Reviews

Aanrader: Avène zonnebrandproducten

De zonnebrandproducten van Avène bieden een ideale combinatie van vooral natuurlijke filters die de huid langdurig beschermen en waarbij de sterkte van de filters continu optimaal is, zelfs op het heetste moment van de dag. Bovendien zijn de producten PH-neutraal en bevatten ze hypoallergeen parfum.

De totale range bestaat uit twaalf zonproducten met grotendeels beschermingsfactor 50 en 30. Niet alleen voor het lichaam maar ook voor het gezicht. De meest veelbelovende nieuwkomer is de Sun Protection 50 Cream Mineral Gezichtscrème (EUR 19.99 – 50 ml) met beschermingsfactor 50 . Dit product bevat geen chemische filters maar een volledig natuurlijk mineraalfilter. Door deze filters is het product ook geschikt voor dames en heren met een intolerantie voor chemische filters en zelfs voor een beschadigde huid.


 
De gezichtscrème lijkt in eerste instantie wat betreft de kleur en structuur een klein beetje op foundation, maar die kleur zie je na het aanbrengen op de huid eigenlijk niet meer terug. De substantie is trouwens volledig geurloos, trekt snel in de huid en laat geen witte waas of vettig laagje achter.

De Avène SPF 30 spray (EUR 16.49 – 200 ml) is enorm fijn. Vorig jaar heb ik dit product in SPF 50 variant meegenomen toen ik op vakantie ging naar Turkije. De zon was heftig maar ik ben absoluut niet verbrand, maar prachtig geleidelijk bruin geworden. Er wordt er bij een hoge factor gedacht aan een witte waas op de huid maar dat doen de zonneproducten van Avène niet. Daarnaast zijn de producten waterproof en dat is natuurlijk enorm handig met waterratjes.De structuur is lekker dun en smeert gemakkelijk uit, de lotion trekt snel in de huid en ook dat is een voordeel zodat wanneer je in het zand gaat zitten, liggen of rollen dit niet blijft plakken op de huid.
 
Speciaal voor kinderen ontwikkelde Avène de SPF 50 kids zonnemelk (EUR 18.99 – 100 ml) voor baby`s en kinderen. Deze verzorgende zonnemelk wordt uitermate goed verdragen door zelfs de allerkleinsten en beschermd tegen UVA en UVB straling. De formule is geurloos en de structuur dikker dan een lotion. Ook dit product laat geen vettig laagje op de kinderhuid. Vergeet niet kinderen voor blootstelling aan de zon alvast goed in te smeren en herhaal dit meerdere malen per dag.


 
Tot slot wil ik jullie graag voorstellen aan de Aftersun Repair lotion (EUR 16.49 – 200 ml). Dit is een zeer verzorgende en kalmerende lotion die je voor ieder huidtype kunt gebruiken na het zonnen. De formule is geurloos, hydraterend en niet vettig na het aanbrengen.


 
Ik ben al een tijdje verknocht aan de geweldige zonnebrandproducten van Eau Thermale Avène. Deze gaan in eerste instantie natuurlijk zonnebrand tegen, maar daarnaast beschermen ze de huid optimaal tegen UVA en UVB en UVA stralen. Bovendien gaan de producten huidveroudering door de zon tegen en wordt de kans op zonneallergie verkleind.
 
De bovenstaande producten zijn net zoals de reguliere items van Avène in Nederland bij 230 vestigingen van Mediq Apotheek. Daarnaast worden de producten van Eau Thermale Avène ook aangeboden bij andere apotheken en huidklinieken. Het mag duidelijk zijn: Avène zonproducten zijn een grote aanrader!  

Deel dit artikel
Back to top