Reviews

Estée Lauder Daywear BB crème

Dat BB creams of crèmes helemaal hot en happening zijn, kan jullie eigenlijk niet ontgaan zijn. Vrijwel ieder merk, van drugstore tot high-end heeft of krijgt een eigen BB cream. Estée Lauder heeft ook een heel fijne BB crème die voluit Daywear BB Anti-Oxidant Beauty Benefit crème SPF 35 heet en verkrijgbaar is in twee tinten. De BB crème is een fijne combinatie van huidverzorging en make-up, waarbij ik vooral erg blij word van de goede zonbescherming. Ben je benieuwd wat ik van deze BB crème vind? Lees dan snel even verder....

De Estée Lauder BB crème is een olievrije moisturizer, de formule is luchtig en licht, de huid wordt de hele dag gehydrateerd en het talg in de huid wordt behoorlijk verminderd, de BB crème zorgt voor een perfecte balans. Naast hydrateren doet de BB crème nog veel meer, dat is juist hetgeen wat een BB (BB staat voor Blemish Balm trouwens, lees in dit artikel nog de informatie na) anders maakt dan een simpele, getinte dagcreme.
De BB crème is een vrij dikke, maar wel luchtige creme, die heerlijk fris ruikt, ik ruik de komkommer die ook terugkomt in de andere producten van de Daywear lijn, lekker!

De BB crème zit namelijk boordevol anti-oxidanten, net zoals de overige producten uit de Daywear lijn (echte aanraders overigens!) en dat is echt goed nieuws voor jouw huid. Anti-oxidanten zijn voedingsstoffen die de huid nodig heeft, ze pakken vrije radicalen in cellen aan die voor schade in de huid zorgen. De anti-oxidanten repareren deze schade en beschermen de huid tegen verdere schade, hoe oud of jong je ook bent, anti-oxidanten in huidverzorging zijn altijd een goede keuze. Natuurlijk moeten er wel voldoende anti-oxidanten in de creme zitten, maar dat zit bij Estée Lauder wel goed. Maar er is meer, de BB crème biedt ook nog eens een zeer goede bescherming tegen schadelijke UVA & UVB stralen, door een beschermende factor van SPF 35, een must om te gebruiken in de "strijd" tegen huidveroudering.

Estée Lauder BB crème

Naast de verzorgende eigenschappen heeft de BB crème ook make-up eigenschappen, de creme is ook een medium tot volledige dekkende foundation, afhankelijk van de hoeveelheid die je aanbrengt. Ik gebruik de BB créme wel over een voedende dagcreme omdat ik vind dat ik iets meer voeding nodig heb, maar je kunt de BB creme natuurlijk apart/alleen gebruiken, zeker als je een wat vettere huid hebt. Gebruik je geen dagcreme, dan kan de BB crème in de loop van de dag wat droog gaan aanvoelen.
In principe zou je aan één laagje voldoende hebben als je lichte tot medium dekking nodig hebt, je zou dan plaatselijk nog iets meer dekking kunnen aanbrengen door nog een dun laagje aan te brengen. Zorg er wel voor dat je niet teweinig BB crème aanbrengt, als je te zuinig bent dan biedt de creme ook niet meer voldoende dekking.

Omdat jullie vast ook nog nieuwsgierig zijn naar het resultaat van deze BB crème heb ik ook nog een voor en na foto voor jullie. Op de linkerfoto heb ik geen make-up op, op de foto rechts draag ik uitsluitend de BB crème. Zoals je ziet biedt de BB crème geen volledige dekking, maar dat vind ik ook niet altijd nodig, ik hou juist wel van een natuurlijk resultaat. De finish is wel wat glanzend en dat blijft het ook de hele dag. Wil je een mattere finish, gebruik dan een dun laagje poeder waar het nodig is. De BB crème zorgt er zeker voor dat de huid goed in balans blijft, aan het einde van de dag zit de creme nog waar het hoort en ik heb geen last van overmatig glimmen op de T-zone.

Constance Jablonski voor Estée Lauder met BB crème

De Estée Lauder Daywear BB Anti-Oxidant Beauty Benefit crème SPF 35 is verkrijgbaar in twee varianten, de 01 Light en de 02 Medium, ik heb op de foto''s 02 Medium op, de kleur is vrij donker en dus vooral geschikt voor een medium tot donkere huid (niet al te donker). De BB crème is verpakt in een hygiënische tube van 30 ml, de adviesprijs is EUR 36,00. Reken er wel op dat je vrij snel door de tube heen bent, juist vooral omdat je niet te zuinig moet doen. Ik vind het zeker een aanrader, vooral als je houdt van handige alles-in-één producten die toch voor een goed resultaat zorgen. De Estée Lauder BB crème is geschikt voor dames en heren (!!) van alle leeftijden, zelfs als je wat ouder bent is de creme prima geschikt, juist omdat het resultaat zo natuurlijk is. Maar ook voor de jongere huid is het een aanrader, zeker door de anti-oxidanten en de SPF35!

Ben jij al nieuwsgierig geworden naar de BB creams? Welke heb jij al getest of wil je nog testen?

Deel dit artikel
Back to top