? Dat heb ik ook geprobeerd, maar ook dat maakte geen verschil qua dekking, het effect bleef vrijwel onzichtbaar. Mijn huid voelt wel goed gevoed en prettig aan met een laagje Next to nothing face colour, maar eerlijk gezegd is dat zonder Next to nothing ook wel het geval. Het is duidelijk geen normale foundation!

ingrediëntenlijst MAC Next to nothing face colour met als hoofdingrediënten diverse siliconen, water en glycerine - qua verzorgende ingrediënten zie ik vitamine E, komkommerextract, zonnebloemextract, peptide en ceramide. 

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Grappig trouwens, op de foto hierboven zie je dat MAC de Next to nothing face colour in het Duits omschrijft als een "getinte dagcreme voor een stralend jonge huid". Dat verwart mij toch wel een beetje, want een "face colour" ofwel kleurtje voor je gezicht is naar mijn mening een ander product dat een "dagcreme voor een stralend jonge huid". Maar de Duitse omschrijving klopt wel beter, Next to nothing lijkt meer op een getinte creme met een natuurlijke finish dan op een foundation. Toch vind ik het geen vervanging voor een goede dagcreme, juist omdat er helemaal niet zoveel verzorgende en beschermende ingrediënten in verwerkt zijn. Er zit niet eens een SPF in dit product? Dat zou op zijn minst toch wel moeten vind ik.

 

Nu zeggen foto's natuurlijk altijd meer dan woorden, kijk dus vooral even mee naar de foto's van een laagje Next to nothing face colour op mijn gezicht. 

een druppel Next to nothing face colour in Medium Dark

even uitgeveegd, je ziet misschien wel dat de textuur een beetje balsemachtig is, het smeert heel makkelijk en fijn uit

voor - zonder foundation

Ik breng Next to nothing face colour nu aan met een platte kabuki, maar ik heb het ook aangebracht met mijn vingers, een beautyblender en andere kwast. Ik zag geen verschil in het resultaat.

na - met MAC Next to nothing face colour in de kleur Medium Dark

links zonder foundation en rechts met MAC Next to nothing face colour, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt (zie verderop voor het effect met poeder)

 

Review

Ik hou wel van innovatieve producten en toen ik de naam van deze nieuwe "foundation" zag, dacht ik eigenlijk dat MAC een foundation zou uitbrengen die je niet zou zien op je huid. Dat je dus wel een foundation draagt (en dus dekking hebt) maar die niet als zodanig ziet.....helaas is de Next to nothing face colour dat echt niet.

Wat mij betreft is dit een compleet overbodige stap in mijn routine, want ik zie echt amper verschil in het wel of niet dragen van een laagje Next to nothing face colour. Nu hou ik best van een beetje dekking, maar ben ik ook niet vies van een natuurlijke look, al gebruik ik dan liever niets dan een product dat toch geen verschil maakt. 

Volgens MAC zou ik minder fijne lijntjes en/of oneffenheden moeten zien, maar dat verschil is wat mij betreft niet echt goed zichtbaar. En ook de gezonde glans zie ik niet terug, maar misschien heb ik gewoon geluk met mijn huid die van zichzelf al een mooie glow heeft. Heb je een heel droge huid, die wat mat en grauw oogt? Dan kan de Next to nothing misschien wel iets voor je zijn, je huid zal dan best een oppepper krijgen en je kunt er eventueel nog wat foundation en/of concealer overheen aanbrengen.

Nee, het is niet mijn product, maar dat geeft niet, zoveel mensen zoveel wensen toch?

 

Dekking - geen, ik zie er merk eigenlijk geen enkel verschil met of ik de Next to nothing face colour nu gebruik of niet. Ook als je meerdere laagjes opbrengt, zie je amper verschil.

 

Finish - zeer natuurlijk en vrijwel onzichtbaar, een mooie glans die mijn huid van zichzelf ook al heeft.

 

Houdbaarheid - de voedende balsem voelt licht en verfrissend aan op mijn huid, dat gevoel hou ik langere tijd. Ik merk wel dat ik zonder poeder meer ga glimmen dan als ik de Next to nothing face colour niet zou gebruiken.

 

Huidtype - in principe voor ieder huidtype geschikt, maar misschien iets te rijk voor een vette huid als je ook een creme gebruikt.

 

Prijs - EUR 31,00 (flacon 35 ml)

 

Verkooppunten - bij alle MAC verkooppunten, o.a. bij De Bijenkorf en Douglas.

Ik vind de Next to nothing face colour prima te gebruiken op dagen dat ik weinig foundation/make-up wil gebruiken, zeker als ik daarna nog wat Mineralize Skin Finish natural opbreng. Dat is nodig omdat ik anders teveel ga glanzen en het effect na een tijdje niet meer mooi is. 

Prima voor zo'n dagje, maar eerlijk gezegd zou ik exact dit effect hebben als ik alleen een beetje concealer zou aanbrengen en een laagje poeder. Next to nothing face colour gebruiken maakt eigenlijk geen verschil, zowel niet qua uitstraling maar ook niet qua verzorging. Het effect is eigenlijk amper zichtbaar en dus zie ik er het nut niet in om het echt te gaan gebruiken.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Lijkt deze MAC Next to nothing face colour jou iets?

Deel dit artikel
Back to top