Reviews

Life savers tijdens de koude decemberdagen!

Life Savers zijn heerlijke Amerikaanse snoepjes maar daar gaan wij het vandaag helaas niet over hebben. Vandaag wil ik jullie namelijk voorstellen aan een aantal producten die je kunt gebruiken als jouw huid onder druk komt te staan door koudere temperaturen.

 Hebben jullie ook wel eens zo’n periode die werkelijk uit de lucht komt vallen? Zo’n periode waarin jouw huid gewoon niet mee wil werken ook al heb je zelf het idee dat je enorm je best doet? Helaas heb ik hetzij sporadisch ook wel eens zo’n weekje. Je hebt het druk, (december) stress, je slaapt minder lang, krijgt minder zonlicht op de huid of.. gewoon die ‘periode’ in de maand die ik liever oversla. Resultaat? Puistjes, rode en droge plekjes, schilfertjes, een geïrriteerde, onrustige huid of een zeer droge huid.

Genoeg schoolvoorbeelden? Dan ga ik aan de slag. Ik heb namelijk een selectie gemaakt van producten die er allemaal voor zorgen dat de huid rust krijgt. Stop even met uitvoerig scrubben, peelen en gebruik een aantal producten die zorgen dat jouw huid binnen een weekje weer in topvorm is.

Mijn persoonlijke favoriet is de Biodermal P-CL-E fluïde (EUR 23,90 - 50 ml). Deze bevindt zich altijd in mijn beautycase. Dit is een multifunctionele crème die je overdag en ook ’s nachts kunt gebruiken. De formule is geschikt voor alle huidtypen en speciaal ontwikkeld voor de onrustige of geïrriteerde huid die wel wat extra stimulans en ondersteuning kan gebruiken. De P-CL-E formule hydrateert, verzacht, geneest, verzorgt, kalmeert en beschermt je huid. Overigens is he product ook verkrijgbaar in een stevigere crème variant.

De Avène Skin Recovery Cream (EUR 18,49 - 50 ml) beschermt, voedt, hydrateert en kalmeert de huid die geïrriteerd is door klimatologische factoren of door dermatologische behandelingen. Dit is de perfecte crème voor de huid die werkelijk niets verdraagt. Het speciale D.E.F.I. (Device for Exclusive Formula Integrity) systeem zorgt ervoor dat zuurstof en bacteriën, die het product aantasten en hiermee ook de houdbaarheid, zowel vóór als tijdens gebruik geen kans maken. Je kunt dit product als dag- en nachtverzorging gebruiken. Goed  geregeld!

De HPO (Herstellend en Probleem Oplossend) producten van Drs. Hans Schreuder stimuleren de huid en helpen het natuurlijk evenwicht herstellen. De HPO morning cream (EUR 29,50 - 50 ml) is verrijkt met natuurlijk melkzuur en vitamine E. Deze ingrediënten verfrissen, vitaliseren en verzorgen uw huid. Gistextract is rijk aan vitamine B en zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt. De crème trekt razend snel in de huid en is een uitstekende basis voor een eventuele foundation.
Het Drs. Hans Schreuder assortiment bevat ook een HPO night cream (EUR 29,95 - 50 ml) die de huid ''s nachts verzorgt. De crème is verrijkt met anti-oxidanten en bevat ook natuurlijk melkzuur en vitamine E di de huid tot rust brengen. De structuur is iets dunner dan de dagcrème variant en is qua geur redelijk neutraal.
V.l.n.r. Biodermal P-CL-E fluïde, Avene Skin Recovery Cream, Drs. Hans Schreuder HPO morning en night cream
 
Nogmaals, mijn persoonlijke favoriet is de de Biodermal P-CL-E fluïde (en crème). Ik heb wel eens zo’n dag waarop ik eigenwijs ben en varkensvlees eet. Dan moet ik de volgende dag op de blaren zitten. Na een nachtje (of twee) Biodermal P-CL-E fluïde ben ik van mijn ‘problemen’ af. Ook gebruik ik de fluïde wel eens een paar nachtjes als extraatje op gebieden die het nodig hebben in perioden van vrieskou (schilfertjes of voorhoofd).

Enfin.. trek jouw warme winterjas aan en ren naar de winkel voor een life saver. Trouwens, die jas hoef je niet eens aan wanneer je online gaat bestellen. Veel van de bovenstaande winkels hebben namelijk een webshop. Klik hiervoor even op de linkjes!

Deel dit artikel
Back to top