Reviews

Review : Murad Resurgence lijn

Door het boek van dr. Howard Murad dat ik onlangs heb gelezen (en hier heb besproken) werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar de producten van Murad. Ik heb enkele producten voor jullie getest en zal in dit artikel mijn bevindingen beschrijven van de producten van de Resurgence lijn, binnenkort volgen nog meer reviews van andere Murad productlijnen. Nu eerst de Resurgence lijn die specifiek bedoelt is om de problemen die onstaan bij het ouder worden aan te pakken, lees snel verder....

Door hormonale veranderingen in de huid kun je een aantal huidproblemen eigenlijk niet tegenhouden, iedereen die ouder is zal dit beamen. Dit proces verloopt gelukkig vrij langzaam, maar als je boven de 40 jaar komt dan zul te toch echt gaan zien dat de huid anders oogt dan toen je 20 was. Er kunnen ook echte problemen onstaan zoals :

  • gemiddelde tot diepe rimpels
  • de huid verliest stevigheid
  • de huid wordt droger en dunner
  • de teint wordt grauwer en minder stralend
  • de huid komt vocht tekort (dehydratatie)

Ik denk dat geen enkele vrouw blij is met deze problemen en dus zoeken we natuurlijk naar een oplossing! De producten van de Resurgence lijn zijn bedoeld om deze problemen aan te pakken. De producten zitten boordevol natuurlijke ingrediënten zoals Wilde Yamswortel en soja die de stevigheid van de huid aanpakken en essentiële vetzuren hydrateren de cellen van binnenuit. AHA''s (alpha hydroxy acid oftwel fruitzuren) en Palmitoyl Pentapeptide -4 (oftewel Matrixyl) zorgen voor vernieuwing van de huidcellen door lichte exfoliatie en zorgen tevens voor herstel van beschadigde huidcellen. De Resurgence lijn kent 3 stappen met de bijbehorende producten:
1. Reinigen

  • Renewing Cleansing Cream 200 ml EUR 49,95
  • Hydrating Toner 150 ml EUR 34,95
2. Behandelen & herstellen
  • Age-diffusing serum 30 ml EUR 109,95
  • Renewing eye cream 15 ml EUR 108,95
3. Hydrateren & beschermen
  • Sheer Lustre Day Moisture SPF 15 50 ml EUR 98,95
  • Age-balancing night cream 50 ml EUR 119,95
Ik heb 3 producten voor jullie getest, hieronder vind je mijn review.....
Renewing Cleansing cream
Dit is mijn holy-grail cleanser geworden de laatste weken, wat een heerlijk product! Het is een parelmoerachtige cremige substantie die aangebracht op mijn vochtige gezicht een heerlijk romig schuim wordt. Door de toegevoegde fruitzuren (papaya enzymen) worden de dode huidcellen verwijderd en behoudt de huid zijn hydratatie, je ruikt het fruit in het product maar dan moet je niet denken aan een kunstmatige papayageur maar aan de echte papaya, wel een tikje apart misschien. Het is dus echt een cleanser en geen scrub, je vind er geen harde deeltje in maar alleen maar heerlijk cremeachtig schuim. Ik masseer het schuim ongeveer een minuutje in en spoel het daarna af, mijn huid ziet er daarna lekker fris uit en voelt lekker zacht, ik heb absoluut geen droog of trekkerig gevoel. Ik gebruik hierna geen toner meer, maar als je last hebt van wat onzuiverheden zou je dat natuurlijk wel kunnen doen. De cleanser is heel erg zuinig in gebruik, je hebt maar een hoeveelheid in de grootte van een erwtje nodig voor een goed resultaat en de tube is heel groot.
Age-diffusing serum
Dit serum gebruik je direct na het reinigen van de huid en voordat je de dag- of nachtcreme aanbrengt. Het is een vrij dun serum dat in een handige pompflacon zit, het ruikt in het begin vrij zurig (door de fruitzuren die erin zitten) maar dat verdwijnt snel en dan blijft er een licht zoete geur achter. Je hebt maar een klein beetje serum nodig omdat het goed verdeelt over de huid. Het serum trekt snel in maar laat wel een iets plakkerig laagje achter, de huid wordt een beetje stroef. De huid voelt vrij snel een stuk steviger aan, binnen 10 minuten verstevigt de huid met 42 % volgens de beloftes van Murad, maar dat is moeilijk te meten natuurlijk. Het serum is voor mijn huid net iets te vol en te rijk, tenminste als ik deze dagelijks gebruik, daarom gebruik ik deze als kuurtje...zo breng ik hem soms een paar dagen wel op en dan sla ik weer een tijdje over. Ik heb mijn moeder ook een flinke sample gegeven (zij is 58 jaar geworden vorige week) en voor haar huid is deze wat beter geschikt, zij vind de Resurgence lijn echt heel erg prettig en overweegt zelfs haar La Prairie skincare te vervangen door deze producten.
Sheer Lustre day moisture SPF15
Dit is de dagcreme die hoort bij deze lijn, het is een dunne creme met een goede beschermingsfactor tegen schadelijke zonnestralen, dit is natuurlijk een must om de huid te beschermen tegen (verdere) huidveroudering. Deze creme bevat een concentratie van 2,0 % Avobenzone, dat is een van de meest effectieve filters tegen UV straling. tevens bevat de creme een concentratie van 7,5 % Octinoxate, dat ook zorgt voor bescherming tegen UV stralen maar ook dat littekens minder zichtbaar worden. Als laatste actieve ingrediënt vinden we dan een concentratie van 2,0 % Oxybenzone dat naast de bescherming tegen UV stralen ook de vrije radicalen in de huidcellen aanpakt en zo zorgt voor herstel van de huidcellen. Natuurlijk is dit een beetje een technisch verhaal, maar het is ook weleens fijn om te weten wat je nu precies op je gezicht smeert! Ook deze creme ruikt weer een beetje zurig, door o.a. de ingrediënten sojaboon en klaverbloemen i.c.m. diverse fruitoliën. Het zorgt voor een stralende huid door de toegevoegde "reflecterende" mineralen en laat fijne lijntje minder opvallen, het is een hele prettige lichte creme die helaas ook weer een iets plakkerig laagje achterlaat. Zelf vind ik dit minder fijn i.c.m. met mijn make-up, maar dat is wellicht ook iets persoonlijks. Mijn moeder was ook weer erg te spreken over de creme en vond vooral het licht glanzende effect erg mooi, haar huid zag er stralender uit...maar natuurlijk niet glimmend!

Mijn eindconclusie is heel positief, de producten voelen allemaal erg fijn aan, ze ruiken misschien een beetje apart maar zeker niet onaangenaam. Ik ben helemaal verknocht aan de Cleanser, die gebruik ik dagelijks in mijn routine en dat zie ik niet veranderen de aankomende tijd. De Resurgence lijn is misschien voor mijn huid net iets teveel van het goede, maar voor wat oudere dames is deze lijn zeker het overwegen waard. Zeker als je al in de overgang bent (geweest) zullen deze producten echt de huid doen verbeteren, aangezien het vooral de effecten van hormonale verouderingen aanpakt.

De producten van Murad vinden jullie o.a. bij Soap Treatment Store, diverse Douglas filialen, bij diverse beautysalons en gelukkig hebben ze ook een fijne Nederlandse webshop, die jullie hier vinden. In de webshop vinden jullie ook veel informatie over de andere producten van Murad. Binnenkort zullen jullie meer reviews lezen hier op Lushious Beauty! 

Deel dit artikel
Back to top