Reviews

Make Up For Ever La Boheme spring 2012 palette - review & swatches

Het ligt alweer een tijdje bij Sephora, maar ik had jullie het Make up for ever La Bohême palette nog niet laten zien. Make up for ever ken ik vooral van hun fantastische Aqua/waterproof producten met een enorme pigmentatie, hoe anders is dit schattige kartonnen doosje met 6 gebakken oogschaduws? Het palette ademt lente, door de frisse & lichte oogschaduws maar ook door de lieve verpakking dat nog het meeste lijkt op een patchwork sprei, terug in de tijd dus! Kijken jullie even mee?

Make Up For Ever is een, van oorsprong, Frans merk dat is opgericht door visagiste Dany Sanz. De producten worden in Nederland exclusief verkocht bij de winkels van Sephora, in België is er zelfs een Make Up For Ever winkel (voor de fans erg leuk!). Misschien ken je het merk niet zo goed, ga het dus zeker eens van dichtbij bekijken als je bij een Sephora bent.

Het La Bohême palette is gemaakt van stevig karton en bevat 6 kleine bolletjes gebakken, minerale oogschaduws. De kleuren zijn inderdaad typisch lente-achtig, vrij licht en fris met niet al te veel pigmentatie, maar wel een mooie glans.


Minerale oogschaduws zijn behoorlijk veelzijdig, vooral ze vrij eenvoudig zowel nat als droog te gebruiken zijn. De oogschaduws zijn behoorlijk hard gebakken, je moet dus wel even goed over de oogschaduws wrijven om wat kleur te krijgen de eerste keer, met een kwast gaat het vooral erg lastig in het begin. Mijn tip : eerst even het eerste, harde laagje met de vingers van de oogschaduws halen (gewoon wrijven), daarna werken ze een stuk fijner. 
Als je de oogschaduws droog gebruikt, dan moet ik zeggen dat ze niet al teveel kleur afgeven, je kunt de kleur wel opbouwen, maar verwacht geen knalkleuren. De oogschaduws hechten wel prima aan de huid en zijn dus niet te los, ook de glitters blijven prima op zijn plaats (met een oogschaduwbasis uiteraard).

Maar het mooiste resultaat krijg je toch als je de oogschaduws opbrengt met een licht vochtige kwast (maak de kwast vochtig met water of bijvoorbeeld MAC Fix+ en dep de kwast bijna droog op een tissue, dat is vochtig genoeg). De kleuren worden dan een stuk sprekender, al blijven ze toch wel licht. Op de swatches hieronder heb ik swatches vochtig aangebracht, prachtige kleuren toch?


Mooie glanzende kleuren, zeer geschikt voor een lekkere neutrale look met wat glans, minder goed te gebruiken als je van matte oogschaduws houdt of als je meer van donkere oogschaduws houdt. De combinatie van kleuren vind ik persoonlijk niet echt top, de kleuren lijken vooral geschikt om los te gebruiken, eventueel gecombineerd met een medium matte kleur. Maar smaken verschillen nu eenmaal, dus misschien vind jij dit wel een top palette? Ga dan zeker naar Sephora en neem een kijkje bij de Make Up For Ever display, het La Bohême oogschaduwpalette kost EUR 35,00.

Ook ik heb even een look gemaakt met drie kleuren (oh nee met vier kleuren) uit het palette, op het bewegende ooglid heb ik de lichte/gouden kleur aangebracht (rechtsboven), in de arcade boog heb ik de perzikkleur (rechtsonder) aangebracht en aan de buitenkant van de arcadeboog heb ik de bruine kleur geblend met de andere oogschaduws (midden onder). Op de onderste wimperrand heb ik nog een randje olijfgroene oogschaduw (midden boven) aangebracht. Bepaald geen spectaculaire look, ondanks de goede oogschaduwbasis en toch behoorlijk wat laagjes oogschaduw.

Wat ik persoonlijk van het palette vind?

Niet spectaculair, zeker niet gezien het resultaat. Het palette zit er zeker schattig uit maar de oogschaduws kunnen mij niet echt overtuigen. De kleuren zijn niet heel uniek of speciaal, maar wel bruikbaar als je niet houdt van een uitbundige oogschaduwlook.  Misschien ben jij wel helemaal fan, dat kan natuurlijk ook prima!

Wat vinden jullie van dit palette, zijn jullie overtuigd?

Deel dit artikel
Back to top