Nagel & Handen

Bourjois 1 seconde nagellakken - swatches & review

Bourjois heeft deze maand een serie van 12 nieuwe nagellakken uitgebracht, de 1 seconde nagellakken met vernieuwde geltextuur. Bourjois belooft ons 1 nagel in 1 streek met 1 seconde droogtijd met 0 fouten! Natuurlijk hebben wij dat voor je uitgeprobeerd, maar we laten ook nog eens 10 van de 12 kleurtjes zien, zodat je in elk geval weet welke kleur je kunt kiezen als je ze in de winkel tegenkomt. Kijken jullie mee?


Eerlijk is eerlijk, de belofte die Bourjois doet maken ze niet bij alle twaalf nagellakjes waar, het merendeel van de lakjes heeft echt wel twee laagjes lak nodig (maar dat heeft iedere lak wat mij betreft voor een echt mooie dekking). Er zijn een paar uitzonderingen die prima te dragen zijn met één laagje (Rouge in style, Fuchsia buccolique en Rouge Obscur), de rest dus niet. De lakjes hebben een nieuwe geltextuur, maar eigenlijk heb ik maar weinig bijzonders aan de nieuwe textuur gemerkt, het lijkt een iets luchtigere vloeistof te zijn geworden, dat is alles.

De lakjes brengen extreem makkelijk aan door het zeer brede kwastje, dat vooral bij kleine vingers weleens te breed kan zijn. De afgeronde haartjes zorgen er wel voor dat je mooi en precies langs de nagelriemen kunt lakken, erg fijn. Maar weet je wat, laten we eerst even naar de kleuren kijken!

02 Rose Delicate - baby roze met fijne witgouden shimmer, zoals je ziet dekt deze kleur ook in twee laagjes nog niet

04 Taupe classy - ik hou van taupe, maar deze heeft wel erg veel bruin en weinig paars in zich, beetje een net-niet kleurtje, wel een goed dekking

05 Coral Magique - zacht koraal met een neiging tot oranje, vol met fijne gouden shimmer die de kleur hoogzomers maken

07 Fuchsia Bucolique - een prachtige, heldere fuchsia tint, prima dekking ook in één laagje

08 Bleu water - hemelsblauw en niet zwembadblauw, een lichte versie, maar wel erg schattige

09 Lavande esquisse - een heldere lavendeltint met weinig grijs en wat meer blauw, je ruikt de lavendel bijna

10 Rose poppy - oranje rood die toch meer de oranje tint opgaat, handig voor de aankomende EK als je het een beetje classy wilt houden, ik vind de kleur niet echt klaproosrood, zoals de naam doet vermoeden

11 Rouge in style - mooi, helder en klassiek rood met een mooie glanzende finish

12 Rouge obscur - donkerrood met een tikje bruine touch, classy en een tikje duister...maar dan maar een klein beetje hoor, de kleur blijft classy

14 Rainbow appartion - een vreemde eend tussen de andere lakjes, de transparante lila basis heeft veel fijne en iets grotere glitters, met twee laagjes op zich prima te dragen, een laagje extra zorgt voor meer dekking natuurlijk. Het verwijderen van dit lakje gaat nog best, breng wel even een extra dikke laag topcoat aan!
 
De Bourjois 1 seconde nagellakken heb ik op de foto''s hierboven allemaal in twee laagjes aangebracht, de droogtijd tussen de laagjes is heel kort, ik lak de vingers van 1 hand meestal in nog geen 5 minuten. Natuurlijk breng ik ook altijd een basecoat (tegen verkleuringen) en een topcoat aan, die laatste laag zorgt ervoor dat de lakjes nog langer mooi blijven. Zonder topcoat begint de 1 seconde nagellak binnen een dag of twee/drie wel iets te chippen, dat is natuurlijk zonde.
De Bourjois So Perfect! producten zijn ook vernieuwd, de base- en topcoat zijn top! EUR 8,50 per stuk
De Bourjois 1 seconde nagellakken kosten EUR 8,50 per stuk (flesje 9 ml), momenteel is er een leuke 1 + 1 gratis aanbieding bij de winkels van ICI Paris XL, zeker de moeite waard om even te gaan kijken (t/m 27 mei 2012 meer informatie over de actie lees je hier). Welke kleur vind jij het leukste?
Deel dit artikel
Back to top