Reviews

Verslag: Verwennerij bij Babassu!

Babassu skin & spa combineert een city-spa met een shop met exclusieve skin care, parfums en lifestyleproducten. De passende slogan: hoofd uit, huid aan heb ik onlangs persoonlijk ervaren. En hoe! Babassu is een klein stukje paradijs: midden in Amsterdam!  

Bij binnenkomst in het mooie Amsterdamse Babassu filiaal ben ik een tikkeltje gehaast. Het is zaterdagochtend 09.30 uur en dat betekent dat ik er al een halve dag op heb zitten. Ik beslis de dag en mijn planning spontaan los te laten en mij mee te laten voeren door de behandeling die de dames van Babassu voor mij in petto hebben.Het mooie winkelgedeelte, dat ik kan omschrijven als ‘walhalla’ heeft een uniek aanbod niche merken, zoals Amouage, Bond No 9, Comme des Garçons en Molton Brown. Daarnaast vind je hier ook lifestyle producten als sieraden, linnengoed en thee.

Al snel mag ik mee naar een van de knusse behandelkamers waar behandelaar Charley mij alles verteld over de (Natura Natura Bissé) Essential Shock-behandeling (EUR 135,00 – 90 minuten). Deze behandeling is ontwikkeld om de stevigheid van de huid te optimaliseren en bevat o.a. een glycopeeling, Essential Shock ampul en een combinatie van lymfedrainage, klassieke- en bindweefselmassage.Natura Bissé is een prachtig Spaans merk dat wordt gebruikt door celebrities als Madonna, Julia Roberts en Sarah Jessica Parker. Natura symboliseert essentie, natuur, het lichaam en frisheid en Bissé staat voor verleiding, stijl en elegantie, glamour en luxe. Het totale assortiment van Natura Bissé omvat inmiddels 150 producten, bestaande uit 13 verschillende lijnen voor het gezicht en een zeer uitgebreide lijn voor het lichaam.

Voorafgaand aan de behandeling wordt mijn make-up verwijderd en vertel ik Charley over de ‘minpuntjes’ van mijn huid. Vooral in de zomerperiode heb ik last van hyperpigmentatie. Anderen noemen deze vlekjes ook liefkozend ‘sproetjes’, maar ik zou ze het liefst op een ochtend met een gummetje verwijderen om ze op een mooie dag niet meer terug te zien. Verder tref ik zo nu en dan een droogtelijntje en ook daar zou ik probleemloos zonder kunnen. Volgens Charley is vooral de glycopeeling gemaakt voor dames en heren zoals ik. Van die uitspraak maakt mijn hart stiekem een klein vreugdesprongetje.

 

De Glycopeeling is een intensieve peeling gel met 50% fruitzuurextracten, die op niet schurende wijze zorgt voor afschilfering van dode huidcellen aan de oppervlakte van de huid en cel vernieuwing stimuleert. Frequent gebruik zou zorgen voor afname van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels. Het gebeurd wel eens dat de peeling een klein beetje prikt, maar in mijn geval was dit niet zo.

Vervolgens wordt de Essential Shock ampul op mijn gezicht aangebracht. Deze bevat krachtige werkstoffen en ruikt fantastisch. De omgeving, in samenwerking met de rustgevende muziek, en de vertrouwde handen van de dame boven mij zorgen voor totale ontspanning en overgave, iets wat ik zelden ervaar tijdens een gezichtsbehandeling.

 

Dan is het tijd voor het meest pittige gedeelte van de behandeling. Lymfedrainage is een zachte massage die de afvoer van afvalstoffen vanuit de lymfe verbetert. De methode zorgt voor meer stevigheid, een betere huiddoorbloeding en een verjonging van de huidstructuur.
 
Daarnaast zorgt de combinatie-massage voor het opheffen van onderhuidse verklevingen en verbeterd de opname van werkstoffen. In de praktijk worden mijn gezicht en hals onderworpen aan een massage waar ik in eerste instantie even aan moet wennen, maar na een paar minuten lukt het mij weer een ontspannen houding aan te nemen. Ik voel mijn gezicht gloeien en droom ondertussen van een prachtig blosje en vermindering van mijn hyperpigmentatie, al is zijn het maar een paar vlekjes.Na de behandeling heb ik simpelweg het gevoel dat de wereld aan mijn voeten ligt. Ik ben zo ontzettend uitgerust en super fit, en dat na 90 minuten liggen in een voorverwarmde stoel! Na de behandeling word ik nog even extra verwend met een prachtige Becca make-up sessie. Ik zie mijn gezicht pas weer terug na deze make-up sessie en zou het liefst de spiegel de rest van de dag niet meer loslaten.

Ik kan mijn geluk niet op! Na de zomer vierden de bruine vlekjes met z''n allen een feestje op mijn gezicht. Mijn neus en jukbeenderen kon in het best opschrijven als een grote bruine sproet (vooral heel lastig bij een keuze voor foundation). Nu, een week na de behandeling kijk ik in de spiegel en kan melden dat mijn hyperpigmentatie tenminste is gehalveerd,  na slechts één behandeling! Naar alle waarschijnlijkheid is de ‘verse’ pigmentatie het meest gevoelig voor de behandeling.

Ik heb nog nooit een afbeelding van mezelf gepubliceerd op Beautyscene waarop ik te zien ben zonder foundation (juist door de hyperpigmentatie-vlekjes). Vandaag hebben jullie de primeur. Volledige make-up loos trouwens, maar dat terzijde:
Op de weg terug naar huis zit ik in de tram, trein en fiets te glunderen. Mijn huid heeft een prachtige glow, de lijntjes zijn minder zichtbaar en ik kan mijn hyperpigmentatie weer ‘speelse sproetjes’ noemen. Het liefste zou ik al mijn reisgenootjes willen vertellen dat dit ECHT werkt.

De Essential Shock behandeling is een zeer grote aanrader. Meer informatie over deze en alle andere behandelingen die je bij Babassu Leiden en Amsterdam kunt ondergaan vind je op de website. Deze bevat trouwens ook een heerlijke webwinkel waar je een allerhande aan niche producten kunt terugvinden. Ik heb al een aantal Natura Bissé producten op mijn wensenlijstje genoteerd waaronder het Essential shock mask en de bijzondere Eye Contour Cream.

Ik word uitermate blij van Babassu. Deze behandeling was echt een schot in de roos was voor mijn huid. Daarnaast is het winkelgedeelte gezellig en de behandelkamers compact en uitnodigend. De merken zijn uniek en de service warm, geïnteresseerd en bijzonder bekwaam. De dames die mij hebben behandeld en onthaald hebben plezier in hun werk en dat stralen zij uit.

Mag ik jullie een tip geven? Plan dan snel een afspraak voor een behandeling bij een van de Babassu filialen, ontspan en geniet. Hoofd uit, huid aan!

Babassu Leiden
Nieuw Rijn 60 Leiden
071 - 514 92 07
Leiden@babassu.nl

Babassu Amsterdam
Cornelis Schuytstraat 40
020 - 47 15 148
Amsterdam@babassu.nl

Deel dit artikel
Back to top