Reviews

Eclats du soir de Chanel - foto's, swatches en review

Kerstmis lijkt nog best ver weg, maar met de voorbereidingen kun je toch niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is het fijn dat de kerstcollectie van Chanel, Éclats du soir, nu alvast in de winkels ligt, een fijnere kerstvoorbereiding is er niet! Ik heb een groot deel van de collectie voor jullie op de foto gezet, geswatched en heb er een look mee gemaakt, kijken jullie mee? Mijn favorieten? Malice nagellak en het Harmonie du soir oogschaduwpalette...

Alle producten van de Éclats du soir de Chanel collectie zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar, de collectie is inmiddels al op heel wat plaatsen in Nederland te vinden en zal waarschijnlijk (zoals ieder jaar) snel uitverkocht zijn. Logisch, want zeker dit jaar zijn de producten beeldschoon en vooral ook bruikbaar als het geen feestdag is.


Het oogschaduwpalette Harmonie du Soir is een opvallend palette, mede door de oogschaduws die een printje hebben gekregen zodat ze op Chanel knoopjes lijken. Ik ben heel blij met dit bruikbare palette, eindelijk is er een keer een Chanel oogschaduwpalette dat niet bestaat uit gebakken (en dus vrij harde) oogschaduws, nee...deze oogschaduws zijn zacht, soepel en prima gepigmenteerd. Je hoeft er absoluut geen moeite voor te doen, de oogschaduws zullen probleemloos op te brengen zijn, zijn fijn en goed te blenden en zeer langhoudend.

Chanel Harmonie du soir EUR 51,00


De kleuren van het palette (warm goud, taupe, bordeaux en lichtroze) hebben allemaal een mooie glanzende finish en vrijwel geen glitters, ze "pakken" direct goed op de huid en tijdens het opbrengen heb ik geen last gehad van fall-out. Met het palette heb ik onderstaande look gemaakt, ik heb ook het de Stylo Yeux waterproof in de kleur Grenat gebruikt, een rood-bruine kleur die wat meer diepte aan de look geeft. Je zou de look ook prima kunnen combineren met een donkerbruin of paars potlood. Op de foto heb ik de gouden kleur op de binnenste ooghoek aangebracht, de bordeauxrode kleur heb ik op het ooglid aangebracht met de taupe in de arcadeboog. Wees er voorzichtig mee, deze is behoorlijk gepigmenteerd! De lichtroze kleur heb ik op het wenkbrauwbot aagebracht.

Wil je de look iets feestelijker maken? Dan zou je het oogschaduwpalette nog kunnen combineren met de gouden Illusion d''ombre Apparence, de bekende mousse oogschaduw in een kleur goud die niet al te geel is. Een prachtige kleur die met veel kleuren oogschaduws te combineren is en net een meer feestelijke touch geeft. De textuur van de Illusion d''ombre is en blijft apart, het is een moussetextuur die vrij "bouncy" en taai is. Je kunt de oogschaduw met jouw vingers aanbrengen, als je direct een goede dekking wilt hebben. Hou je van wat meer transparantie en glans, breng dan aan met een kwast. De houdbaarheid is prima en de oogschaduw gaat niet (echt niet!) in de fijne lijntjes zitten.

Chanel Illusion d''ombre Apparence EUR 28,50

Losse gezichtspoeder van Chanel, wat een luxe is dit! De Poudre Universelle Libre in de kleur Réverie is een fijn gemalen poeder in een lichte perzikkleur met veel, fijne gouden glitters. Qua kleur doet de poeder bij mij niet zoveel, het is een zeer transparante poeder, wel matteert de poeder mijn huid iets en zorgt dus vooral voor hele fijne, goede verdeelde glitters. Maar ja, ze zitten wel overal als het het donsje hebt gebruikt. Bewaar de poeder dus vooral voor feestelijke gelegenheid en klopt de dons dan lekker overal op de huid (en het haar). Misschien is teveel poeder (en dus glitter) iets too much voor overdag, maar als je heel voorzichtig bent kun je de poeder natuurlijk ook plaatselijk aanbrengen. Met de grote verpakking doe je trouwens wel jaren!

Chanel Poudre Universelle Libre Réverie EUR 42,50


Op de lippen kunnen we kiezen: mat & mysterieus donkerpaars/rood van de Rouge Allure Velvet L''Impatiente of fijne, bescheiden roze/bruine Levres Scintillantes Mystere. Je moet er misschien van houden en het moet je zeker staan, maar opvallend zijn de donkere, matte lippen wel! Voor een feestje of een diner bij kaarslicht hou ik er wel van, voor overdag is het voor mij net iets teveel mysterie van het goede.

Chanel Levres scintillantes Mystery EUR 25,50


Ik denk dat wel duidelijk is op welke foto ik L''Impatiente draag! Ik zie er direct een heel stuk strenger uit, vind je niet? De kleur is een tintje zachter dan de Rougel Allure Velvet La Provocante die ik in dit artikel heb laten zien, ook al lijkt de lipstick op de foto vrijwel identiek. Mystery is een heerlijke  warm-roze lipgloss die prima dekt in één laagje. Zeker een lipgloss die in mijn tas beland, deze past overal goed bij!

Chanel Rouge Allure Velvet L''Impatiente EUR 30,50 & Le Vernis Malice EUR 22,50
Chanel Le Vernis in Malice

is prachtig! Een bijzondere combinatie van Rouge Noir met robijnrode glitters die (à la Chanel) altijd chique en bescheiden blijven. De dekking is heerlijk, één laagje volstaat eigenlijk prima (twee laagjes zijn wel mooier) en de lak lakt heel makkelijk, gewoonweg perfect! De droogtijd is kort en de houdbaarheid ook zonder topcoat prima, dit is inderdaad een prima kleurtje voor onder de kerstboom! Een unieke kleur is het misschien niet, heel donkerrood met robijnrode shimmer heb ik toch wel vaker gezien met kerstcollecties, maar dat maakt Malice niet minder mooi. Ik vind het een musthave! 

De Éclats du soir de Chanel collectie is nu verkrijgbaar zolang de voorraad strekt (en dat betekent dat je snel naar de winkel moet gaan). Aanraders zijn wat mij betreft zeker het oogschaduwpalette en de nagellak, maar ook de lipglosses zijn prachtig. De blush heb ik niet getest, maar ziet er op de foto bijzonder mooi uit, toch nog maar even kijken bij De Bijenkorf of Parfumerie Douglas.
Wil je meer informatie over deze collectie? Lees dan dit artikel nog even terug, daar staat alles in.

Passen deze producten een beetje bij de kerstlook die jij voor ogen hebt? Of kun je zolang niet wachten en ga je de producten liever vandaag dan morgen dragen?

Deel dit artikel
Back to top