Reviews

Waarom je een Urban Decay Naked palette moet hebben!!!

Iets meer dan 4 jaar geleden kreeg ik mijn eerste Urban Decay Naked palette binnen en tot op de dag van vandaag gebruik ik deze nog steeds. Wat is het toch fascinerend om te merken dat er nog steeds mensen fan zijn van dit oogschaduwpalette en dat het nog steeds zo gewild is. De Urban Decay Naked range moet toch wel een van de succesvolste make-up producten van de afgelopen 4 jaren zijn! Ken je het nog niet? Dan laat ik je in dit artikel even wat foto's zien en ik weet zeker dat jij ook overtuigd raakt, je moet dus gewoon een Urban Decay Naked palette hebben.....

In 2010 bracht Urban Decay het eerste palette uit met daarin 12 oogschaduws (in nude, gouden en bronzen tinten), in 2012 gevolgd door het Naked 2 palette (met meer taupe/paars tinten) en de laatste toevoeging is van eind 2013, het Naked 3 palette met 12 oogschaduws in roze/bruine tinten. Door het succes van deze oogschaduwpalettes bracht Urban Decay nog een paar andere palettes uit die ook de naam Naked kregen, zo ken je misschien wel het matte Naked Basics palette en de Naked Flush blush/bronzer/highlights palettes. Maar er is meer, er is ook Naked foundation, lipgloss, eyeliners, BB cream en poeder. Dat klinkt heel goed natuurlijk, maar ik moet jullie wel even waarschuwen dat Urban Decay niet in Nederland wordt verkocht, niet meer in elk geval. 

Urban Decay Naked EUR 47,90 review uit 2010

het eerste Naked palette was gemaakt van stevig karton, ondanks die verpakking ziet het palette er na vier jaar nog steeds prima uit, dat had ik niet verwacht. Qua kleuren vind je een combinatie van lichte beige tinten, warme goud, bruin en bronstinten samen met twee koelere, donkere grijze tinten. Die laatste twee skip ik eigenlijk altijd, ik vind ze ook minder goed passen bij de andere kleuren. Het palette heeft veel glanzende kleuren, ik combineer ze ook weleens met een mattere oogschaduw in zwart, anders wordt het soms iets te glanzend.

v.l.n.r. Virgin, Sin, Naked en Sidecar


v.l.n.r. Buck, Half baked, Smog en Darkhorse


v.l.n.r. Toasted, Hustle, Creep en Gunmetal
Urban Decay Naked 2 EUR 47,90 review uit 2012

het Naked 2 palette leek eigenlijk best op het eerste, al vind je in dit palette ook wat meer paarsige/taupe tinten terug, samen met een matte zwarte oogschaduw. Dit is toch wel mijn favoriet, ik vind de combinatie van warme en iets koelere tinten heel mooi, het is naar mijn mening het meest veelzijdige palette van de drie. Toch vind je hier ook weer veel glanzende tinten, er zitten maar drie matte kleuren in het palette, maar dat zijn wel mooie, bruikbare kleuren.

v.l.n.r. Foxy, Half baked, Bootycall, Chopper, Tease en Snakebite


v.l.n.r. Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted en Blackout
Urban Decay Naked 3 EUR 47,90 review
Na de eerste twee palettes was ik uiteraard ook heel nieuwsgierig naar het derde Naked palette, ondanks dat de kleuren mij toch iets minder aanspraken. Na mijn review heb ik het palette eigenlijk nooit meer gebruikt, het bevat namelijk vooral rozige tinten of tinten met een rode ondertoon en dat past minder goed bij mij. De kwaliteit is verder prima, maar ik vind het simpelweg de minst mooie van de drie Naked palettes.

v.l.n.r., Strange, Dust, Burnout en Limit


v.l.n.r. Buzz, Trick, Nooner en Liar


v.l.n.r. Factory, Mugshot, Darksise en Blackheart
Urban Decay Naked Basics EUR 26,50 review
Na al de glanzende oogschaduws in de Naked palettes vroegen heel veel fans om een meer matte versie, die kwam ook al snel in de vorm van het kleinere Naked Basics palette. In dat palette vind je alleen maar matte kleuren oogschaduw die perfect zijn voor een simpele, maar mooie dagelijkse ooglook. Dit palette heb ik echt heel veel gebruikt, momenteel ligt het bij Bo op haar kamer en gebruik zij het weleens. Ik wacht nu op Naked Basics 2 dat inmiddels ook is uitgebracht, mijn exemplaar zal deze week aankomen.

v.l.n.r. Venus, Foxy, W.O.S., Naked 2, Faint en Crave
Urban Decay Naked flushed in Naked EUR 32,50 review
Om jouw look helemaal af te maken zijn er ook Naked blush/bronzer en highlight palettes uitgebracht, de eerste was de Naked die je hier op de foto ziet, inmiddels zijn er vier kleuren combinaties te vinden. Het zijn handige palettes, maar eerlijk gezegd vind ik ze geen van allen echt heel nude, ze zijn best heftig qua kleur en pigmentatie. 

Conclusie : 

Als je een betaalbaar oogschaduwpalette van goede kwaliteit zoekt in bruikbare, bij elkaar passende kleuren dan kan ik je één van de Naked palettes van Urban Decay echt aanraden. De kwaliteit is echt heel erg goed, de oogschaduws zijn zacht, goed te blenden en houden mooi, al kunnen sommige kleuren wel een beetje fall out achterlaten. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit, die is echt goed. Omdat je kunt kiezen uit 12 kleuren, kun je iedere dag wel een andere combinatie maken, van redelijk neutraal tot behoorlijk heftig, al blijven de kleuren natuurlijk altijd wel vrij neutraal. Natuurlijk kun je altijd wel een beetje kleur toevoegen door een gekleurde eyeliner of felle kleur oogschaduw te gebruiken, als je dat zou willen. 

Welk Naked palette kan ik het beste kiezen bij mijn oogkleur?

- blauwe/grijze ogen : Naked 1 en Naked 2
- bruine ogen : Naked 2 en Naked 3
- groene ogen : Naked 1 en Naked 3


Urban Decay The Naked Vault komt eraan, voor $ 280,00 kun je hem bestellen bij Urbandecay.com, mits je een verzendadres hebt in de USA of je schrijft je in bij Selfridges via deze link

Waar koop je het?

In Nederland is Urban Decay niet te koop, maar online kun je de producten zeker wel vinden, ga dan vooral op zoek naar officiële verkooppunten zoals HQHair.com (edit : blijkbaar stoppen zij met de verkoop?), Selfridges.com, Beautybay, Sephora.fr of Douglas.de (verzenden ook naar Nederland hoorde ik onlangs, hopelijk komt Urban Decay ook naar de Nederlandse webshop!). Je vindt ze vast ook als je op Ebay of Marktplaats zoekt, maar aangezien er veel, heel veel, nep Urban Decay artikelen worden aangeboden, zou ik daar toch een beetje voorzichtig mee zijn. Lees anders dit artikel nog even door voor mij tips.


Naked 2 Basics is onderweg naar mij, de swatches volgen snel!

 
Ben jij het met mij eens? Moet je echt een Naked palette hebben of heb jij een andere aanrader die je na jaren nog steeds gebruikt of waar je al meerdere backups van hebt gekocht? Waar heb jij jouw Naked palette gekocht?
Deel dit artikel
Back to top