Reviews

Wendy's foundation tricks!

Het lijkt wel alsof heel de wereld altijd maar op zoek is en blijft naar de perfecte foundation. Zoek je een medium dekkende foundation, of een foundation die je een gezonde ‘glow’ geeft? Misschien heb jij nog steeds de perfecte kleur niet gevonden?

Ik kan jullie uit de droom helpen, want die ene perfecte foundation die je jarenlang kunt dragen bestaat niet. Dat klinkt misschien een beetje onaardig richting de prachtige merken die allemaal enorm hun best doen om ons met de nieuwste snufjes en technologieën gelukkig te maken, maar dat is niet helemaal waar.Huid- en seizoen technisch gezien is het namelijk vrijwel onmogelijk om altijd dezelfde foundation te dragen. In de zomer vind je het wellicht prettiger om een  lichte foundation te dragen die de huid wat meer egaal maakt en de huid hydrateert. Terwijl de herfst en wintermaanden vragen om een foundation die veelal lichter is van kleur en qua structuur een tandje voller mag zijn. Dat heeft dus niets met merken te maken, maar puur met jouw huid, de weersveranderingen en persoonlijke voorkeuren die continue veranderen.

In de praktijk ervaar ik dat ik mijn foundation blijf wisselen. Ik heb natuurlijk wel voorkeuren wat betreft merk, en vind het prettig wanneer een product een medium dekking geeft, maar een glansje is voor mij ook een echte must. Wat doe je nu wanneer jouw favoriet van dat moment net even te donker is geworden (omdat jouw zomertint donkerder is dan jouw winterlook) of wanneer je even een tijdje behoefte hebt aan een minder dekkende foundation? Niet iedereen heeft budget om iedere twee maanden een nieuwe passende foundation aan te schaffen. Voor al dit soort kleine ‘probleempjes’ heb ik een oplossing.

Laat ik beginnen met de felbegeerde glow. Tegenwoordig zijn er een heleboel serum-producten die de huid een instant glansje geven, maar vaak zie je daar na het aanbrengen van een dag verzorging en foundation niet zo veel meer van terug. Toch dat glansje creëren? Kies dan voor een vloeibare highlighter.
MAC Strobe lotion (vanaf EUR 13,50) is een vloeibare highlighter die de huid een prachtige glow geeft d.m.v. de licht reflecterende bestanddelen. Gedurende de wintermaanden meng ik een druppeltje (of twee) Strobe liquid met mijn foundation voor een licht glow, en een meer levendig resultaat.

Benefit heeft ook fijne highlighters in de vorm van de High Beam en Moon Beam (EUR 25,00 per stuk). Op de afbeelding hierboven zien jullie de Moon Beam variant. Deze is warmer dan de meer roze High Beam variant. Deze highlighter geeft een klein beetje warmte aan jouw foundation en geeft een mooie lichtreflectie aan de huid die je doet denken aan de zomermaanden.


Links: MAC Strobe Liquid - Rechts: Benefit Moon BeamVolstaat jouw zomerfoundation maar heb je het gevoel dat deze te licht is geworden qua structuur? Dan kun je ervoor kiezen om een druppeltje olie te mengen met jouw foundation (kan ook met jouw dag of nachtverzorging). De MAC Care Blend Essential Oils (EUR 21,00) - op de afbeelding zie je de Sweet Orange & lavender variant) zijn perfect en mengen meer dan goed met foundation. Extra voordeeltje is de heerlijke geur die de olie afgeeft: lekker fris. De CBEO’s zijn alleen verkrijgbaar bij MA Pro stores.

De Aveda Inner Light Mineral Tinted Moisture SPF 15 (EUR 35,00) is een gezichtscrème is gebaseerd op minerale pigmenten die de huid glans geven en een mooie egale uitstraling geven. Een van de vijf kleuren die Aveda ontwikkelde is de 00-sheer. Het product is wit/transparant van kleur en geeft iedere dekkende of medium dekkende foundation transparantie. Ideaal wanneer je een foundation draagt die in de winter wat meer dekking geeft maar in de warmere maanden een klein beetje transparantie kan gebruiken.

  

 


 Links: Aveda  Inner Light Mineral Tinted Moisture  - Rechts: MAC Care Blend Essential Oils De Catrice Photo Finish Liquid Foundation (EUR 5,99) heeft ook een vaste plek in mijn stash. Deze foundation heeft een Soft Focus effect en is wat mij betreft ideaal om te mengen met iedere foundation die ik in huis heb. De kleur die ik gebruik is de 010 Sand Beige, een enorm lichte kleur (te licht voor mij om als basis te dragen) maar ik gebruik dit product vaak als mixer. Foundation te donker? Een druppeltje van dit product en je creëert jouw perfecte kleur.
Ik ben enorm benieuwd naar jullie manier die ervoor zorgt dat je dezelfde foundation gedurende het jaar kunt blijven dragen.  Switchen jullie qua merken, of ben je merk trouw en verander je regelmatig van kleur? Draag je in de zomer en de winter dezelfde foundation wanneer het gaat om structuur en coverage? Vertel het ons!

Deel dit artikel
Back to top