Inspiratie & Tutorials

Nagelverkleuringen? Tips & Tricks!

Afgelopen jaar heb ik jullie uitvoerig verteld over de oorzaken van nagelverkleuringen maar natuurlijk veel belangrijker: Een heleboel tips gegeven over het voorkomen en ‘genezen’ van nagelverkleuringen, want wie wil en nu gele nagels? Vandaag doe ik het nog even dunnetjes over, vooral voor de lezeressen die dit artikel nog niet eerder zijn tegengekomen.

Er zijn een aantal aspecten die nagelverkleuring veroorzaken: uitdroging, veelvuldig gebruik van gekleurde nagellak, rookaanslag, medicijn gebruik en schoonmaakmiddelen. Natuurlijk zijn er veel huismiddeltjes tegen nagelverkleuring, let wel, deze zijn vooral voor verkleuringen ten gevolge van het veelvuldig gebruiken van gekleurde nagellak of nicotineaanslag. Een handbadje met grof keukenzout zou werken wanneer je jouw handen daar tien minuten zou onderdompelen. Echter drogen nagels enorm uit door zout.

Citroensap is ook een veelvuldige aanrader, die wat mij betreft onder dezelfde noemer valt als het zout: citroensap werkt misschien optisch maar droogt je nagels op een langere termijn uit, niet doen dus.Voorkomen:

Er zijn een aantal regels waar ik mezelf altijd aan houd. Hiermee voorkom ik het verkleuren van mijn nagels. Probeer je hier altijd aan te houden, al is het soms erg verleidelijk om een stapje over te slaan. Vergelijk dit met het reinigen van je gezicht voor het slapen gaan: Een keertje overslaan en je gezicht ziet er de volgende ochtend veel minder fris uit!

Gebruik altijd een base coat. Een goede base coat zorgt er namelijk voor dat jouw nagellak niet in de nagel kan trekken om daar de nagel te verkleuren.

Remover kun je prima gebruiken om je oude nagellakresten te verwijderen en daarnaast je nagels vetvrij te maken. Gebruik echter wel een variant zonder aceton want aceton droogt je nagels extreem uit, en dit veroorzaakt juist verkleuring.

Plan ook eens een paar nagellak vrije dagen in. Tijdens deze dagen kun je jouw nagels lekker vertroetelen en even laten bijkomen. Smeer ze gedurende deze dagen lekker vaak in met een (nagelriem)olie en een goede handcrème.

Mocht het zo zijn dat jouw nagels zijn verkleurd probeer dan de bovenstaande punten toe te voegen aan jouw nagelroutine. Gelukkig zijn er een aantal fijne producten op de markt die kunnen helpen om je nagels weer mooi wit te krijgen, maar bedenk wel dat wanneer je nagels weer wit zijn je deze wel een periode bij moet houden, eenmalig gebruik is eigenlijk volkomen nutteloos.

Oplossingen:

Ik noemde het net al even: Gelukkig zijn er een aantal fijne producten die ervoor kunnen zorgen dat jouw nagels weer prachtig worden. Hieronder lees je welke producten ik jullie van harte aan kan raden:

KOH - CALCIUM NAIL WHITENER (EUR 21,95)
Calcium is een van de bestanddelen in onze botten en nagels en zorgt daar voor sterkte en stevigheid. Deze nail whitener zorgt door middel van het toegevoegde Calcium dat de nagel haar natuurlijke stevigheid terug krijgt en daarnaast houdt het de nagel flexibel. De whitener intensiveert de natuurlijke kleur van de nagel vrijwel direct. Wonderlijk om te zien hoe snel dit product werkt. Eigenlijk zit je erbij en kijk je ernaar. Het nagelbed wordt prachtige roze en de randen van je nagels worden witter. De KOH Calcium Nail Whitener kan dagelijks worden gebruikt dmv het aanbrengen van een dun laagje en droogt erg snel (binnen een minuut). Klein nadeeltje is wel de prijs, die is natuurlijk best hoog.TRIND - Nail Brightener (EUR 13,95)
De Trind Nail Brightener is mijn persoonlijke favoriet en geeft je nagels een frisse en natuurlijke French manicure look en zorgt er daarnaast voor dat kleine imperfecties gecamoufleerd worden. Je kunt dit product aanbrengen over de Trind Nail Repair en hoeft de producten dus niet los van elkaar te gebruiken. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor de dames die gebruik maken van het Trind Perfect nail system. Je kunt de Whitener dagelijks gebruiken (even het ‘oude’ laagje verwijderen). Op het oog lijkt het misschien dat dit product minder snel werkt maar dat komt waarschijnlijk door de kleur van deze brightener, die vrijwel doorzihtig op de nagel want werken doet het absoluut, en subtiel het resultaat merk je zeker binnen een paar dagen. Overigens vind ik dit product wel het meest natuurlijk ‘ogen’ op de nagels. Ik gebruik deze whitener zelf een keer per week afgewisseld met de Trind nail repair als base coat.Herôme Natural Nail Whitener (EUR 10,99)
Deze whitener is de meest goedkope variant uit mijn selectie/aanraders, maar zeker niet minder dan de eerder genoemden whiteners. De lak is helder en camourfleert dmv een ‘transparante’ laag. De whitener accentueert de natuurlijke roze kleur van de nagel en de nagelranden worden witter. Net zoals de KOH variant geeft dit product binnen 1 minuut resultaat. Een heel klein minpuntje van deze whitener vind ik persoonlijk dat de gloss op de nagels een licht paarse gloed geeft en die vind ik niet geschikt voor een French manicure, vooral in het daglicht is de kleur wat onnatuurlijk. Deze paars/roze kleur verdwijnt overigens gewoon weer wanneer je de whitener weer verwijderd.Overige interessante producten:

Soms heb je net even wat meer nodig dan een whitener in de vorm van een lakje. In dit geval zijn er een aantal erg fijne producten op de markt die je helpen de natuurlijke kleur van je nagels weer terug te geven. Daarnaast reinigen deze producten je nagels en nagelriemen extra goed en dat kan natuurlijk zeker geen kwaad wanneer je veelvuldig gebruiker bent van nagellak. Vaak kun je deze producten gebruiken in samenwerking met de whitening producten die ik hierboven genoemd heb.

Herôme Nail Whitening Power (EUR 14,99 - 7 zakjes)
Dit is een ontzettend prettig en multifunctioneel product dat niet alleen helpt om nagelverkleuringen te herstellen, maar de Herôme Nail Whitening Power verzacht tegelijkertijd de nagelriemen en verzorgt de nagels. Alsof het niet mooier kan heeft dit product heeft ook nog eens een ontsmettende werking door de toegevoegde Tea Tree olie. De Herôme Nail Whitening Power is simpel in gebruik. Verwijder allereerst alle nagellak resten en zorg ervoor dat je nagels vet vrij zijn. Vul een schaaltje met lauwwarm water en los hierin de inhoud van één sachet op. Houd de handen 5 tot 10 minuten in deze oplossing en spoel na gebruik de handen goed af met stromend water. Droog de handen goed af en breng een lekkere verzorgende handcrème aan op handen en nagel(riemen).Voor een optimaal resultaat (bij zeer gele nagels) gebruik je dit product om de dag gedurende 2 weken. Mochten je nagels niet enorm verkleur zijn maar kunnen ze even een opfrisbeurt gebruiken dan volstaat een toepassing van 1-2 maal per week.KOH - Purifying Nail Bath® - luxe verpakking (EUR 25,95 - EUR 17,95 - refill) KOH Purifying Nail Bath® werkt op dezelfde manier als de Herôme Nail Whitening Power. Ook bij dit product vul je een kom met warm water en voegt twee tabletten toe. Houd de handen gedurende 5 minuten in de kom en spoel de handen daarna goed af met stromend water. De mix van etherische oliën en extracten van onder andere Paardenstaart, Zeewier, Smeerwortel en Tea Tree dringt direct door in de nagelmatrix en zorgt daar voor een intensief verzorgende werking. Door de warmte van het water en de aanwezige oliën verzachten de nagelriemen, een dubbele werking dus. Gebruik deze kuur gedurende een week en je nagels zien er weer uitstekend uit. Ook erg geschikt als verwen momentje zo een keer per maand!Tot voor zover mijn tips om nagelverkleuringen te voorkomen en natuurlijk ook om verkleurde nagels te behandelen. Zoals ik al even eerder aangaf is het erg belangrijk om je te houden aan de stappen die je hierboven kunt terug vinden. Heel veel succes en mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie natuurlijk hieronder even een berichtje achter laten.  

Deel dit artikel
Back to top