Algemeen

Sunday discussion - growing old gracefully or forever young?

Voordat we Beautyscene waren hadden we een wekelijkse rubriek op LushiousBeauty die wij de "sunday discussion" noemde. Tijdens de overgang naar Beautyscene.nl zijn de comments jammer genoeg verdwenen, één van de redenen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. We zullen zowel oude als nieuwe onderwerpen behandelen, geef jij ook jouw mening? 
Vandaag zou ik weleens van jullie willen weten of jullie er voor kiezen "gracefully" ouder te worden of liever "forever young" blijven?


Dove heeft een aantal jaren geleden een campagne gevoerd waarin ze prachtige, oudere dames lieten zien in hun advertenties. Een uitzondering, omdat je eigenlijk nooit oudere dames ziet in advertenties voor cosmetica, zelfs niet in producten voor anti-rimpelproducten. Eigenlijk toch wel vreemd, tenslotte is er een behoorlijk grote markt voor oudere dames, uiteindelijk worden we met zijn allen ook veel ouder.

De dames op de foto''s zijn stuk voor stuk prachtige vrouwen, natuurlijk ze zijn wat ouder en dat kun je ook zien, maar hun uitstraling is gewoonweg prachtig! En ondanks dat ik het niet helemaal zeker weet, denk ik dat deze dames er voor hebben gekozen om "gracefully" ouder te worden. 

Wat bedoel ik daar nu precies mee? Ik denk het volgende, naarmate we ouder worden kunnen we er niet omheen, ons lijf en ons gezicht verandert nu eenmaal. De huid vertoont rimpeltjes, de huid is niet meer zo stevig en egaal, misschien zien we een vlekje hier en daar? Tussen onze haren zien we langzaam wat grijs glinsteren, onze ogen zien niet meer altijd zo goed en we moeten misschien iets mee moeite doen om ons lijf in vorm te houden.
Tja, dat vind natuurlijk niemand echt fijn, maar ik leg mij er toch maar bij neer....tenslotte kun je de natuur niet echt tegenhouden.


Meryl Streep

Toch is het niet helemaal zo dat ik de natuur zijn gang laat gaan, ik smeer mijzelf "suf" met anti-aging producten, let goed op mijn voeding, rook niet, drink nauwelijks, probeer voldoende te sporten, heb jaren een beugel gehad om mijn tanden recht te zetten, ik werk mijn grijze haren maandelijks bij de kapper bij, camoufleer pigmentvlekjes met een concealer.....kortom, ik doe er wel iets voor om de veroudering tegen te gaan of deze minder zichtbaar te maken.


Helen Mirren

Misschien laat ik mij in de toekomst ook weleens overhalen een rimpeltje weg te spuiten en misschien gaan overhangende oogleden mij wel zo irriteren dat ik er iets aan laat doen. Maar ja, waar leg je precies de grens? Hoe ver kun je gaan zonder over het randje te gaan? 

We kennen waarschijnlijk voldoende voorbeelden van vrouwen die ten koste van alles er jong willen blijven uitzien, genoeg voorbeelden van facelifts die verkeerd gegaan zijn, teveel botox waardoor er geen normale gezichtsuitdrukking meer mogelijk is, teveel zonnebanken waardoor iemand er uiteindelijk uitziet als een verschompeld rozijntje, veel te dikke opgespoten lippen en wenkbrauwen die halverwege het voorhoofd komen. Dat is echt niet altijd een fraai gezicht....

Hoe denken jullie hierover? Kiezen jullie voor gracieus ouder worden (met een beetje hulp misschien) of gaan jullie er echt alles aan doen om er voor altijd uit te zien als op jullie 18e?

Deel dit artikel
Back to top