Nagel & Handen

#BOB: Mooie nagels in 8 stappen!

Mooie nagels willen we natuurlijk allemaal. Maar veel lezeressen hebben toch wel last van gespleten en/of gebroken nagels, velletjes en nagelriemen die niet helemaal in orde zijn. Graag wil ik jullie vandaag wat tips meegeven want met behulp van een aantal simpele producten, tijd en motivatie kom je al heel ver! 

Ik wil jullie graag uitnodigen om voor jezelf een twee weken stappenplan op te zetten. Op deze manier kun je zorgen voor een routine waaraan je jezelf na die tijd kunt houden. Even vooropgesteld: binnen 2 weken kun je de status van jouw nagels niet volledig veranderen (daar heb je minimaal 4 tot 6 weken voor nodig) maar een goed begin is het zeker. Houd je in ieder geval altijd aan de volgende tips:

  • Vijl je nagels en knip ze niet i.v.m. het splijten
  • Ga op zoek naar een goede nagellakremover zonder aceton
  • Gebruik een goede vijl
  • Verzorg de nagelriemen en nagels met voedende olie/crème
  • Gebruik altijd een base coat onder je nagellak
  • Gebruik een top coat voor een langer houdbare look
  • Gebruik een handcrème en verzorg daarmee ook je nagels
  • Laat je nagels ook af en toe even een dagje nagellak-loos!


In principe ligt het er een beetje aan wat de staat van je nagels is, ik ga nu uit van nagels die in slechte staat zijn, mocht dit niet het geval zijn, maar wil je alleen wat velletjes verwijderen etc., lees dan ook vooral even mee, want dan kun je verderop in mijn verhaal weer even inspringen.

Stap 1: Voordat je aan de slag gaat met je nagels is het de bedoeling dat je een aantal belangrijke items in huis hebt: Glasvijl, handcreme, nagellakremover, nagelriemolie/crème, base coat, nagellak en top coat.

Stap 2: Maak je handen goed schoon en verwijder eventuele nagellakresten met een goede remover. Voorbeelden hiervan zijn de Herôme Caring Nail Polish Remover en de Trind remover maar je kunt ook kiezen voor een budget variant in de vorm van bijvoorbeeld de nagellakremover zonder aceton van de Etos.

Stap 3: Vijl je nagels in een vorm naar keuze. In dit artikel zie je een aantal vormen welke momenteel veel gebruikt worden, ik geef zelf de voorkeur aan “tussen vierkant en ovaal” met deze vorm heb je niet zo veel kans op afbreken. Doe dit met een vijl en knip je nagels niet, daar gaan ze van splijten!

Stap 4: Wanneer je tevreden bent over de vorm van je nagels kun je beginnen met de verzorging. Probeer velletjes (hoe vervelend het ook is) te laten zitten. Wanneer je aan velletjes gaat trekken krijg je wondjes aan de zijkanten van je nagels en die kunnen lelijk gaan ontsteken. De velletjes zullen vanzelf minder worden en uiteindelijk verdwijnen. Ik ben persoonlijk ook niet voor het gebruik van bokkenpootjes, wanneer je nagelriemen soepel zijn door de juiste verzorging is het niet nodig om je nagelriemen naar achteren te drukken, vaak beschadig je daarmee juist je nagelriemen.

Smeer je nagels voor het allerbeste resultaat een paar avonden voor het slapengaan in met een nagelolie of crème zoals de Herôme Nagelriemcrème of de OPI Avoplex crème. Na het insmeren masseer je de lotion/crème/olie nog even goed in je nagels. De volgende ochtend zijn je nagels goed gevoed. Herhaal dit een paar keer en je zult zien dat de staat waarin je nagels verkeren al snelt verbeterd!

Stap 5: Als je nagels er weer een beetje bovenop zijn is het natuurlijk nog steeds heel verstandig om zo nu en dan een nagellak-loos dagje in te lassen, op deze manier kun je de nagels even wat ademruimte geven en kunnen ze even herstellen. Vergeet ze dan vooral niet even te verwennen door een lekkere olie/crème in te masseren. Voor het aanbrengen van een nagellak is het verstandig je handen even goed te wassen en je nagels vetvrij te maken. Vervolgens kun je dan een base coat aanbrengen. Een base coat is erg belangrijk omdat die ervoor zorgt dat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt, zo blijven je nagels kleurloos!

Stap 6: Wanneer je base coat goed is opgedroogd kun je beginnen met de nagellak. Deze kun je natuurlijk gebruiken naar keuze. Zorg ervoor dat je de laagjes niet te snel/dik achter elkaar aan brengt, als de lak niet goed kan drogen krijg je soms luchtbelletjes onder de nagellak en dat is niet mooi.

Stap 7: Ik vind het zelf altijd prettig om een top coat te gebruiken. Ik gebruik zelf meestal de INM Out the Door dry fast top coat. Dit is een top coat die razendsnel droogt. Je kunt vaak na tien minuten alweer verder met je dagelijkse werkzaamheden! Ik breng de top coat aan op het moment dat mijn laatste laagje nagellak net niet helemaal droog is. Op deze manier zorg je ervoor dat je een toplaag creëert die zo slijtvast is dat je met gemak een weekje je nagellak kunt blijven dragen, zonder beschadigingen!

Stap 8: Blijven verzorgen! Gebruik dagelijks een handcrème en masseer dan ook direct even je nagelriemen en nagels in, hiermee zorg je ervoor dat je nagelriemen soepel blijven en dat er geen velletjes ontstaan. Doe dit vooral ook nadat je met schoonmaakmiddelen en/of warm water in aanraking bent geweest, schoonmaakmiddelen zijn extreem uitdrogend voor de handen.

Tot slot natuurlijk heel veel succes, hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips! Geef je nagels gedurende twee weken iedere dag wat extra verzorging en je zal er achteraf veel plezier van hebben!

Wil je alle tips en informatie over nagelverzorging nog een keertje teruglezen? Hieronder vind je alle linkjes nog even op een rijtje:

Wendy''s nageltips : Nagels vijlen
Wendy''s nageltips : Nagelvormen
Wendy''s nageltips : Verzorgen van bladderende nagels
Wendy''s nageltips : Verzorg jouw nagelriemen
Wendy''s nageltips : Nagels lakken (met filmpje)
 

Deel dit artikel
Back to top