Blogs & Editorial

Dove Purely Pampering Parijs - fotoverslag en vlog

Afgelopen week ben ik naar Parijs geweest voor de Dove Purely Pampering Experience. Dit betekende leuke en drukke dagen vol workshops, geuren en het ontwerpen van mijn eigen douchecrème! Kijk even met me mee voor een uitgebreid verslag vol foto’s én een vlog!

De persreis begon op woensdagmiddag, toen ik de groep ontmoette op Amsterdam Centraal. Daar ontmoette ik Chantal en Hafida van de PR, Sylvia van Santé, Monique van Beautyjournaal, Cynthia van Misslipgloss, Maartje van Jan en Helene van Margriet. Later voegde ook Esther van Unilever zich bij ons, en zo was de Nederlandse Dove groep compleet!

’s Avonds kwamen we aan in het prachtige hotel Lutetia, waar aan alles was gedacht. Er lagen enkele Dove-producten klaar op mijn kamer, samen met een heel leuk welkomstpakket! Ik had meteen een ‘Purely Pampering gevoel’ door al deze luxe!

De dag begon met een aantal presentaties, o.a. van geurexpert Ann Gottlieb. Zij is ‘de neus’ van enkele belangrijke parfums en grote merken, zoals J’adore van Dior, CK One en Marc Jacob''s Daisy. Daarnaast heeft ze meegewerkt aan geuren van bekende merken van Unilever, zoals Axe en natuurlijk Dove!
Een deel van de presentatie van Dove was in 3D, heel tof! Vandaar ook de charmante brillen... Later die dag had ik trouwens de mogelijkheid om Ann voor Beautyscene te interviewen. Dit zien jullie binnenkort hier terug!

We begonnen met een aantal workshops over geuren. Ann legde uit welke noten veel gebruikt worden in parfum, en wat voor effect deze hebben. We konden meteen meeruiken, erg leuk en leerzaam!
Hierna was het tijd om zelf te ervaren hoe het is om een geur te ontwikkelen. Als basis gingen we aan de slag met de shea boter douchecrème uit de Purely Pampering lijn, waarvan we de geur konden namaken. Maar we konden ook van bepaalde ingrediënten meer of minder toevoegen, om zo onze eigen draai te geven aan de geur. Iedereen ontdekte al snel dat dit lastiger is dan het lijkt, parfum ontwikkelen is een hele kunst!

De hele dag door waren er heerlijke hapjes, er werd goed voor ons gezorgd door Dove! Gelukkig was er ook genoeg tijd om te kletsen onder het genot van een drankje, waardoor ik heel veel leuke mensen heb leren kennen, waaronder ook Cynthia van Misslipgloss!

De hele groep was trouwens ontzettend gezellig! We waren met een heel divers gezelschap wat betreft leeftijd en media, dus dat betekende veel ervaringen om uit te wisselen. Na twee dagen voelde het alsof ik iedereen al tijden kende!
Natuurlijk stond ook op dit event de ''echte Dove vrouwen'' centraal! Zij vormen de kern van het merk, een heel goed uitgangspunt!

We werden trouwens de hele dag gefilmd en gefotografeerd door de mensen van Dove. Hier werd ik geïnterviewd over hoe ik de ''Purely Pampering Experience'' vond. In mijn beste Engels heb ik verteld hoe geweldig het was!

Door de workshops kregen we veel informatie over geur, waarna we een goede keuze konden maken voor ons eigen product. Ik ging voor een frisse combinatie van witte musk en bermagot

Nadat we de geur voor onze douchecrème hadden gekozen, was het tijd om inspiratie op te doen voor het design van de verpakking. Hiervoor maakten we een moodboard met afbeeldingen van Dove, stofjes en tijdschriften. 

Nadat het moodboard af was, verwerkte de designers dit tot een unieke Dove verpakking. Met een aantal klikken toverde zij een lege fles om tot een prachtig exemplaar dat zo in de winkels zou kunnen liggen! Het definitieve ontwerp laat bij mij nog even op zich wachten, maar zodra ik mijn eigen douchecrème binnen heb laat ik deze aan jullie zien!

''s Avonds zijn we uit eten geweest bij het chique Hélène Darroze. Samen met de dames uit Engeland, de Verenigde Staten, Polen en Frankrijk die mee waren vormden we aan tafel een heel internationaal gezelschap. Leuk, want zo leer je ontzettend veel andere mensen kennen! Vooral in Polen blijkt bloggen trouwens helemaal hot!

Vrijdagochtend begon met een bezoek aan de spa, waar ik een geweldige massage kreeg. Zo rustgevend en ontspannend! Helemaal purely pampering, heerlijk na de drukte van de vorige dag.

Iedereen moest even wachten op haar behandeling, dus dat betekent natuurlijk even fanatiek twitteren of doorwerken! Hierna ben ik trouwens nog even naar de MAC Pro Store geweest in dezelfde straat, wat was die mooi zeg. Ik denk dat deze zo''n vier keer zo groot was als die in Amsterdam! Daar mocht ik helaas geen foto''s maken voor jullie, heb het nog wel gevraagd! ;-)

Tot slot presenteerde iedereen hun eindproduct voor de groep. Het resultaat was heel divers en iedereen bleek een andere inspiratie en geurencombinatie gekozen te hebben. Heel leuk om te zien hoe iedereen trots was op ''haar fles''!

We gingen hierna nog gauw met de Nederlandse groep op de foto, en toen was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan. Het was echt geweldig, alles was tot in de puntjes verzorgd en helemaal ''purely pampering''! De groep was echt zo gezellig, bedankt dames! Jullie hebben het echt onvergetelijk gemaakt.

Ik had al gezegd dat ik alles voor jullie zou filmen, dus ook een vlog mag nu niet ontbreken! Zoals je inmiddels wel door hebt is alles laten zien onmogelijk, maar je krijgt wel een goed idee hoe leuk het was. ;-)

Over ongeveer zes weken krijg ik mijn eigen Dove Purely Pampering douchecrème opgestuurd, heel spannend! Natuurlijk zal ik daar ook over schrijven, en ook het interview met Ann Gottlieb houden jullie tegoed! Zijn jullie eigenlijk wel eens in Parijs geweest? Eén ding is duidelijk: Parijs is niet alleen de stad van de liefde, maar ook de stad voor beautyliefhebbers!

Deel dit artikel
Back to top