Blogs & Editorial

Met deze 8 items geef je jouw badkamer een make-over zonder te breken

Met deze 8 items geef je jouw badkamer een make-over zonder te breken

Is jouw badkamer aan vernieuwing toe, maar heb je niet het budget om alles eruit te breken en nieuw te kopen? Geen nood. Ook met een klein budget kun je de badkamer een compleet nieuwe look geven. Met een paar slimme items kun je jouw badkamer namelijk al snel een compleet nieuwe uitstraling geven. In dit artikel vertellen we je welke items je nodig hebt om jouw badkamer een make-over te geven zonder dat je daarvoor de bank en de tegels hoeft te breken.

1. Badkamermeubel 120 cm

Toegegeven, een nieuw badkamermeubel met wastafel is best een flinke investering zijn, maar In vergelijking met een complete, nieuwe badkamer is het maar een fractie van het bedrag. Het is zeker de moeite en het geld waard als je jouw badkamer wilt opknappen. Een mooi en praktisch meubel geeft namelijk direct een heel andere uitstraling aan de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel 120 cm breed met twee lades en/of deurtjes waarin je al jouw spullen gemakkelijk kwijt kunt. Dit type meubel biedt de mogelijkheid voor 0, 1 of 2 kraangaten. Je kunt dus ook met zijn tweeën naast elkaar je tanden poetsen en haren borstelen. Deze breedte is dus ideaal; niet té groot maar toch genoeg voor 2 personen. Het geeft je badkamer een ruimtelijk effect en je kunt er veel spullen in opbergen, zodat rommel uit het zicht is.

2. Spiegel met led verlichting

Een tweede item dat enorm veel toevoegt en je badkamer erg stylish maakt, is een grote spiegel met led verlichting. De verlichting is erg praktisch als je bijvoorbeeld make-up aanbrengt of je haren wilt stijlen. Daarbij geeft het een mooie, stijlvolle sfeer. Als je ontspannen wilt douchen of in bad gaat, kun je alleen de spiegel verlichting aandoen voor een rustgevend effect. Kortom, een spiegel met led verlichting is niet alleen handig wanneer je ‘s ochtends vroeg nog even snel wilt checken of alles goed zit, maar het geeft je de ruimte een fantastische upgrade.

3. Verf op je muren

Een likje verf kan wonderen doen voor een ruimte en kan het een compleet nieuwe look geven. Door de muren in jouw badkamer opnieuw te verven, geef je deze direct een frisse en nieuwe uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur om de ruimte optisch groter te laten lijken of ga juist voor een wat meer gewaagde kleur om de badkamer meer karakter te geven. Tip: gebruik speciale badkamerverf want die is vochtbestendig.

4. Badkamerkleed

Een zacht badkamerkleed in een bijpassende kleur is niet alleen lekker warm aan je voeten wanneer je uit de douche stapt, maar zorgt ook voor extra sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een kleed met een leuk patroon of ga juist voor een effen kleur die mooi past bij jouw nieuwe badkamermeubel.

5. Regendouche

Een regendouche staat niet alleen ontzettend luxe, maar het zorgt ook nog eens voor een heerlijke douche-ervaring. Met deze douche kun je namelijk genieten van het gevoel alsof er echte regendruppels op je neervallen. Een regendouche is wellicht iets duurder dan andere douches, maar het maakt de ruimte tot een echte wellness badkamer met direct die luxe en moderne uitstraling waar je naar op zoek bent.

6. Planten

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook het plaatsen van een paar planten is een fantastische manier om je badkamer een chique look te geven. Kies voor plantensoorten die geschikt zijn voor een vochtige, veelal donkere ruimte. Bamboe, Drakenplant (dracaena) en varens zijn bijvoorbeeld erg geschikt en staan prachtig!

7. Handdoekenrek met mooie handdoeken

Mooie, zachte handdoeken zijn een lust voor het oog. Door ze in een stijlvol handdoekenrek te bewaren, sla je twee vliegen in één klap. Je hebt een handige opbergplek voor de handdoeken én een fraaie blikvanger. Kies bijvoorbeeld voor rek in zwart of chroom en koop handdoeken in dezelfde kleurstelling als het kleed. Zo wordt het een prachtig geheel.

8. Een mooie zeepdispenser en tandenborstelhouder

Op jouw nieuwe badkamermeubel wil je niet te veel spullen neerzetten; dat oogt al snel rommelig en onverzorgd. Door het zo leeg mogelijk te houden bereik je het tegengestelde effect en kun je het bovendien gemakkelijk schoonhouden. Een zeepdispenser en tandenborstelhouder zijn natuurlijk wel noodzakelijk, maar die kun je tegenwoordig in allerlei mooie uitvoeringen krijgen. Kies voor een fraaie set die past bij de kleur en sfeer van je meubel en de rest van de ruimte.

Met deze 8 items kun jij jouw badkamer al snel omtoveren tot een compleet nieuwe ruimte zonder dat je daarvoor alles hoeft te verbouwen of grote bedragen moet investeren. Ga aan de slag en creëer jouw eigen droombadkamer!

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top