Nagel & Handen

In de herhaling - verzorg je nagelriemen goed!

Op Beautyscene hebben we jullie in de loop der tijd al heel wat tips gegeven over nagelverzorging. De artikelen die we over dit onderwerp hebben geschreven worden nog steeds bijzonder veel gelezen. Toch lijkt het ons handig de beste, meest interessante artikelen even opnieuw te plaatsen, juist omdat we merken dat er veel mensen nog steeds vragen over hebben. Vandaag een heel belangrijke tip : verzorg je nagelriemen goed (zeker in de herfst en winter!). Lees je mee?

Dit artikel is eerder verschenen in augustus 2010

 In dit artikel heb ik jullie al eens verteld waarom het verzorgen van je nagelriemen zo belangrijk is. Dit zorgt namelijk voor een snellere groei van je nagels en helpt ook velletjes rondom je nagels te voorkomen.

Knip je nagelriemen nooit, dit is namelijk een bescherming voor de nagelwortel/matrix. Op het moment dat je een nagelriem verwijdert is deze bescherming weg en kunnen er snel ontstekingen ontstaan. Niet doen dus! Vaak ontstaan er velletjes rondom de nagelriemen waarvan het lastig is om daar vanaf te blijven. Hoe lastig het ook is: probeer er niet aan te zitten, want dat maakt het alleen maar erger.

Smeer dagelijks jouw nagelriemen in met een nagelriemproduct. Ik vind zelf een olie altijd heel prettig omdat de structuur lekker snel intrekt. Kies bijvoorbeeld voor de Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil (EUR 8,99 - 13 ml), Dr. Hauschka Neem Nageloliestift (EUR 12,95 - 4 ml) of de OPI Avoplex Cuticle Oil to Go (EUR 10,95 - 7 ml). 

Liever een crème? Dan zijn de Burt’s Bees Lemon Butter nagelcrème (EUR 7,99 - 17 gr), Herôme Nagelriemcrème  (EUR 8,50) en de Lush lemony Flutter (EUR 10,65 - 45 gram) aanraders!

Masseer de substantie in tot het volledig is opgenomen, dit kan ook wanneer je nagellak op hebt. Herhaling is het sleutelwoord, herhaal deze methode dagelijks en je hebt al snel prachtige nagelriemen. Heb je geen last van velletjes of harde nagelriemen dan volstaat een gewone hand en nagelcrème  op dagelijkse basis natuurlijk prima.

Er zijn speciale tools (zoals het Herôme Bokkenpoot ie) die je kunt gebruiken om je nagelriemen naar achteren te drukken, gebruik die niet te veel. Een nagelriem die goed gevoed en soepel is hoef je niet naar achteren te drukken omdat deze al ‘los’ zit. Op het moment dat jouw nagelriemen hard zijn en vast zitten aan de nagelplaat kun je ervoor kiezen om een keer per week je nagelriemen heel voorzichtig naar achteren te duwen. Zorg in dit geval wel altijd dat je nagelriemen eerst flink zijn ingesmeerd met nagelriemolie.Gezonde nagelriemen zorgen absoluut voor een snellere groei van nagels. Dat is op zich heel logisch, want nagelriemen die ‘vast’ zitten belemmeren het groeiproces. Het onderhouden van je nagelriemen is een werkje van een halve minuut. Ik heb zelf vaak een nagelriemolie in mijn handtas om deze onderweg (trein, auto, oid) even snel te gebruiken. Misschien wel het meest dankbare ‘nagelklusje’ van allemaal! 

Ben je op zoek naar nog meer tips over nagelverzorging van Wendy? Bekijk de artikelen dan even via deze link, dan vind je er heel wat bij elkaar. Natuurlijk kun je eventuele vragen altijd achterlaten bij de comments!

Deel dit artikel
Back to top